Det kunde varit slutet

Idag hade jag och Jocke tänkt fika, handla, laga mat och mysa framför Idol efter jobbet. Planerna blev minst sagt ändrade. Jag ringde Jocke för att kolla hur långt han kommit när jag var klar i ishallen. Svaret jag fick var inte det jag förväntade mig. "Vi har blivit påkörda. Alla mår bra, men bilen är lite mos". Det kunde varit slutet, men det var det inte, som tur är! Tänk vad snabbt det kan gå. Jocke tvärnitade för bilen framför, men bilen bakom höll inte avståndet och körde rakt in i Jocke. Nu är Jocke och hans kollega som åkte med på akuten för att få stelheten i nacken dokumenterad och undersökt. Måtte det inte vara wiplash!

Jag har under en tid funderat på om jag tycker det är värt 550 kr att gå till en personlig tränare, men inte kommit fram till något bra svar. Nu är det bokat, men till ett mycket bättre pris. Jag har haft sån tur att en av sjukgymnaststudenterna på jobbet är personlig tränare så nu har jag och sjukgymnasterna på jobbet bokat in en gång i veckan i tre veckor. Ååååh, ska bli så kul att testa på det!

I morn är det invigning av nya ishallen i Solna. Konståkningen ska uppträda tillsammans med hockeyn och ringetten, ett program som jag har gjort så det är lite nervöst. Ska börja planera juluppvisningen när invigningen är över.

Jocke ringde precis och sa att dom var på S:t Görans sjukhus för att röntga nackarna. Båda har fått nackkrage. Han bad mig gå och köpa nåt att göra nån enkel middag på i ICAaffären här på ön eller att vi hämtar pizza när han kommer. Det han inte vet är att jag igår gjorde en rejäl sats med röra till tortillabröden som ligger i köket. :)

Ett framsteg blir ett bakslag

Jag har lärt mig att man aldrig ska vara för glad, för det slår tillbaka på en.

I lördags var jag med fina Anna från jobbet på Ladies Night. Det var minst lika bra som förra året och i år upptäckte vi "Ladies Lounge" som dom hade ställt i ordning i Annexet där man innan showen kunde hänga och tävla i olika tävlingar och efteråt kunde man dansa och titta på olika uppträden.

Jag virkar på min pläd nästan dagligen igen, men den blir ju aldrig färdig. Jag gjorde lite fel så jag kommer få göra fler rutor för att det ska bli bra. Jag skulle göra 20 rutor x 12 rutor. Problemet är att jag råkar göra 14 rutor åt det hållet det skulle varit 12 rutor så nu ser den kvadratisk ut, vilket inte är tanken. Kommer få hålla på fram till jul innan den blir klar.

Förra veckan använde jag min vinterjacka för första gången den här vintern/hösten. Brrr, det börjar bli kallt. Det värsta är inte att det är kallt ute utan det värsta är att ishallen är väderberoende och jättekall. Undrar hur det blir om det blir -20 grader som förra vintern?

Nu ska jag kolla runt på H&M:s hemsida för eventuellt inköp av lite nya kuddar till vår soffa då överdragen jag sydde till ett par kuddar inte blev vidare bra.

Människor förändras

Det är fantastiskt intressant att analysera hur människor ändras beroende på händelser i livet.

Det som är mindre roligt är när dessa händelser påverkar individen i negativ riktning. När man inte längre kan tänka "outside the box". Ni tänker säkert att jag pratar om mig själv, men det gör jag inte.

De två största anledningarna till krig i världen är religion och politik. Jag förstår varför. När inte ens två människor kan respektera varandras åsikter, hur ska då ett helt land fullt med människor lyckas med det?

Young European Truck Driver

Dagen idag har jag spenderat i Södertälje. Det har varit tävling, Young European Druck Driver. Dom hade även öppnat upp själva Chassiverkstaden, vilket innebär att jag idag har sett hur en lastbil faktiskt byggs ihop. Jocke har vid flertalet tillfällen försökt förklara både tillverkningen och Scanias organisation, men det har inte riktigt fallit på plats. Jag förstår fortfarande inte helt för vilken otroligt stor process det är att få ihop en lastbil. Från balk till kund är det många inblandade och det är ju helt otroligt vilket stort företag Scania faktiskt är. Jag har nog inte förstått det tidigare. Jag är absolut stolt över att ha en sambo som arbetar på ett så fantastiskt företag!

