Tårtbak

Nu har även jag gått med i Funbeat. Lovade mig själv att inte göra det först för jag orkar inte med folk som tävlar om flest tränade minuter i veckan. Men så till slut gick jag med. Inte för att jämföra mig med andra, utan mig själv. Det finns väldigt bra statistik och träningen blir lättöverskådlig. Sen finns det också definitioner av träning. Jag räknar t ex inte promenader som är under 30 minuter eller som inte är i powerwalktempo. Jag räknar inte cykelturen till och från träningen. Jag räknar inte det lilla jag kör runt i ishallen när jag tränar barnen. Jag räknar tiden på SATS och powerwalks.

I morgon är det kräftskiva igen. Dock inte här. Jag har såklart lite finurligt kollat upp träningscenter i Oskarshamn. Dels för sjukgymnastiken, dels för ett pass. Fick två bra tips av Sofie och jag ska kolla upp dom lite närmre i morgon. Så nu ligger även träningskläderna nerpackade i väskan.

I juni fyllde Anna (en av sjukgymnasterna) på jobbet 30 år, men Maria (andra sjukgymnasten) gick på semester då och Anna hade precis börjat hos oss så firandet rann ut i sanden. Men i morgon ska vi fira henne med tårta och cider. Jag har bakat jordgubbstårta hela kvällen. Hoppas den blir lika god och fin som när Jocke gjorde den till sitt jobb för några veckor sedan. I vanlig Petraanda har jag väl glömt någon ingrediens, men jag hoppas att den är god i vilket fall.

Efter jobbet är det auskultation i ishallen och träning på SATS. Jag har kommit igång bra med båda delar, dock är det ett jäklans släpande på väskorna. Jag längtar till vi får komma in i vår ishall i Ritorp så jag iaf slipper släpa skridskorna och konståkningskläderna fram och tillbaka.

Ikväll är Jocke på avdelningsfest. Gissa vem som har fått äran att köra till Oskarshamn i morgon?


Crosstraining

Den här veckan har jag legat i, faktiskt. I tisdags, onsdags, idag och i morgon har det varit konståkning. Jag har tränat på SATS tisdag, onsdag, idag och i morgon. Känns som jag har flow nu.

I dag var jag på crosstraining på SATS. En av mina kompisar som också tränar på SATS har länge sagt att crosstraining är jättekul. Jag har inte lyckats klämma in något sånt pass förrän nu. Det påminner så mycket om fysen vi hade med konståkningen när jag var aktiv. Passet var kl. 11-11.55 och när konståkningssäsongen är igång på riktigt kommer jag kunna åka direkt till det här passet och köra järnet, tänker jag under dagens pass. Efter passet informerar instruktören om att dagens pass kommer flyttas till måndagar när höstschemat börjar, vilket då innebär att jag inte kan gå på lördagen eftersom passet är flyttat och att jag inte kan gå på måndagar för då har jag konståkning. Visst, passet går ju på andra SATS än S:t Eriksbron, men jag trivs så på bron.

Igår var jag iväg och firade fantastiska Emma som fyllde 26 år. Hon hade fixat så fint med bubbel och snacks, middag och smaskig tårta! Vi satt och pratade till långt ut på natten så jag sov inte mer än 4 timmar inatt för jag hade konståkning redan klockan 8 i morse.

Ikväll är det kräftskiva. Det är en av Jockes kollegor och hans tjej som ställer till med lite partaj. För mig blir det lugnt då jag även i morgon har konståkning klockan 8.

Garnet är slut, men det finns rutor kvar att virka. Får bli mitt måndagsprojekt, att köpa mer garn.

Små irritationsmoment

Jag behöver inte alls vara på dåligt humör för att irritera mig på saker. Det kanske är ännu sämre, men så är det.


Saker jag irriterar mig på, alltid:

- personer som inte ställer tillbaka sin bricka eller slänger sitt skräp på café eller liknande

- personer som åker upp för rulltrappor (utan resväska) och stannar på toppen, mitt framför där alla ska förbi för att komma vidare

- personer som kliver på bussen och sen går i snigelfart, så långsamt att jag kliver dom på hälarna (men då får dom kanske också skylla sig lite själva)

- dom som inte plockar upp efter sig i våra personalutrymmen på jobbet

- personer som pratar i telefon om högst privata saker i kollektivtrafiken

- personer som inte har förståelse för att det är trångt på vissa pass på SATS och inte kan ta att man ibland får en "kyss" eller två (jag anser mig själv ha förståelse)

- personer som demonstrativt sätter sig på det yttersta sätet i kollektivstrafiken och sedan placerar sin väska/påse på det innersta och bara vägrar flytta på sig för att ge plats åt fler när bussen/tåget är överfullt


Ja det finns klart fler saker jag irriterar mig på, men det här är saker som är ständigt återkommande och jag undrar hur svårt det faktiskt är att bara använda lite sunt förnuft?

