Glädjedödare!

J är en riktig glädjedödare! Jag älskar julen. Jag tycker om att pyssla och pynta och göra det mysigt. Vad får jag höra då?

- Är det inte lite för mycket med änglavingarna där vid dörren?

- Ska den verkligen står där? Den förstör ju hela intrycket, tomten försvinner ju.

- Dom där röda akn vi väl ha i den gröna vasen?! Måste vi byta ut dom vita bollarna?

Än en gång lägger jag mig i sängen ledsen och förbannad. När ska det ta slut?

Frustration

Jag blir så arg!

I veckan gjorde jag mig illa i mitt högra pekfinger när jag mekade med lyftarna på jobbet. Ett djupt sår längst ut på fingerspetsen som liksom "klöv" fingret på mitten. När J skar bort en yttepytteliten bit av fingerblomman på vänster pekfinger för snart två år sedan gjorde jag allt hemma för jag tyckte inte att han skulle anstränga fingret utan få det at läka så fort som möjligt. Jag diskade, städade, tvättade, strök, vek ihop kläder, bar och kånkade på alla möjliga saker, vi åkte buss överallt eller gick för cykla gick inte med tanke på blodflödet och det öppna såret. Han levde som en prins rent ut sagt.

Men nu, nu när jag har problem av samma sort, tror ni han hjälper till då? NEJ! Jag städar, tvättar, manglar lakan, viker ihop kläder, diskar, fixar mat, bär och kånkar osv. Inte ett uns hjälp får jag mer än

- Men älskling, du ska ju inte göra det.

Nej men vem fan gör det annars? Vem manglar lakanen när vi har tvättid (det är svårt att få tvättid här, får oftast vänta minst 2 veckor)? Vem tar hand om diskbergen? Vissa människor har en viss förmåga att bara kunna koppla bort allt. Men jag tycker att är det så att en av två i ett förhållande inte kan göra det den brukar ska den andra tusan hjälpa till och göra det som den andre skulle ha gjort om han/hon bara varit helt okej.

Det är en stor frustration som just nu finns inom mig. Och inte nog med det. Jag har några julklappar kvar att köpa och J har en kvar, som han kan köpa i vilken elektronikaffär som helst. Jag skulle behöva ta mig in till Sthlm. Då får jag höra:

- Och du ville ju in till Sthlm så då får vi väl strunta i MediaMarkt.

Men för f*n, vi kör ju förbi det på väg in, kan vi inte  bara stanna till där då?

Japp, lite förbannad, men det går över, det brukar det göra.

På med vinylhandsken för nu ska jag adventsstäda...

Inbrott

När jag var liten kunde vi i familjen åka ner på byn och handla utan att låsa ytterdörren till huset. Inte heller behövde vi låsa bilen för att gå in i affären. Man bad grannarna vattna blommorna när man var på semester och folk sprang hej vilt mellan husen. Inbrott och bilstölder förekom knappt. Men nu mina vänner, nu är det en helt annan värld vi lever i. Jag låser vart jag än går, jag ser mig omkring mer än två gånger, jag skulle aldrig få för mig att inte låsa bilen om jag så bara skulle springa och ta ut pengar några meter därifrån. Å andra sidan vet jag inte riktigt varför jag gör allt det här för det har aldrig hänt mig något. Men nu så, nu har det hänt. Igår hade vi inbrott i vår källare. Inte bara in till själva källaren utan in i VÅRT förråd. Som tur var hade dom inte tagit något och allt stod på sin plats, men ändå otrevligt. Känns som ett intrång i mitt och Jockes privatliv. Och dom hade varit och rotat bland mina egenhändigt designade och uppsydda showkläder. Plocka bland mina kläder och fan ta dig!

Det är dom där miljonerna som saknas. Hade vi haft dom, då hade vi flytt stan för längesen. På söndag och måndag är det visning på lägenheten som vi (framförallt Jocke) är supersugna på, men det är nog bäst att inte gå dit för då får vi i verkligheten se vad vi får miste om och det är inte alls kul.


Snön den bara faller och faller - mysigt!

I fredags var vi på Magnus Betnér i Norrköping. Sören vad bra. En del ståuppare har en tendens att vara roliga i början och sen tackla av mot slutet men Magnus var bra rakt igenom. Han stod och drog skämt i över 1½ timme, inför 1 300 personer. Skulle jag aldrig våga!

