Julen är här!

Det är en stressig tid, tiden innan jul. Hela december har varit ett enda jagande.

Jag känner att jag så gärna vill uppdatera er om vad som händer, men jag har varit helt slut om kvällarna och somnat nästan innan jag låst upp dörren.

Första helgen i december var jag och fina Emma på hockey. Jag insåg hur mycket jag borde uppskatta mitt liv. Jag är omgiven av fina människor, även om jag inte är särskilt bra på att höra av mig och berätta hur glad jag är att just du finns i mitt liv, ska du veta att jag tänker på dig varje dag. En del pratar jag inte särskilt ofta med, men jag vet att dom alltid finns där. Det är en fantastisk känsla!

För ett par veckor sedan hade vi luciahäng hemma på ön. Det blev ingen utgång, men sista gästerna gick hem kl. 03.20 och då hade jag redan somnat och det borde väl ändå visa på gott betyg?! Inte att jag somnade, men att dom stannade så länge. Jag var mest otrevlig som gick och la mig, men jag var så trött.

Förra veckan blev jag duschad av E4:an. E4:an (Essingeleden) går precis utanför vårt fönster och när man hoppat av bussen går man under den. Jag har aldrig ens tänkt tanken på det som hände mig då det dels är höga räcken och massor med plexiglas, men så hände det. Jag blev duschad av E4:an. Det var troligen en tung lastbil som körde i precis rätt spår för att pressa över massa skitig och blöt snö rakt ner på mig. Full med skit gick jag skamset hem och torkade av både mig själv och alla kläder och väskor.

I helgen var jag och Jocke på julbord på Krusenbergs herrgård utanför Uppsala. Förra året var vi på julbord med John och Klara på Smådalarö går, men i år kunde dom inte följa med så vi åkte själva. Vid ankomst satte vi oss vid receptionen och fikade och mös vid braskaminen. Efter det gick vi och bytte till badkläder för att gå till den vedeldade bastun. Så mysigt det var. En stor fin bastu precis vid vattnet. Tyvärr var maten och servicen inte riktigt lika bra som övriga delar under dagen, men det var skönt att få komma iväg och slippa se datorn eller telefonen fastklistrad i Jockes händer.

Ikväll har jag gjort lemoncurd. Blev så sugen på det när jag gick i Västermalmsgallerian idag och gick förbi Oil & Vinegar (eller hur det stavas). Tror jag måste dra mig ut i köket och ösa över den i en burk och ställa in i kylen innan den blir dålig.




Bilden är inte riktigt rättvis då jag har en helt värdelös kamera, men det är så vackert med alla jusslingor alla grannar satt upp på sina balkonger (jo, vi har också en på vår balkong)


Andra advent

Idag vaknade jag redan kl 06.20 och kunde inte somna om. Vid 08.20 kunde jag inte längre ligga kvar i sängen så jag steg upp. Jag har hunnit stryka mina kläder, dammsuga, fixa lite inför luciafirandet nästa helg, boka tvättid och plockat ur diskmaskinen.

Det är skidskytte och längdskidor hela dagen. Sportfreak som jag är passar det mig alldeles utmärkt med en dag i soffan hejandes på våra svenska skidåkare. Hade dock gärna varit på plats i Östersund, men det är lite väl långt för en dagsutflykt. Om Jockes syster bor kvar där nästa år ska jag minsann boka in mig för världscupspremiären!

Igår när jag höll på att pynta vidare här skulle jag stryka den (nästan) nytvättade duken vi haft på soffbordet då vi spillde på den för ett tag sen. Fläckarna hade inte gått bort. Tog istället den vita duken jag köpte i Lidköping i somras, men den är både för bred och något för kort så det blev inte lika fint, typiskt.

Idag är det låtsastävling för A-gruppen i ishallen inför SM. Jag ska dit och spana in våra fantastiska Solnaåkare för att efter tävlingen träna mina duktiga tjejer. Eller ja, dom är kanske inte mina, men det är jag som tränar dom majoriteten av passen dom har på en vecka.

Nu ska jag plocka undan strykbrädan och strykjärnet så jag inte slår ner det i mitt hejande på dom svenska skidåkarna om en stund.

Ha en trevlig andra advent!

Grishockey

Idag var jag i ishallen på morgonen. Det kändes tungt när klockan ringde 07.10 trots att det var en timme senare än på vardagarna. Och inte fick jag och la mig särskilt sent igår heller.

Efter konståkningen var tanken att jag skulle tränat lite, men jag avbokade faktiskt passet jag bokade och gav mig ut på stan på jakt efter de två sista klapparna. Jag lyckades hitta en av dom, men den sista klappen vet jag inte om jag kommer att få tag på. Tusan!

I eftermiddags var jag på hockey, Dif-Timrå, med fina Emma. Vilken grismatch det var. Timrå spelade riktigt fult. Varenda gång det var avblåsning körde en Timråspelare fram till en Difspelare och muckade gräl. Timrå vann med 2-1, men det var inget rättvist resultat för Dif spelade faktiskt bättre hockey, trots att jag höll på Timrå.

