Lägenhetsfix

Det blev varken Stockholm eller Gröna Lund igår. Det blev en eftermiddag i Skärholmens shoppingstad istället. Jisses vilket stort ställe. Jag och Jocke trodde att det skulle vara ett 20-tal butiker kanske, men det var ju två våningar smockade med butiker, och vi såg nog långt ifrån alla. Sen träffade vi Jossan och Franck på Ö&B, ett kärt återseende.

Jocke köpte en skjorta, kallingar och en antenngrej (så vi kan koppla in bild på båda våra små tv:isar) för ca 2 000 kr och jag handlade för samma summa, men fick betydligt mer för pengarna; ett par byxor, ett par skor, inlägg till skorna, deodorant till skorna (råkade visst avslöja för expediten när jag köpte skorna att mina skor/fötter inte luktar så gott och då prackade hon på mig små söta deodoranter till skorna), ett linne, en bh och födelsedagspresent till mor.

Efter hemkomsten från Skärholmen tänkte vi att vi skulle banka och hamra lite i lägenheten och få upp lite tavlor och så, så vi skrev en liten handlarlista för matlagning eftersom vi ändå var tvungna att köpa plugg. Vi styrde bilen mot mataffären men hamnade på en avstickare som resulterade i en promenad runt en mysig camping. Efter det orkade vi inte köra och handla utan tog istället en tur ner till centrum. Tog vgångvägen genom parken och hamnade på en supermysig restaurang med god mat och fin utsikt. När vi kom hem blev det sängen omedelbums.

Frukosten idag bestod av en räksmörgås i Saltå Kvarn, mumsigt värre. Dom öppnade kl 11 idag och trots att klockan bara var 11.05 när vi kom dit idag var där smockat med folk. Men sen är det ju också ett väldigt mysigt ställe med trevlig omgivning.

Nu har vi börjat banka och hamra här hemma och tänkte väl göra det ett tag till. Får se om det blir Gröna Lund idag istället. Dessvärre är inte vädret så lovande så vi får se...

Så fint!

Åååh så fint det blev, tapeterna i lägenheten. Känns som en helt annan lägenhet. Mysigt värre!

Nu är jag tillbaka hemma i Södertälje och alla mina saker. Jag och Jocke hade tänkt gå på Grön Lund idag, men det blir nog inte mycket med det för dagens väder verkar mest kallt och ruggigt. Kanske får bli en hemma-fixar-dag med upphängning av tavlor, inköp av mattor, fixa nya blommor osv. Förresten, när jag kom hit igår fann det förutom dom otroligt fina blommorna i hallen (som var till mig :) ) stod det en ny liten söt tv på byrån i sovrummet. Nu kan jag ligga och titta på tv hela långa morgonen och inte behöva klä på mig för att ta mig til tv:n i vardagsrmmet, lyx! :)

Planeringen inför isshow 2009 är i full gång. Har inte haft det där verkliga intresset och motivationen sedan isshow 2008 avslutades, men så i veckan kom allt tillbaka. Jag och mor mn har räkna tyg som galna och jag har tagit tag i planering av träff med Ida för koreografering, info till åkare och föräldrar m.m. Ser fram emot en ny färgsprakande show!

Jocke-prutt ligger här vägg i vägg och sover, fortfarande. Tror det är dags att på allvar gå in och försöka få upp honom ur sängen för klockan börjar bli mycket. Jag har varit uppe sen 08.30 och hunnit duscha, tvätta och plocka in disken.

Gröna Lund eller ej, måste in en sväng till Sthlm i vilket fall för att stilla in hunger. :)

Ojdå!

Hoppsan. Det var visst ett tag sen jag skrev nåt här. SKÄRPNING!

Det har hänt väldigt mycket på senaste. Och det är speciellt en sak som är på tapeten nu. Allt hat till dig och din familj ditt äckel!

Har varit 4 veckor på jobbet nu. Trivs som fisken i vattnet. Alla är trevliga och mysiga, men dessvärre har jag inget att göra för alla våra patienter har bestämt sig för att må bra nu och då blir jag sysslolös. Visserligen är det bra att dom mår bra, men tråkigt för oss som inte har något att göra.

Igår träffade jag älskade Lukas. Som jag saknat dig! Gamla minnen, nya erfarenheter, framtiden, allt. Helt fantastisk människa.