Lördagen bestod av en promenad i Sthlm på Lilla Essingen. Spanade in området som "vår" lägenhet ligger i. Oj den är så fin och området är helt underbart. Synd bara att den kostar 3 250 000 kr. Kunde den inte bara ha varit 1 000 000 kr "billigare"?! Då hade vi nog slått till. Spana gärna in den. Planlösningen är bra, läget perfekt och den är byggd 2004. Kan det bli bättre? Under denna promenad hade jag, Nicklas och Sofie sneakers på oss medan Jocke hade sina nyinköpta kängor på sig. Vem tror ni frös om fötterna? Inte  var det Jocke iaf... Det blev en liten fika i Gamla Stan på Café Nova också innan vi drog oss tillbaka. På kvällen blev det laxsoppa och film, en film som Petra somnade till, som vanligt. Men oj vad jag sov gott. Och på förmiddagen skar jag mig på en kniv rätt i tummen, djupt djupt, så jag kunde inte ta hand om disken efter att kockarna röjt runt i köket. :)

I söndags var vi på Vasamuseet med några kompisar. Vilken båt. Jag tycker inte det är kul med båtar, men vad fin den var. Trodde det skulle ta någon timme, men vi gick runt där ett par timmar och efter det rörde vi oss in mot city för att leta upp en parkeringsplats, i 40 minuter. Hata Stockholm! Stockholm är fint och bra på många sett, men inte om man har en bil man måste bli av med för att kunna ta sig an något. Men så är det när man bor i Södertälje, då behöver man bil om man har en andra hälft som inte tycker om att åka kommunalt. En annan pendlar ju minst 3 timmar om dagen så jag är van.

Tog på mig mina kängor igår, och mjukisbyxor och övrig vintermundering och insåg när jag satt på tåget att jag skulle ju köpa julklapp till Jockeprutt efter jobbet. Jag har aldrig brytt mig om vad andra tycker om mig och mina kläder, men just igår kändes det faktiskt lite jobbigt så det får bli julklappsinköp idag istället för idag har jag vettiga kläder på mig. Fortfarande mina kängor, men jeans och lite snyggare jacka. Men dom där vinterkängorna måste vara den sämsta investeringen jag någonsin gjort. Dom har blivit för stora (ja mina fötter har krympt dom senaste två åren), dom gör ont på vänster stortå och skaver i skaftet. Får nästan blåmärken av dom. Vill inte lägga pengar på ett par nya, men blir nog så illa tvungen. Men det får vänta till nästa år...

Första snön

Igår när jag gick från jobbet (kl. 19.00) singlade snöflingorna ner. Den första snön har nu kommit, men inte för att stanna. Visst knakade det under fötterna när jag gick av bussen i Södertälje igår och i morse när jag gick till jobbet. Men nu är det mest halt och tråkigt och svart - igen. Men åååh så mysigt det var den lilla tid det varade.

Ibland känner man sig som en idiot. En idiot som inte riktigt tänkt efter ordentligt och beräknat allt in i minsta detalj. Detta har nu hänt kontrollfreaket Petra. Jag har haft ont i magen flera veckor pg a detta, men nu äntligen har det släppt lite. Inte förrän i slutet på april nästa år får vi se hur det egentligen gick.

I helgen ska vi hänga med Nicklas och Sofie. Imorn ska vi på Magnus Betnér i Norrköping och sen hänger dessa två söta själar med oss till Södertälje och hänger med oss hela helgen. Ska bli trevligt.

Är inte på humör för att skriva nåt egentligen, men det här med den första snön är alltid en lika fantastisk känsla och jag vara nara tvungen att berätta.

Vi hörs (eller ja jag vet inte om ni hör mig så bra för Jocke har köpt hemmabiosystem idag och det dönar och låter som bara den...)

Livet rullar på...

I fredags firade jag och prutt 4 år. Vi gick på "Footloose" på Intiman. Jag har aldrig gått på en musikal innan så jag hade inga som helst förväntningar, men ack så bra det var. Det var bra fart, bra skådespeleri, bra dans och musik och framförallt humoristiskt. Till och med Jocke tyckte det var bra och han tycker inte alls om sånt så det måste verkligen varit bra. Och sen blev det ju inte sämre av att Brolle var med. Tyckte inte om honom innan, men han är ju både charmig och bra på att sjunga. :) Innan föreställningen gick vi och åt på "En syster på gaffeln". Mysig restaurang och personal som var så väldans trevlig (vet inte om det var för tjejen som serverade oss var från Skåne). Men i vilket fall så satte sig personalen på huk och kom ner till vår nivå och tog beställningen. Det tyckte jag var trevligt.



