Ett hjärtskärande farväl

Idag tog jag farväl av Vintertullen, av mina älskade kollegor. Men om inte så länge så ses vi igen. Kommer givetvis att våldgästa dom i stort sett varje dag för här hemma kan jag inte gå hela dagarna utan någon som helst social interaktion, då kommer jag bli galen, minst!

Fick en jättefin present av tjejerna. Ett presentkort på Elisabethskolan. Hur kunde dom veta att jag funderat på en ansiktsbehandling sen en tid tillbaka? För allvarligt så har jag aldrig nämnt det på jobbet. Gissa om Petra kommer att utnyttja detta nu under arbetslösheten?!

Idag var jag och Emma på aerobic på Fridhemsplan. Efter det gick vi hem till Emma och lagade mat och mumsade i oss choklad. Sånt får mna äta när man tränat! :) När jag skulle hem gick vi bort till hennes och Kristofers nyinköpta lägenhet för att spana om det är mycket insyn på kvällen. Inte så farligt faktiskt. Tror dom kommer få ett riktigt mysigt hem där. Ska bli kul att se den i verkligheten sen. Ett prospekt och lite fönstertittande är aldrig riktigt samma sak.

I lördags när jag skulle möta upp Challe och hennes mamma gick jag inom Kungens Lilla Piga i Gamla stan och köpte en klocka. Jag sket i vad den kostade. Bara köpte den, av den anledningen att vi inte haft någon klocka i vardagsrummet sen vi flyttade in i februari och jag blir lika irriterad varje gång jag skulle vilja kolla vad klockan är och det inte finns någon på flera mils avstånd.

                           Den söta lilla klockan jag hittade på Kungens Lilla Piga

Imorn bär det av till Ljung på Värmdö. Larmutbildning. Ska bli roligt. Tycker det är väldigt roligt att företaget vill anlita mig för lite ströjobb här och där fram till mitt "riktiga" jobb börjar i januari. Känns som om jag faktiskt gjort ett bra jobb och att dom är nöjda med mig.

 


En dag med Challe

Varför det alltid så att när jag får sova länge så vaknar jag tidigt? Jag hade ställt klockan på 09.00, men vaknade redan kl. 07.30. Försökte somna om, men ganska snabbt insåg jag att det inte skulle gå. Jag steg upp och gjorde mig lite frukost. Åt frukosten i sängen och tittade på nyhetsmorgon på TV4.

Startade sen upp dagen med att gå på dansstep på Fridhemsplan. Fy f*n vad det var jobbigt. Har varit förkyld hela veckan men det halsonda släppte i torsdags så jag tänkte att jag kunde träna idag. Tror jag tänkte lite fel där. Orkade nästan ingenting och hade fullt upp med att hålla snoret kvar inne i kroppen. Mycket harklande och snorande, men det gick, jag tog mig igenom passet och det var väldigt roligt.

Efter träningen cyklade jag hem för att fixa till mig lite. Sen mötte jag upp Challe och hennes mamma vid slottsgården/borggården (dåligt koll på vad det heter, men i vilket fall gården på slottet) då hennes syster skulle byta vaktpass på högvakten och det ville vi alla se. Jag har aldrig sett det där innan men måste säga att även om det kan tyckas en aningens töntigt var det ganska kul. Sånt där dravel tycker turisterna om. :) Vi käkade en sen lunch/tidig middag, shoppade lite och fikade innan det var dags för Challe och hennes mamma att bege sig hemåt till Katrineholm.

Jag stannade till i en liten pillerillaffär i Gamla Stan när jag var på väg att möta upp Challe. Hittade ett par rosa ljus som hade en häftig form, men gubben i affären var inte särskilt snabb med att expediera kunden som var före mig så jag fick lägga tillbaka ljusen och springa vidare mot Challe. Gjorde ytterligare ett stopp i en annan pillerillaffär och köpte en klocka. Är så trött på att inte ha en klocka i vardagsrummet så nu köpte jag en liten söt klocka som står på tv-bänken.

