Fredagsmys

Så mycket fredagsmys blir det inte ikväll. Jocke har åkt hem till Oskarshamn och dom jag skulle afterworkat med blev tvungna att ställa in. Nu sitter jag hemma i vår gröna kärlekssoffa, tittar på tv och äter halvgod choklad.

Har helt glömt att berätta om bjudningen som jag och Jocke var på förra lördagen. Otroligt. Det fanns snittar, pajer, fördrink, bar, efterrätt och framförallt trevlig sällskap. En av Jockes kusiner och hans flickvän ställde till med vinterfest ute på Gärdet. Tack för en otroligt trevlig kväll!

Företagsekonomin jag börjat läsa är nästanän mer obegriplig nu än innan jag öppnade böckerna. Har en individuell studieuppgift som ska lämnas in på söndag och jag får inte till det, alls. Skriver barnspråk och tappar fokus. Bara 2,5 år sen jag tog examen, och jag har redan slappat till mig på studiesidan. Studietekniken har lite försvunnit och det akademiska språket när jag gör uppgifter och skriver rapporter är som bortblåst.

Bäst att logga in på studentportalen så jag inte missar nåt viktigt.

Lite för många bollar även för mig

För tillfället har jag lite för många bollar i luften. Jag älskar att ha massor att göra så jag slipper gå och fundera på vad som händer härnäst och jag har hellre för mycket att göra än för lite, men nu har det blivit lite för mycket.

Jobbet är helt galet. Otroligt roligt, men på tok för mycket att hinna med på en dag. Som tur är har jag en väldigt kul, trevlig och duktig sjukgymnast. Och hon i sin tur har sin underbara lilla hund med sig på kontoret varje dag och det är hur mysigt som helst.

Sen har jag konståkningen. Fyra dagar i veckan. Känns jättekul att komma igång och det är både roliga och duktiga barn jag tränar. Barn är verkligen fantastiska. Ska åka på min första tävling som tränare nu på lördag. Var inte helt säker på att tränare var min grej, men det är nog det för jag trivs verkligen med det. Mycket får jag tacka Solna Konståkning för. Dom har en jättefin inställning både till sporten och varandra. Det finns utrymme att säga att det är för mycket och det finns utrymme att inte alltid vara på topp.

Jag har börjat läsa grundläggande företagsekonomi. Vet inte hur jag ska reda ut det. Förstår inte så mycket så det är en himlans tur att jag har min Jocke.

Mitt i allt det här ska jag helst hinna träna lite själv och umgås med underbara människor. Dessvärre är det just det som får stryka på foten.

Kursen slutar den 26 mars, förutsatt att jag klarar tentan. Konståkningen tar ett sommaruppehåll i mars/april. Sen kan jag börja träna strukturerat och umgås med fler än mig själv.


Rubriklös - som syter brukar skriva

Det var en väldig tur att det faktiskt var fredag i fredags. Helt utpumpad. Är fortfarande helt slut, och har fått ont i magen. Efter jobbet i fredags mötte jag upp Jocke i Gamla Stan och så fikade vi fredagsmys. På vägen hem hyrde vi film och när vi kom hem bäddade vi ut bäddsoffan och drog igång filmen. Att bädda ut bäddsoffan, krypa ner under täcket och titta på film/tv är nästan det mysigaste jag vet.

I lördags var vi på 25-årsfest hos Emma. Väldans trevligt. En utmärkt mix av människor. Och alltid lika kul att se vilka fler ens kompisar umgås med. Dock fick jag lida lite för lördagens festligheter på söndagen.

Mamma, pappa, Ronja, Albin och hundarna är nu på den årliga Sälenresan. Olyckligt nog kunde inte jag följa med i år med tanke på att jag precis börjar nytt jobb. Jag hoppas dom får en rolig och mysig vecka!

Fick ställa in gårdagens och dagens SATSträning. Min mage vill inte vara med och 
lira. Inte heller min hals. Förmodligen beror det på jobbet och min känsla av att inte räcka till, men förhoppningsvis blir det lite bättre om 5 veckor när alla gubbar och tanter har flyttat in.

Typiskt när jag bokat in massa träning och fått tillbaka motivationen!