I helgen träffade jag min alldeles egna Challebejbi. Åååh så trevligt! Visst att det kanske var lite rörigt i lägenheten, men det är det värt för jag vet att resultatet kommer bli superbra!  Först tog vi en tur på stan där jag hittade ytterligare en ängel och en julklapp till Jockes syster. Sen gick vi hem och drack vin och åt chips. Challe ringde och bokade bord på Rhodos så kl. 18 gick vi dit och åt. Mumsfilibaba! Och vad är ett besök i Katrineholm om man inte gått på några festligheter?! Efter middagen gick vi hem till en av Challes kompisar och där spelade vi "Med andra ord" så nu bara måste jag gå och köpa det!

Och ikväll har jag varit och tränat en runda. Kände att det behövdes efter helgen. Och nu blir det stryka kläder i 190 för att det ska vara fint när prutt kommer hem från Linköping imorn.

På fredag ska jag på Magnus Betnér i Norrköping, men innan dess mina vänner, händer det massa spännande...

Julklappar

Att gå upp kl. 05.30 varje dag tär på en. Jag går upp, äter frukost, klär mig och borstar tänderna. Tar sen bussen till centrum, pendeltåg till Stockholm och tunnelbanan till jobbet. Det som är än mer kul än att denna resa tar minst 1½ timme är att jag på pendeltåget toksomnar och är helt yrvaken när kvinnan i högtalarna säger "Nästa, Stockholm Central". Detta har resulterat i att jag är dundertrött när jag kommer hem och har inte orkat skriva av mig överhuvudtaget, men NU så.

Imorgon har jag och prutt varit tillsammans i 4 år. Dagen till ära kommer vi att gå på "Footloose" på Intiman. Jocke avskyr verkligen musikaler och allt som har med sång och dans att göra (undantaget är U2), men jag ÄLSKAR det! Men det konstiga är att jag behövde inte ens försöka övertala honom. Han sa att ville jag det så skulle vi göra det. Tror allt att det är nåt lurt på gång...

Usch, om 2½ månad är jag utan jobb. Jag tvingas lämna mina underbara kollegor och allt som hör därtill. :( Och idag sa en av våra sjuksköterskor "Men Petra, kan dom inte se till att du får fortsätta trots att din ordinarie kommer tillbaka?!" Det värmer när man får höra sånt från människor man beundrar! Jag försöker lägga ut lite krokar här och var, men det är inte det enklaste.

Känns lite tråkigt på showfronten. Har inte varit i Linköping på en hel månad och ska inte dit förrän den 20 december igen. Det är superkul med show, men ack så tråkigt att inte bo i Link och kunna köra på i vanlig takt.

Jag har påbörjat årets julklappshandling. Tycker jag har kommit riktigt långt för jag har faktiskt kommit på vad jag ska ge till alla i min söta lilla familj och jag har påbörjat köpen till alla utom pappa. För en gång skull ska det bli mysigt med jul. Familjen hemma hos mormor på julafton, fira med moster och hennes familj och söta farfar och dom två små hundarna. Kommer bli sååå mysigt för min mormor är absolut bäst på att göra julmat (efter mamma förstås)!

I helgen ska jag till Katrinehåla och hälsa på min alldeles egna unedrbara Challe. Som jag har saknat henne. Har inte träffats sen Valborg och det var ju.... hmmm.... ja jag vill inte ens tänka på hur längesen det var. Men på lördag, då smäller det.

Tror nog jag måste ta mig ut i köket och hjälpa Jocke lite med maten. Om inget annat kan jag ju alltid diska undan och ställa i ordning det totala KAOS han skapar varje gång han ska göra nåt i köket...


Tre saker

Det finns tre saker som jag har svårt för, men som jag tycker väldigt mycket om...

- Lyssna på allt som är kopplat till Per Gessle
- Sitta i höger baksäte på en bil och åka när det är mörkt ute
- Äta mackor med ost och kaviar på

RSS 2.0