Igår var jag hemma hos Sara, underbara Sara. Alltid lika kul att träffa henne. Så full av energi och roliga samtalsämnen. Vi lagade en jättegod laxpasta och titta på Old School. En alldeles lagom fredagkväll. TACK!

Tänkte ju att jag skulle "pynta" om lägenheten lite nu när Jocke är borta, men jag får ingen ro till det. Inga idéer längre. Hade lite på gång innan, men jag tror tyvärr att många av dom idéerna är bättre i mitt huvud än i verkligheten. Men jag är inte orolig, jag har nästan tre månader på mig. :)

Tittar på en jättemysko film på 5:an nu, "Date Movie", helt värdelös. Fattar inte det roliga i det. Tror att jag ska titta på en av mina egna gamla filmer istället, mycket bättre.

Det löser sig sa gubben och sket i brevlådan

Idag efter jobbet blir det en dejt med Sara. En afterworköl, hämtmat eller hemlagad mat. Inte bestämt än.

På måndag jobbar jag sista dagen på Vintertullen. På tisdag ska jag agera support på Ljung som startar på Värmdö. Sen kommer jag att vara i Mörbylund ett par gånger i veckan några veckor sen den 21 september börjar jag på Katarina-Sofia stadsdel och kommer där att jobba på tre olika boenden. Sen den 1 januari drar det igång på riktigt, då blir det Tibblehemmet!

Väntar här på att biträdande regionschefen ska ringa mig. Hon lovade att ringa idag. Hon tittade mig djupt in i ögonen och sa detta. :) Dock tror jag att hon i all stress glömt bort det. Hon har fullt upp nu med alla nystarter och rekrytering så jag klandrar henne inte för att glömma bort något hon redan fixat, mitt jobb.

Men jag ska nog testa ringa henne trots allt...

Avskedsfika

Idag körde jag avskedsfika på jobbet. Visserligen ett par dagar för tidigt, men det var enda dagen innan jag slutar som vi alla är samlade. Jag bjöd på marängtårta, en god och uppskattad sådan. Konceptet är hämtat från Ica:s hemsida, men marängreceptet är mammas. Det är verkligen en superenkel och jättegod tårta.

1. Gör en marängbotten
2. Vispa grädde och bred ut det på ovanpå marängen
3. Lägg valfria bär ovanpå grädden (jag har provat med hallon, blåbär och jordgubbar och vilket som är gott)
4. Ös på en hel hög med riven mörk choklad

Vad gäller chokladen har jag upptäckt att när man ska riva den är Lindt:s 70% mörka choklad den bästa att riva för den är hård och kompakt. Marabou:s 70% mörka choklad skiktar sig ofta och man går miste om massa god choklad.

Idag har mitt halsonda försvunnit, vilket betyder att jag kan börja träna igen. Imorn ska jag träffa saknade Sara, men på lördag kör jag ett pass på förmiddagen innan jag ska möta upp Challe och hennes mor vid slottet där hennes syster vaktar.

Känns konstigt att det bara är två arbetsdagar kvar på jobbet och förmiddagen i morgon går åt till att skriva papper inför starten på Tibblehemmet. Men eftersom jag i nuläget inte har något jobb den 1 september kommer det bli många luncher på både Alströmerhemmet (mitt förra jobb) och Vintertullen (där jag är nu). Ett bra sätt för mig att motivera mig själv att ta långpromenader. Eller ja, till Alströmerhemmet är det inte så långt, men till Vintertullen tar det en stund eller två. Men hoppet om att få ett jobb ganska snart finns ändå då jag har lagt ut en hel hög med krokar. :)

Har precis suttit och tittat på TV6 play och "Utmaningen". Kan inte uttrycka mig på något bättre sätt än FY FAN! Vilken kille. Jag hade aldrig i mitt liv orkat träna och styra och hålla på så som han gjort. Kan inte bli annat än imponerad av hans vilja och kämparglöd. Önskar jag kunde få lite av det. Eller ja, först skulle jag vilja att någon tar bort lite fobier, annars skulle jag aldrig våga ge mig ut själv på löprundor och annat snorjobbigt.