På väg hem från hockeyn stannade jag till på Daglivs och köpte mat och blommor så nu är krukorna fyllda här hemma igen. Klarade inte av att vänta ut Jocke den här gången heller...

Förresten, tror jag skrev om en stjärna till vardagsrumsfönstret igår. Kom på att jag har en rosa fin stjärna som jag fått av mamma så jag gick ner i källaren för att leta fram den och då hittade jag en superfin glaskula som jag fått av mamma som jag hade framme förra julen. Jag gav upp letandet efter stjärnan när jag hittade kulan och nu hänger den i fönstert och strålar mys lång väg.

Nu ska jag kolla på Step Up, så det så!

Projekt möblera om i klädkammaren

Har ätit sushi och sitter nu och tittar på Idol. Är övergiven av sambon min, igen. Jag tycker det är jätteskönt med egentid, men har man egentid väldigt ofta tröttnar man. Den här gången är det Sälenresa med nya och gamla traineer.

För ett tag sen skrev jag ganska mycket om en mormorspläd som jag höll på att virka. Den är klar nu. Eller jag skulle kunna lägga till några rader till, men det får blir när andan faller på. Istället har jag snöat in på små söta figurer som en av tjejerna i gänget börjat med. Jag skulle göra en liten kakuppsättning till en kompis lilla tjej i julklapp, men jag har inte ens klarat av den första kakan, en chokladboll. Det blir bubbligt och konsttigt hela tiden. Beskrivningen scannade en av tjejerna in, vilket är otroligt snällt, men det verkar inte hjälpa så nu har jag beställt boken på Bokus.

Jag och Jocke har varsin hylla i klädkammaren till kläder som ska strykas. Jockes hylla har en tendens att alltid vara totalt proppfull. Min är inte det. Vi har även lite hyllor för skokartonger, men på lite dumma ställen om jag ser till min längd. Så nu har jag lite planer på att ge Jocke en större hylla till hans "att stryka kläder" och sno hans nuvarande hylla till skokartonger så jag slipper hämta pallen varje gång jag ska ha nånting. Så kanske är det inte så dumt att han är iväg trots allt.

Projekt möblera om i klädkammaren börjar.....      ...... NU!


Boken med alla söta små figurer och kakor


Jag klarade det!

Jag är ärligt helt imponerad av mig själv. När jag gav mig in i "nyttiga november" trodde jag att det skulle bli väldigt jobbigt att inte äta godsaker på en hel månad, men det var faktiskt inga som helst problem. Jag var inte sugen en endaste liten gång. Eller jo, när vi var hemma i Osby och jag inte kunde äta mammas goda efterrätter, men inte annars. Jag kommer fortsätta på det mindre onyttiga spåret genom att endbart äta godsaker om det är något speciellt, t ex tjejmiddag, födelsedag eller fest. Idag var jag på mitt extrajobb och det var bara jag och receptionisterna där då resten av gruppen åkt på planeringsdagar i Sigtuna. Dom hade gjort så fint med frukost och lunch. Lunchen innehöll äppelpaj till efterrätt och jag/vi fick julmust till maten. Jag måste dessvärre säga att det faktiskt inte var så gott som det brukar. Jag åt inte lika mycket som jag brukar när det bjuds på kakor och annat gott. Tror november satt sina positiva spår!

I söndags städade vi och tog fram adventsstjärnor och annat som hör julen till, dock fick jag inte pynta med tomtar riktigt ännu för Jocke. Jag planterade hyacinter i en söt liten kruka jag fick när jag fyllde år och jag har slängde alla vissna blommor. Vi har nu tre krukor som saknar blommor. Jag tycker att vita julstjärnor är väldigt fina, men kanske lite mycket att ha tre stycken. Får klura på den där lite grann... Apropå julstjärnor har vi ingen stjärna eller ljusstake i vardagsrumsfönstret. När jag föreslog för Jocke att vi kunde köpa en stjärna och hänga upp svarade han:

- "Men Petra, då ser vi ju inte ut".

Men vad finns det att titta på såhär års? Det är ju bara mörkt precis hela tiden. Grannarna har gjort fint med ljusslingor på balkongerna och dom ser man ju ändå, trots att vi hänger upp en stjärna i vårt fönster. Kanske att jag köper en stjärna trots allt så får Jocke klura på hur vi ska hänga upp den då det är lite bekymmersamt med uttag.

Var på tjejmiddag igår med finaste tjejerna. Det känns verkligen som jag hittat hem i det gänget. Alla är så öppna och omtänksamma! Inte minst spontana. Idolmys, hockey, middag, utgång.

Jag och Jocke har flängt Stockholm runt efter julklappar och nu har vi lyckats skrapa ihop alla utom fyra stycken. Två av dom är faktiskt i tanken redan färdiga, men inte inhandlade och den dagen det är dags kanske sakerna är slut så det är nog egentligen hög tid att införskaffa dessa ting.

Nu är snart tvättmaskinen färdig, vilket innebär att det är hög tid för mig att plocka fram torkställningen. Ja, jo så är det.

RSS 2.0