Semesterhelg utan semester

I fredags efter jobbet blev det afterwork på Trädgården på Söder. Utomordentligt trevligt. Först tog jag en hamburgare, cider och rosé med några tjejkompisar och efter några timmar mötte Jocke upp med  några kollegor. Det var varmt och gött och jag tog inte på mig koftan förrän vid 24. Jag som tidigare var helt inställd på att sommaren dessvärre var slut, men tusan vad jag bedrog mig, vilken tur!

Igår vaknade vi upp till strålande sol och perfekt badväder. Vi tog cyklarna till Lindhagens strand och mötte upp Klara för sol och bad. Dom håller på att bygga om ett stort område där och det kommer bli superschysst när det är klart. Nog för att vi har bryggor precis utanför vårt fönster där vi normalt badar, men Lindhagen kommer bli bättre hängställe. Så skönt att kunna cykla lite igen. Och Ronja, min cykelhjälm är såååå snygg! ;)

Ïgårkväll kom Klara över för grill, vin och tårta. Vi satt på balkongen till 23.30, sen begav sig Klara hemåt, men jag och Jocke satt kvar lite till. Inte ens koftan åkte på för det var så varmt och skönt. Jag syndade en bit tårta för jag har insett att livet blir så tråkigt annars. Så en dag med en liten tårtbit har varit min last den här veckan, men det var jag värd!

Förresten så var jag hos sjukgymnasten igen i fredags. JAg skulle springa dit för att provocera fram smärta i knäet för lättare diagnostik. Det behandlas med träning, popliteus tendonitis. Jag ska göra övningarna 3 gånger i veckan i 3-4 veckor sen ska jag tillbaka. En av övningarna var så in i helsikes jobbig och jag har grym träningsvärk baksida lår. Det bästa med det här är att jag tvingas till SATS minst 3 gånger i veckan och min tanke är att jag kör ett pass som uppvärmning och efter det kör jag mitt program. Så nu är jag snart igång som vanligt igen, känns skönt.

Nu ska jag skaka liv i Jocke och sen käka frukost. IKEA står på schemat idag och sen träning.

Typiskt tisdagar

Idag har jag äntligen varit och köpt mer garn så jag kan fortsätta på min mormorspläd. När jag kom hem kom jag på att jag glömde köpa svart garn, så typiskt mig.

Andra dagen på jobbet efter semestern. Det var betydligt jobbigare och svårare att stiga upp idag än igår. Som Lina så utomordentligt bra uttryckte det:

"Typiskt tisdagar. Själv tycker jag att de är värst; på måndagen har man fortfarande lite energi kvar från helgen, och när det blivit onsdag börjar man kunna känna lukten av helg igen. Nej, tisdagar är värst."

Jag kunde inte sagt det bättre själv.

Jag har lyckats hålla mig från onyttigheter i tre dagar nu, helt fantastiskt, men jag känner att jag i detta nu lätt skulle kunna trycka in en chokladkaka i munnen, men skulden skulle komma ifatt mig. Jag har ätit gott i tre veckor så nu måste kroppen få återhämta sig lite.

Jag var förresten hos sjukgymnasten igår med mitt knä. Med största sannolikhet är det inte löparknä, det sitter för långt bak på utsidan av knäet. Då jag endast får ont samma dag jag springer och dagen efter var det lite klurigt för sjukgymnasten att göra en schysst bedömning för att sen kunna göra en rehabplan. Jag ska därför ut och springa tills det gör ont på torsdag kväll och sen springa till sjukgymnasten från jobbet för att forcera fram smärtan. Känns sådär kul, men ytterst nödvändigt. Det som skrämmer mig är att hon började prata om menisken...

Fina klänningar

Nu har jag kommit in i en såndär period igen där jag har cravings efter fina klänningar.

Förra helgen tog jag och Jocke ett varv i city. Jag gick in på SALT på Kungsgatan och blev helt förälskad i en klänning. Den fanns med ljust och svart undertyg, och givetvis så fanns bara den helsvarta i M och jag ville ha en ljus i M. Den är från Vero Moda så jag gick in i alla tänkbara affärer som kunde ha den, men utan framgång.

Idag på tåget på väg hem från jobbet kom jag att tänka på Nelly.se där jag tidigare köpt många fina klänningar. Och vips, den finns där, i min storlek och allt.

Nu är frågan om jag ska slösa pengar på den med frakt eller helt låta bli. Vad tycker ni?


Den är finare i verkligheten, och tänkt som en party-/finklänning


Back to normal

Sitter i soffan och försöker njuta av de sista timmarna av semestern 2010, men det är svårt med vetskap om att klockan ringer 06.00 imorn och då är det dags för jobb.