Nej nu är det nog dags för en frukt eller två, är lite hungrig.

Babylycka

Idag har varit en ganska bra dag, bortsett från att mitt halsonda inte gått bort så jag kan träna igen. Men annars har det varit en bra dag.

Jag har storhandlat för första gången till mig själv. Alltid annars har det varit till mig och Jocke även om jag handlat själv. För någon vecka sedan öppnade det ett MAXI i Lindhagen och jag var såklart tvungen att spana läget. I vanliga fall brukar vi köra till Kvantum i Kungens Kurva, men inte ikväll, och förmodligen inte så många kvällar till för Lindahgen var riktigt bra. En stor fräsch affär, ljus, mycket luft, mycket utrymme, många bra saker och trevlig personal. Och det bästa är att det ligger bara 5 minuters bilfärd härifrån och då räknar jag från det att bilen startar tills dess att bilen stannar på en parkeringsruta i Lindhagen.

Har lagat mat för första gången sen Jocke åkte i söndags. Flärskpannkaka blev det. Har aldrig gjort fläskpannkaka innan, men hittade mammas recept i en liten bok här hemma och tyckte att det var värt att testa. Så nu har jag tre matlådor med fläskpannkaka. Har tänkt göra spagetti och köttfärssås i helgen och sen när jag var på MAXI hittade jag 800 g Scan falukorv för bara 14,50 kr och det kunde jag inte motstå. Vad jag ska göra med falukorven vet jag inte riktigt ännu, men jag kommer nog på nåt (no dirty thoughts!).

Koden till min internetbank kom idag så nu kan man säga att jag helt och hållet konverterat till Handelsbanken, eller ja inte riktigt kanske, måste ju säga upp Swedbank också...

Cyklade till jobbet idag, som vanligt, men strax innan jag skulle cykla hem började det ösregna. Jag har bara dåliga erfarenheter av ösregn i den här staden så jag tänkte att jag skulle ta bussen hem. Men så slutade det regna. Jag gick inte på den luringen. Tänkte att jag ändå skulle vara tvungen att ta bussen imorn eftersom jag ska bjuda på tårta på jobbet så jag tog på mig träningskläderna och mina nya gympaskor och traskade mot bussen. När jag var på väg dit insåg jag att jag likaväl kunde promenera hela vägen hem, och det gjorde jag. Blev ingen riktig powerwalk för jag var väldigt kissnödig, men jag var ute och gick i 1 timme och 15 minuter. Riktigt skönt med tanke på att jag inte kan träna pg a halsen. Dock kommer det ta låååång tid innan magen är borta.

Och det där med babylyckan ja. Just det. Jo det är såhär att innan min semester kom min närmsta kollega och berättade att hon var gravid, vilket var väldigt kul. Och idag kom en av mina andra kollegor och berättade att även hon är gravid. Och en tredje kollega jobbar på ett andra barn. Och på tisdag kommer tjejen tillbaka som jag vikarierat för då hon har varit mammaledig. Ja just nu är det väldigt mycket bebissnack på jobbet, men det gör mig ingenting för bebisar är söta (även när dom skriker).

Nu ska jag kolla till marängtårtan som står i ugnen!

Förkyld

Jädrans skit, rent ut sagt! Nu är jag förkyld på riktigt. Näsan rinner och halsen gör ont. Dricker te och äter halstabletter om vartannat.

Tittade mig precis i spegeln och insåg att jag måste börja powerwalka eller springa en liten runda. Det där överflödet på/runt magen ska BORT!

Sväljsvårigheter och huvudvärk

Blev inte helt färdigstädat igår. Lämnade golven, men dom tar jag idag.

Har sovit väldigt dåligt inatt. Började få ont i halsen igår på morgonen och det blev bara sämre och sämre. Inatt hade jag så ont att jag inte kunde sova. Gick upp kl. 05.30 och började dricka te. Det lindrade lite, men det onda var tillbaka lika snabbt som det försvunnit. Inga halstabletter hemma heller. Tanken slog mig att jag kanske inte borde gå till jobbet, men jag gjorde det ändå. Det straffas jag för nu. Sitter här och har sväljsvårigheter och huvudvärk. Har en viktigt vårdplanering kl. 14-15 så jag kommer inte att ge upp.