Träningsvärk är den enda sanna värken

Igår var jag på bodypump för första gången på hur länge som helst. Vaknade i morse och tänkte lite flyktigt "det kännu ju i stort sett ingenting, ingen träningsvärk alls". Kunde inte haft mer fel. Ju längre dagen har lidit, desto värre har det blivit. Kan inte gå i trappor utan att se ut som att jag skitit ner mig. Kan inte sätta mig ner på toalettstolen eller bussätet utan att falla handlöst sista 5-10 centimetrarna. Men jag älskar träningsvärk, så gött!

Är inte alltid jag jobbar över, men även om jag inte gör det är jag helt slut när jag kommer hem. Skulle så gärna vilja gå på tjejmiddagen imorn, missade decembers middag, men jag kommer inte ens kunna ta mig dit utan att somna och hur kul sällskap är jag då? Inte särskilt. Får se till att inte boka in nåt första onsdagen i februari för då SKA jag gå.

Nu när Jocke har kommit tillbaka från Tyskland blir det lite mindre matlagning, men mer varierat. Förut gjorde jag i stort sett bara fläskpannkaka. Tråkigt att äta det i tre månader, men så var det. Jag hade alltid matlåda med mig till jobbet. Nu däremot får jag tänka lite mer för det är inte alltid att det finns självklara matlådor till dagen efter och det är ett problem för mig för jag tycker inte att det är så kul att laga mat. Men idag hade jag en riktig bamsematlåda, som då givetvis Jocke plockat ihop till mig. Laxlåda och potatis. Det var så mycket i den där lådan att jag inte orkade äta upp allt, men det jag fick i mig gjorde mig så mätt att jag fick ha byxknappen uppknäppt resten av jobbedagen. Dags att träna lite mer? Jag? Nej det kan jag inte tänka mig...

Jodå, jag har tagit tag i träningen igen. Ska köra minst 3-4 dagar i veckan. Lite klurigt här den första månaden då det är inflytter på jobbet hela tiden och jag inte vet när jag kan sluta för dagen, men då får jag väl boka om passet eller boka pass en annan dag istället, som ersättning.

Den där matlådan ja, är redan hungrig trots den där bamseportionen innan idag...

Mitt RIKTIGA jobb

Jag har inte varit en särskilt aktiv bloggare den senaste månaden och det finns väl ingen mer än jag som kan ta ansvar för det, men nu är jag tillbaka.

Ide, precis som björnarna, det har varit jag den senaste månaden. Så mycket som hänt, hela tiden.

Alla helger uppbokade och fullt ös på vardagarna.

Luciamys på Primusgatan vid lucia. Bakade lussekatter för första gången. Tror faktiskt som var ganska uppskattade. Kanelbullar. Ris a la malta-snittar. Chokladkola. Och annat gott.

Var på jättemysigt julbord på Smådalarögård med tema "Havet" helgen innan jul. Gott med skaldjur, och buffén med sötsaker. Dock sa min mage ifrån. Ordentligt. Tre timmar på toaletten.

Firade julafton den 24:e i Oskarshamn och den 26:e i Osby. Massa mys och fina julklappar. Och såklart massa MAT. Och som vanligt gick julen alldeles för fort. Kändes mest som vi var ute på vägarna och flängde.

Firade nyår i Stockholm. Middag, spel och raketer i vårt palats. Eller inte raketerna förstås. Och träffade äntligen Challetjej igen. En fika på självaste nyårsafton. Trevligt värre.

Har börjat mitt RIKTIGA jobb nu. Mitt fasta jobb. Ingen provanställning, skönt. Somnade senast kl. 21 måndag-fredag. Som tur är kommer första sjukgymnasten redan imorn. Dom fick ringa in henne akut. Nog för att jag kan hålla många bollar i luften, och tycker det är kul när jag är dunderstressad, men det finns ingen normal människa som klarar en inflytt av 24 brukare och alla utom 4 behöver bedömningar och status och hjälpmedel. Jag gjorde så gott jag kunde, men det är med stor lättnad jag går till jobbet imorn.

Nu ska jag och Jocke förbereda lite kvällsfika för John och Klara kommer över om en liten stund.



RSS 2.0