Anledningen till att dom öppnat upp portarna till Chassiverkstaden var egentligen Ypung European Truck Driver. En tävling för lastbilsförare under 45 år. Det var 18 av Europas nationer som var med och tävlade och varje land hade en värd, en Scaniaanställd, och Jocke var värd för Österrike. Zarko, föraren från Österrike, körde jättebra hela dagen och tog sig till final. I själva finalen var han till en början otroligt cool och körde vansinnigt bra och ledde, men så började nerverna krypa ut ur skinnet och han körde betydligt sämre. Det slutade med en tredjeplats. Tänk ändå vad häftigt, att vara Europas tredje bästa lastbilsförare. Det var minsann inga enkla grejer dom gjorde. Tror inte att jag klarat det ens med en personbil.

Mamma och pappa är och hälsar på lillebror i Västerås i helgen. Pappa och bror ska på NHL-matchen i Globen ikväll. Mamma och brors flickvän kommer över till mig och hänger lite. Trevligt! Jocke är på middag med hela tävlingsgänget och sover i Södertälje.

När jag körde hem från Södertälje innan idag slog det mig att jag har ett rätt så bra liv trots allt. En familj som ställer upp i vått och torrt, ett jobb som jag faktiskt trivs med trots att det kan vara tivoli ibland, ett fritidsintresse som jag får betalt för, tränar för att må bra och en sambo som tycker om mig trots att jag ibland kan vara dum. Det är inte alla som har det så bra som jag, som ens har någon att dela sitt liv med.


Bäst att arkivera sig innan 25-årsålder då rynkor och annat börjar titta fram,
november 2009

Jocke och jag, november 2009


Tjejmiddag

Nu är garnet slut, igen. Tänkte stannat till i garnaffären på väg från jobbet till ishallen idag, men som vanligt så kom jag inte från jobbet när jag tänkt mig.

Igår var jag på tjejmiddag hos fina Emma. Det var en och en halv månad sen vi sågs sist. Att man inte tar sig tid till att träffas oftare. Men nu har tjejgänget planerat in massa skoj och mysiga aktiviteter ett tag framöver.

Tränigen flyter på. Jag tränar till sent på kvällarna, därför min dåliga uppdatering. Har inte ork att smälla upp datorn när jag kommer hem. Sätter mig hellre i soffan och varvar ner innan jag ska sova.

Den 30 oktober ska det vara invigning i ishallen. Jag har blivit ansvarig för konståkningens delar, vilket jag tyckerär kul! Vi kommer att använda program som vi hade på våruppvisningen i våras och sen ska jag göra ett program där konståkningen, hockeyn och ringetten är på samtidigt.

Nej nu ska jag nog plocka mina ögonbryn, ser ut som jag vet inte vad.

Mammabesök

Den här helgen har jag mammabesök.

Igår kom bror och hans flickvän över för lite mat och skitsnack. Trevligt! Är det inte konstigt att man nästan aldrig ses fast det inte är mer än några mil mellan oss?! Det är inte längre från Sthlm till Västerås än det är från Västerås till Sthlm, ändå blir det sällan av.

Invigde min marimekkoskål jag fick av fina Anna i försenad födelsedagspresent när det igår var dags för lite godisätande. Chilinötterna gjorde sig så bra i den "blueberry blue" skålen.

Idag tävlar en av "mina" åkare. Håller alla tummar och tår jag kan för att det ska gå så bra det bara kan!

Jag har nyligen kommit hem från ett crosstraining-pass på SATS. Som jag älskar det! Jag blir fullkomligt lyrisk efteråt. Troligtvis är det för att det för mig 10 år bak i tiden när jag tränade konståkning som en tok och fysträningen såg ut precis som ett crosstrainingspass. Underbart!

Nu: hopp in i duschen för att sen kunna promenera in till city med mamsen och Jockeprutt.

RSS 2.0