Sen har jag lite saker på min "att-göra-lista" också. Jag skulle behöva köpa ett par nya joggingskor, foppatofflor, halstabletter och en fotoram. Skulle även behöva storhandla, hur stort det nu kan bli när jag är själv. I vilket fall har jag hela min uppväxt fått höra att om man inte går till skolan (dvs. jobbet i det här fallet), får man inte träna eller vistas ute heller. Envis som jag är kommer jag kämpa mig igenom den här dagen bara för att få köpa mina efterlängtade joggingskor!

När jag väl kommer hem blir det fotboll och tedrickande.

Får se om det blir nåt storhandlande när allt kommer omkring...

Gräsänka i tre månader

Nu har jag blivit gräsänka. Jocke har flyttat till Tyskland och jag är kvar hemma i Stockholm. Just nu känns det faktiskt lite skönt, men om ett par dagar kommer det börja kännas tomt.

I lördags var jag på bröllop. Ett bröllop jag hört talas om sen jag började på Vintertullen i februari. Bruden har varit så orolig att det inte skulle bli bra. Att folk inte skulle tycka det var trevligt, att det skulle vara lite mat, ska det vara öppen bar eller till självkostnadspris, hur klänningen skulle se ut, hur dom skulle göra med alla barn osv. Men hon och hennes man kan verkligen andas ut för det var ett jättefint och trevligt bröllop. Hon var så vacker i sin klänning och lite barn på festen gjorde det vara än mer trevligt. Maten var god och vi blev alla proppmätta. TACK för en otroligt fin dag/kväll Jesper och Johanna!

Igår skjutsade jag Jocke och en av hans kollegor till Arlanda. München nästa. Språkkurs i två veckor, sen vidare till sina praktikplatser. Svårt att planera in när jag kan komma ner och hälsa på. Jag har i nuläget inget jobb efter den 31 augusti, men jag har en del lösa trådar ute. Sen har jag mitt fasta jobb som jag längtar till i december/januari.

Har planerat att pynta om lägenheten lite nu när mannen i huset är borta. Har redan inhandlat lite saker från Nordljus, men igår gick jag även in och klickade hem två filtar från H&M Home. När vår nya soffa är beställd kommer hela vårt vardagsrum att gå i svart, vitt och grått, med undantag för de små rosa blommorna vi har på gardinerna. därför tänkte jag att det var lite kul att ha något riktigt färgstarkt. Sen passade jag på att klicka hem två nattlinnen också, pyjamaslös som jag är.





 


Pratade med lönekontoret idag angående att jag har runt 5-6 semesterdagar som jag inte tagit ut. Jag hade en föreställning om att jag kunde spara dom till min kommande anställning i december/januari, men det kunde jag inte för jag har ett uppehåll på ca tre månader. Typiskt! Jag som har en hel del att var ledig för nästa år. Sälen vecka 3, syster litens student, semester, 25-års firande m.m. Aja, det får gå ändå.

Jag har börjat få ont i halsen. Hoppas det inte är svininfluensan. Jag som kommit igång så bra med träningen. Att träna när jag är förkyld är inget ovanligt, det gjorde jag alltid när jag häll på med konståkningen. Var småförkyld året runt. Men jag vet att det är FARLIGT att träna med halsont. Men jag är så motiverad nu så det känns lite jobbigt. Fick avboka kvällens pass, men förhoppningsvis är det halsonda borta imorn.

Förresten, en av mina klasskompisar från Linköping har nu förlovat sig med sin Lars. GRATTIS Lars och Madde!

Nu blir det pannkakor och städ fram till kl. 21, sen blir det film på kanal 9 med Jennifer Aniston.


Arbetstagare eller arbetssökande?

Det är mycket som är på gång, men också mycket av det som är ovisst.

Det största bekymret jag har just nu är att mitt vikariat på Vintertullen går ut nu den 31 augusti och efter det har jag just nu bara 25% på ett annat SÄBO. 25%, det ger ju inga pengar!