Den här veckan har spenderats i Osby. Måndagen ägnade vi åt att ta oss genom vårt avlånga land ner till Skåne. Vi stannade till på Stångebro gatukök för att äta tunnbrödsrulle med räksallad och grillspett. Nostalgi, OCH supergott!

I tisdags hälsade vi på Jockes farmor i Tyringe och besökte Förmedlningscentralen. Förmedlingscentralen är inte vad den varit. Jag minns den som en stor lokal med massor av kul grejer, men inte nu. I min fantasi ser jag framför mig hur jag hittar möbel efter möbel som jag sen kan piffa till med lite färg, men det stannar där.

I onsdags var jag, mamma, Jocke och en granne med dotter i Ullared. Det har blivit lite av en obligatorisk sommargrej för mig och Jocke då detta var tredje året i rad som vi förgyller Ullared med vår närvaro. Vi köpte tvättmedel, sköljmedel, maskindiskmedel, toalettpapper, hushållspapper, tillbehör till grillen, kroppkakeslev, strumpor och andra obligatoriska grejer. Men det bästa av allt är att jag lyckades fynda en skitsnygg skinnjacka i lammskinn. Visar den vid tillfälle.

I torsdags tog jag och Jocke en tur ut till Anna i hennes föräldrarhem. Vi blev bjudna på smaskiga våfflor och jag fick en försenad födelsedagspresent, en perfekt sådan. Det var en vispskål från Rosti med en hel hög av slevar, i ceriset.

I fredags var det dags för sommarens fest, gårdsfesten i Kallsjön. Mamma och moster bjöd in till en dag av umgänge, god mat, lek och stoj. Vi badade i sjön, hoppade säck, sköt luftgevär, spelade kubb, grillade, sjöng till Mattias (kusins pojkvän) gitarr- och munspelsspelande till långt ut på morgonen. Jag har en fantastisk familj!

Innan avfärd i lördags bjöd vi hem farfar på fika. Mysigt! Även om det numera är svårt att föra en diskussion med honom eller fråga vad han gjort är det mysigt att han sitter där och lyssnar.

Idag har Jocke ÄNTLIGEN fått uppdom otroligt vackra tavlorna jag fick av moster med familj när jag fyllde år. Foto kommer inom kort. Jag har stuvat om i mina lådor och lyckats skaka fram en låda för mina bh:ar och badkläder.

När jag i helgen ställde mig på vågen hemma i Osby snörpte halsen ihop sig. Nog för att jag under en längre tid tyckt att magen har vuxit lite, men att jag blivit så mycket tyngre. Visst, det handlar bara om 3-4 kilo, men min kropp är det ganska mycket. Av den anledningen ska jag nu stålsätta mig med powerwalks och träning på SATS. Springa kan jag inte göra i nuläget med anledning av mitt löparknä, men imorn ska jag på första besöket hos sjukgymnasten för att försöka lösa problemet. Och från och med idag är det också förbud och varningsskyltar på allt som heter sötsaker; godis, läsk, saft, chips, kakor, glass.

Vi hörs, några hekto lättare.


Södertälyeeeah

Ytterligare en vecka har gått av 2010 års semester. Imorn börjar den tredje och sista veckan.

Vi har varit i Oskarshamn en sväng och hälsat på till höger och vänster. Det började med ett eminent besök av John och Klarar innehållande paddling och grillkväll hos Sofie och Nicklas. På söndagen åt vi frukost ihop innan de begav sig tillbaka hem till Stockholm.

Jag och Jocke fortsatte Oskarshamnvistelsen med provkörning av hans föräldrars nyinköpta bil, en tur på stan, luftgevärsskytte, fika med Jockes mormor, grillkväll hos Henrik och Silvana med ett gäng "gamla" Oskarshamnare och lilla Nike förstå, Henrik och Silvanas lilla skatt. Jocke ägnade mer eller mindre hela vårt besök åt lilla Nike, mysigt!

I onsdags var vi åter i Stockholm. Igår tog vi en runda på stan och hamnade mitt i (fast ändå lite utanför) Prideparaden. Vilket spektakel! Nästa år måste jag se det från nära håll.

Idag har jag varit en sväng i Södertälje, vår gamla "hemstad". Det såg ut ungefär som det gjorde när vi flyttade därifrån för 2½ år sedan. Jocke är där varje dag i och med jobbet, men jag tyckte minsann att Södertälje var värt ett besök även av mig. Såg en såndär svart långklänning ni vet, i mysigt tyg. Men det fanns bara en kvar i storlek S, och den var för stor. Satan också!

Och för att bre på min "otur" ytterligare upptäckte jag igår att jag måste göra ett extra varv, i ljusgrått, på alla mina 240 virkade rutor till min pläd för att det ska bli snyggt...


RSS 2.0