Ni är få, men jag kör på ändå!

Får nog bli den här traditionella "dagboksbloggaren" som berättar vad jag gör om dagarna, för jag är inte särskilt kreativ av mig i mitt skrivande. Skulle t ex aldrig kunna bli journalist, inte heller författare.

Apropå författare så har jag kommit in i en sån där läsperiod igen. Har väl en sån per år, och den har kommit just nu, precis NU! Har aldrig tyckt om att läsa böcker, men ju äldre desto klokare, tror jag. Har kommit på att det är ganska kul att läsa böcker, man fördriver tiden på ett avslappnande sätt samtidigt som man kan lära sig ett och annat. Men perfektionist som jag är så måste jag köpa alla böcker inbundna och finns dom inte att köpa inbunda får det vara så. Som t ex Camilla Läckbergs "Isprinsessan", går inte att hitta inbunden på internet. Har fått för mig att jag ska läsa Camilla Läckberg och Stieg Larssons böcker i sommar, men alla deras böcker finns ju inte inbunda och det gör mig lite smått irriterad.

Har gjort Stockholm i helgen. Fredagen bestod av jobb och sen tågtuffande ända till självaste Hufvudstaden. Massa båtar i nån hamn, men inte så intressant om ni frågar mig, så det fick bli mat ganska snabbt inpå där. Hela lördagen spenderades i affärer. Pappa och Jocke var måttligt roade av mitt, mammas och Ronjas rännande ut och in mellan alla affärer. Jag förstår inte det här med killar och klädesaffärer. Dom vill ha råd av oss tjejer så vi följer snällt med och står där och säger vad vi tycker i flera timmar (vilket beror på att killar många gånger har en enorm beslutsångest vad gäller kläder), men när det sen är dags för oss tjejer att prova, ja då minsann, då är allt annat i världen mer intressant, t o m tvätta och städa. På kvällen tog vi bussen till Gröna Lund och strosade rundor i några timmar. På söndagen blev det lite såna där "kulturgrejer" som Hallwylska museet och Kungsholmen runt.

Imorn är det den 1 augusti och hösten står nästan för dörren, men vart tog sommaren vägen? Varje vecka står det "nu kommer äntligen värmen" i tidningarna, men inte tusan har jag märkt av någon värme inte. Vissa får den om ett par veckor, värsta lyxen, medan andra får slita sig till universitetet än en gång. För det är såhär ni vet att jobben trillar inte direkt över en så då gäller det att ha en reservplan, och reservplaner ska ni veta, det är jag bäst i världen på!

Nej, nu är klockan "hopp-i-lång-kalle" och "Liza-Marklund-dags" så nu är det dags att ta dom där 17 stegen till sängen.


Poesi, hahaha

Har inte varit någon vidare bra "bloggare", men å andra sidan är det ingen som läser det lilla jag skriver så det finns inte riktigt någon mening med att jag skriver. Sen finns det ju facebook som är way mycket roligare! :)

Den där riktiga biljetten in i vuxenvärlden är beställd och ankommen. 7-16, måndag-fredag resten av livet. Eller ja, iaf fram t o m vecka 35 för efter det har jag inte en aning om var framtiden vill ta mig. Men som grabben med taktiken "jag jobbar efter att exjobben ska hitta mig" en gång sa: det har inte gått så bra hittills så det är väl bara att ge sig ut och leta.

Jobb var det ja. Hade siktet helt inställt på Östergötland för att kunna bo kvar i Linköping och göra en isshow till. Jag har nu insett att jag måste tänka om så jag har nu även börjat söka jobb i Stockholm. Då tänker någon säkert, "men isshowen då?" Lugn! Jag har redan lösningen på det. Jag fixar showhelger i Linköping. Jag kommer dit varannan helg eller så och tränar hela dagarna med alla åkare och åker sen tillbaka "hem" till Stockholm. Sen hoppas jag på att kunna få semester/ledigt/kalla det vad ni vill, vecka 7-13 april för att kunna köra stenhårt!

Och nu tänker ni: "Måste du inte hitta ett jobb först?!" Jodå, men man måste ju ställa siktet högt så jag har gått händelserna i förväg och gett mig fasen på att jag ska ha jobb i Stockholm så jag kan umgås med min plutt alltid!

Snipp snapp slut, så var denna saga slut!


RSS 2.0