Jockes bästa kompisar hemifrån Oskarshamn, hans flickvän är färdig sjukgymnast sen några månader tillbaka och hon ringde mig igår. Dom behöver en arbetsterapeut i 3-4 månader med start den 1 september. PERFEKT! Nu är det bara det att chefen där har inte hört av sig, så dom är nog inte så intresserade trots allt. Jag tar mer än gärna jobbet om dom bara erbjuder mig det och det är 100%.

Sen har jag sökt två andra jobb idag, ett av dom med start den 1 september och fyra månader framåt. Också perfekt med tanke på mig lucka fram till Tibblehemmet drar igång.

Sen har jag och en av cheferna på Vintertullen en liten idé, men den måste framföras till övergripande chefen och förmodligen regionscheferna. Dessvärre tror jag inte det vi tänkt är genomförbart, men å andra sidan vill biträdande regionschefen väldigt gärna ha kvar mig, så om vi nu lyckats komma på en smart idé kanske det finns en chans trots allt.

Ja just nu svävar jag i ovisshetens värld, men jag hoppas att det vänder snart!

Friidrotts VM

Nu har det äntligen börjat. Jag sitter bänkad varje kväll efter träningen, till Jockes stora besvikelse.

När friidrotten var slut igår satt jag och zappade lite. På TV3 var det visst Prison Break. Innan laddade vi ner avsnitt för att kunna titta då vi inte kunde hålla oss och vänta en hel vecka innan nästa avsnitt. Men efter Pirate Bay-svängen har vi inte laddat ner nånting och Jocke har blivit "utslängd" från hubben vi hade tillgång till för att han inte loggat in på väldigt länge. Just typiskt för det avsnittet som visades igår var avsnitt 22 eller 23 av säsong 4 och vi har bara sett till avsnitt 16 av den säsongen. Aja, nu kommer jag i vilket fall att fortsätta titta så får jag lösa det där med dom osedda avsnitten lite senare.

Var på aerobics på Fridhemsplan igår. Dom andra gångerna jag varit på det passet har jag alltid lyckats hamna i raden näst längst fram. Egentligen vill jag stå längst fram för att slippa ha någon framför mig och endast behöva hålla koll på dom bakom mig, men det har inte varit helt bra att stå längst fram i den lokalen för scenen är liksom i vägen. Men igår så provade jag att stå längst fram. Framåt var det helt okej. Bakåt och åt vänster var däremot inte lia okej. Bakom mig stod det en stackars tjej som inte hade koll på vad vi gjorde så henne höll jag på att krocka med precis hela tiden. Till vänster om mig stod det en medelålders kvinna (som brukar stå just på den platsen) som givetvis gick åt höger när vi skulle åt vänster och framåt när vi skulle bakåt, ja ni fattar. Så min fråga nu är:

Varför ställer man sig långt/längst fram när man inte kan stegen och har svårt att hänga med?

Jag har svårt att tro att de inte själva visste om att de inte hängde med och vad gäller den medelålders kvinnan till vänster så har hon kört den här koreografin fler gånger än mig och hänger ändå inte med. Visst, det är starkt gjort att ställa sig långt fram fast man inte är så säker på stegen, men samtidigt är man i vägen för dom (jag) som vill kunna ta ut stegen och blir riktigt svettig och trött. Nej, jag tycker nog ändå att de som vet med sig att de inte hänger med kan ställa sig lite längra bak i lokalen. Jag gjorde så de första gångerna jag körde Funk/Bodyjam just av anledningen att de som kunde det skulle kunna ta ut stegen.


Arbetssökande

I helgen har vi haft besök av Jockes familj. Dom kom i fredags och åkte hem igår. Tyvärr kunde vi inte göra så mycket som vi hade tänkt för Jockes pappa fick ont i benet/foten redan första kvällen så det blev en väldigt stillaittande helg med mat och fika. Inte bra för min stackars figur. Tur att det är vardag igen så jag kan träna järnet.