Ska hem till Södertälje i helgen. Ska bli mysigt. Och det bästa av allt är att vi fått omtapetserat i vårt sovrum och i hallen och jag har inte sett det ännu (MEN jag har varit med och bestämt tapeter)! Har köpt Aldrig Fucka Upp av Jens Lapidus som jag tänkte läsa på min 5 timmar långa tågresa från Hässleholm till Södertälje idag. Första boken var dunderbra och nu kan jag knappt bärga mig inför den andra boken.

Bor hemma hos la Familia i sommar och det är undebart samtidigt som det är jobbigt. Visst, jag har bott hemhemma alla andra somrar sen jag flyttade 2004, men just den här gången känns det extra tufft. Men det beror kanske mestadels på det som händer just nu.  Annars är det mysigt att äta mammas mat, titta på fotboll med pappa, prata och umgås med syster och bror. Dessvärre har det den senaste veckan fallit sig så att varken syster eller bror har varit hemma och det är tråkigt. Blir inte att jag är hemhemma sådär ofta så jag får passa på att umgås med alla i sommar så jag klarar mig ett tag sen! Men mysigast av allt är ändå när lilla hunden smyger upp till mig på morgonen och lägger sig på mina ben när jag ligger och sover. Så söt, så söt!

Uppdatera oftare, you got it!

Linköping, vackra Linköping

I lördags bar det av till Linköping och middag för alla diplomander med sällskap. Först var det diplomutdelning i Konsert och Kongress. Det var fint men på tok för långt. 2 förbannade timmar tog det att dela ut några diplom för givetvis skulle en massa viktiga människor hålla flertalet tal till alla diplomander och det skulle spelas musik och greja. Jag tror inte enbart att det var tiden som gjorde att jag tröttnade, det var även tre små barn med i publiken som skrek och hade sig precis hela tiden, och gissa var två av dom här små liven satt? Jodå, helt rätt, en bak mig och en brevid mig.

På kvällen var det stor middag i Collegium ute i Mjärdevi och det var väldans trevligt. Kände mig lite som en student igen, och insåg att jag faktiskt saknar den där världen ganska mycket. Det var toastmastrar, gyckel, studentsånger (dock väldigt lugna då det var mycket folk där som aldrig varit på en sittning så ingen vågade riktigt ge porslinet och besticken den där skjutsen som det blir på RIKTIGA sittningar). Det bästa på hela kvällen var att jag fick TVÅ efterrätter för far min äter inte sånt så jag fick den :)

Nu sitter jag hemma hos föräldrarna i Osby och knappar på datorn. Följde med dom hem från Linköping idag då jag ska jobba i Skåne i sommar med start imorn. Känns konstigt och trevligt på samma gång. Jocke och jag har inte tillbringat en enda sommar tillsammans trots att vi varit tillsammans över tre år. Den här sommaren var den första, men icke sa nicke för hans faster har lyckats lura mig till Hässleholm i sommar.

Jag och Jocke var i Kolmården förra lördagen då vi inte hunnit med det tidigare och jag fick det av honom i födelsedagspresent FÖRRA året. Så himlans söta djur det finns. Små killingar som sprang runt där i "Barnens lantgård" och björnungar, Enzo, delfiner. Helt fantastiskt. Vi provade även på att åka linbanan som går runt djurparken och det var vackert och vi var nog två av få som fick se några vargar för dom visade sig inte när man var på marken, men i luften kunde dom inte komma undan. :) Det var även en tiger som låg och lapade sol på en jeep som gick genom fönstret där vi stod och tittade ut på deras gård. Tyvärr blev det inget safari för det hanns inte med så några lejonungar fick jag aldrig se. :( Men det roligaste av allt var att jag och Jocke blev som småbarn igen. Vi skulle in i alla små skrymslen som var avsedda för barn, vi skulle leka på lekplatserna, in och gå i nån konstig grotta eller vad det var. Och bättre avslutning på dagen kunde vi knappt få då vi såg en skylt med "Svenska jordgubbar" och svängde in och köpte några som vi sedan åt när vi kom hem, *mums*.

Nu ska jag snart köra och hämta systeryster vid bussen och sen ska vi grilla hamburgare. Det är nästan det bästa med att vara hemhemma igen, att kunna grilla varje kväll om man så önskar!

På återskrivande...


RSS 2.0