Vi har ett hem fullt med papper och tekniska prylar. Detta beror på att Jocke är glad i tekniska prylar och hatar papper. Dom tekniska prylarna är inte så mycket att göra åt, men drivorna med papper är något jag retar mig på till tusen. Sen retar jag mig på att vi måste ha skrivbordet i sovrummet för det gör att det rummet långt ifrån inger det lugn det borde göra med tanke på att det är just ett sovrum. Och detta stackars skrivbord är invaderat med papper och framförallt en stor dockningsstation till Jockes ena bärbara dator. Denna dockningsstation bara MÅSTE stå framme trots att gjort klart sitt exjobb för längesen. För det är inte så att den bärbara datorn står i dockningsstationen, nej då, den står på tv-bänken ute i vardagsrummet. Men så i fredags när jag kom hem från jobbet hade Jocke påbörjat städningen (läs väldigt lite) och då hade han flyttat ut dockningsstationen tll tv-bänken i vardagsrummet och kopplat in allt så sladdarna för Spotifylyssnande alltid sitter i. Helt perfekt! Och nu har jag/vi ett renare skrivbord och på så sätt också ett mindre rörigt sovrum.

Jag kommer med största sannolikhet att vara arbetssökande (som det nu så fint heter) från och med den 1 september pg a att mitt vikariat går ut den 31 augusti och mitt nya (FASTA) jobb inte börjar förrän i december. Jag har lyckats hitta 25% på ett särskilt boende som jag kan vara på i ca 1 år och sen kommer jag att engagera mig i konståkningen här uppe också. Men det var inte det jag skulle komma till. Det jag skulle komma till är hur det är att förbereda sin arbetssökartid. Jag har pratat med a-kassan om alla papper och grejer som ska in dit, pratat med lönekontoret om ett arbetsgivarintyg, pratat med arbetsförmedlingen om att jag har ett fast jobb om bara några månader (men måste ändå göra upp en handlingsplan för mitt jobbsökande). Tidigare har jag inte riktigt tänkt så mycket på det här med att vara arbetssökande. Jag har mest tänkt på att man har en massa "ledig" tid. Men jag har ändrat uppfattning. Hur i hela friden ska man hinna söka jobb när man ska göra allt som a-kassan och arbetsförmedlingen kräver att man ska göra? Det är ju ett heltidsarbete bara att hålla reda på alla papper och rapporter som ska in överallt. Kunde man inte göra det smidigare? Eller det kanske är just det dom har gjort?! Kanske var det ännu krångligare tidigare?

Idag fyller min kära mamma år, 46 år, nästan tant. GRATTIS!


Hellregn som heter duga

Igår när jag skulle cykla hem från jobbet var det väldigt mörkt på himlen. I mitt stilla sinne trodde jag att jag kanske kanske skulle hinna till träningen innan regnet skulle till att bryta ut, men fy fasen vad fel jag hade. Jag hann cykla till Tantolunden, sen var det som om himlen öppnade sig. Det fullkomligen vräkte ner. Jag tänkte att det säkert bara var en skur och att den skulle försvinna väldigt snabbt så jag ställde mig under ett tak som fanns utanför ett garage. Efter 15 minuters väntade insåg jag att det nog inte var en övergående skur så jag hoppade upp på cykeln igen och fortsatte trampa. För varje tag jag tog, desto mer regnade det. När jag kom fram till träningen var jag totalt dyngsur och ryggsäcken var full med vatten i botten, vilket gjort att mina tärningsskor var helt blöta. Jag vände hem då jag inte hade några kläder eller skor som jag kunde träna i eftersom allt var genomblött.

När jag kom hem tog jag av mig alla kläder utom trosor och bh i hallen utanför ytterdörren. Det droppade från varenda plagg och det gick att vrida ur vatten ur dom. När jag kom innanför dörren och såg mig själv i spegeln kunde jag likaväl ha kommit ut ur duschen, så blöt var jag trots att jag tagit av mig kläderna. Inte kul med hellregn!


Min första semester

Nu har jag avslutat min första semester. Precis som under den vanliga helgledigheten har jag och Jocke proppat in så många aktiviteter som det bara gått för två veckor är inte så välands lång tid när det är mycket som man vill hinna med.

Fredag 24 juli
Mitt semesterfirande med att jag och Jocke bjöd en granne (lumparkompis till Jocke) på middag.

Lördag 25 juli
Bjöd två kompisar på brunch hemma på vår balkong för att sedan ta oss ett dopp nere vid bryggan. Jag och Jocke tog sen en sväng till Barkaby för att på kvällen bjuda underbara Challe på middag. Ett trevligt återseende!

Söndag 26 juli
Paddeltur med John och Klara runt Kungsholmen. Eller okej, vi kom aldrig hela vägen runt för det blåset som tusan så vi vände halvvägs (blåste mindre där vi redan paddlat). Efte det tog jag och Jocke bilen till Oskarshamn. Vi hann inte längre än SKHLM i Skärholmen förrän vi var tvungna att stanna. Jag ville kolla in om det eventuellt fanns ett par svarta finskor inför bröllopet jag ska på den 22:a augusti. Självklart hittade jag ett par skitasnygga Tiger-skor, men jag tycker att 1 300 kr är för mycket pengar för ett par skor som jag inte använder dagligen.

Måndag 27 juli
Min första långa sovmorgon. Efter en stadig frukost tog vi oss ner på stan för att spana rundor. Jag hittade ett par svara finskor till bröllopet och så hittade vi två fina ljushållare till balkongen. Det bästa med ljushållarna var att det var halva priset och det blev vi inte medvetna om förrän i kassan, haha. Sen eftermiddag bar det av till Kalmar tillsammans med Nicklas och Sofie för biobesök.

Tisdag 28 juli
Fika hemma hos Jockes mormor och morfar. På kvällen grillade vi med Jockes föräldrar och åt vinbärspaj. Vi hann även med ett dopp i Påskallaviks stenbrott med Nicklas och Sofie innan det var dags att sova.

Onsdag 29 juli
Bilfärd tillbaka till Stockholm med stopp i Söderköping och Norrköping. I Söderköping åt vi upp våra goda räkmackor som vi köpt i Fårbo. Vi var även på Smultronstället då ingen av oss varit där tidigare. Jisses vilka "glassbakelser" där fanns. Vi stod i kö ca 30 minuter för att komma in, men det var det värt! Väl hemma i Stockholm gjorde vi inte så mycket mer den dagen.

Torsdag 30 juli
På förmiddagen var vi i Kungens Kurva för att inhandla och lämna tillbaka en hallmatta. På kvällen tog vi oss till Fjäderholmarna och tittade på utomhusteatern "Bruden som visste för lite". Däremellan sov jag i stort sett varje minut. Teatern var i vilket fall otroligt rolig och mycket bättre än jag vågat hoppas på.

Fredag 31 juli
Jocke tyckte om Björn Borg-kalsongerna han köpte i Barkaby helgen innan och ville absolut köra dit och köpa på sig ett lager. På vägen dit tuggade han tuggummi och helt plötsligt hör jag bara att han börjar mumla om att hans lagning i tanden gått sönder. Yes, så var det. Den hade spruckit, gått av liksom. När han inhandlat det han skulle i Barkaby ringde han tandläkaren och fick göra ett akut besök i Södertälje. Detta sabbade vår planering för avresan till Göteborg. Hur som helst och efter många om och men satt vi kl. 17.00 äntligen i bilen på väg mot Göteborg och U2 tillsammans med John och Klara.

Lördag 1 augusti
Konsert med U2 på Ullevi. Häftigt att höra 56 000 personer stå och skrika, gorma och gapa. En helhäftig konsert och för mig som inte lyssnat på U2 slaviskt var det en toppenkonsert då dom valde att spela många gamla låtar och endast ett par tre stycken från nya skivan. Tidigare på dagen blev det lite shopping, god mat och öl (okej, cider för mig då, men ändå).

Söndag 2 augusti
Bilen styrde denna dag mot Falkenberg där jag och Jocke skulle hänga lite med Niklas. Det blev en dag/kväll med god mat från Laxbutiken och en lokal slaktare. Tog oss även ett dopp i det blå. Var inte så fasligt kallt som jag trodde att det skulle vara att bada i havet och det var fin botten och en bra stege ner från klipporna. Pratade engelska hela dagen/natten då Niklas hade besök av två tyska kompisar. Fy tusan vad dålig jag är på engelska, iaf att prata!

Måndag 3 augusti
Jag har sedan barnsben aldrig nått Gekås i Ullared efter att de öppnat. Jag har alltid varit där innan dom öppnat för att slippa köer och annat tråkigt. Kommer man mellan kl. 11-13 är det milslång kö som gäller och man hinner tröttna på hela cirkusen innan den ens börjat. Med detta i tankarna hade jag och Jocke bestämt oss för att ge oss iväg tidigt denna måndagsmorgonen, men eftersom söndagkvällen blev till natt innan vi somnade blev det inte som vi planerat. Så gissa när vi nådde Ullared?! Jo just precis, kl. 12.00. Ösregn och en enormt lång kö var vad som väntade oss. Vi blev totalt dyngblöta (då Jocke propsat på att lämna kvar paraplyet i bilen trots de enorma dropparna utanför bilen), men när vi kom ut från Gekås var vi torra. Om det är bra eller dåligt det vet jag inte, men vi kom i vilket fall därifrån med en hel del bra saker och det fanns väldigt mycket mer som vi skulle kunna ha köpt. Bilen styrde efter vårt besök i Ullared vidare mot Osby.

Tisdag 4 augusti
Som alltid när jag är hemhemma passar jag på att göra tråkiga saker som att klippa mig och göra bankärenden. Jag både klippte mig och bytte bank den här dagen. Sen eftermiddag styrde jag, Jocke, mamma, pappa och Picasso bilen mot mormors gamla hus för träff med moster och delar av hennes familj. Grillning och luftgevärsskytte var det som stod på schemat. Mamma och moster (båda med respektive) har börjat så smått med att byta gardiner och ljusa upp mormors gamla murriga hus. Det har redan gjort en enorm skillnad och det ska bli kul att se det när alla ändringar som de tänkt sig är gjorda.

Onsdag 5 augusti
Jocke körde och hälsade på sin farmor medan jag passade på att hälsa på min ena kusin och hennes lilla bebis. Söta söta lilla flicka, helt fantastiskt.

Torsdag 6 augusti
Jag och Jocke gick upp med tuppen och körde hem till Stockholm på förmiddagen. Vi gjorde ett stopp i Linköping för att jag skulle hämta mina skridskor i ishallen och när vi ändå var där i vår gamla hemstad passade vi på att äta lunch på Stångebro Gatukök, mums! Bästa gatuköket ever, helt enkelt. När vi väl kommit hem packade Jocke stridssäcken för att ge sig ut på långnav med sjövärnskåren. Strax efter att han kört till Berga kom mamma, pappa och Picasso till Stockholm för att tillbringa några dagar här uppe.

Fredag 7 augusti
Jag, mamma, pappa och Picasso gick ut på en riktig långpromenad. Vi tog Norr Mälarstrand in till Gamla Stan och sen Hornsgatan och Västerbron hem. Vi stannade en stund i Gamla Stan för fika och ett besök på Kungens Lilla Piga, där jag hittade en superfin temugg. När vi kommit hem till lägenheten lämnade jag och mamma pappa och Picasso hemma för att köra till SKHLM i Skärholmen och köpa presenter till lillebrors styvbarn och mat till kvällen. På kvällen lagade vi mat och hängde på balkongen, riktigt mysigt.

Lördag 8 augusti
Hälsade på lillebror med familj i Västerås. Vi fikade, spande in lägenheten och grillade. Bror och flickvän håller på att renovera lägenheten så det var ett väldans byggkaos som vi möttes av när vi kom dit, men det kommer bli bra när det väl är färdigt. När vi kom hem till Stockholm igen blev det ett dopp i det blå för att sen hänga på balkongen med mamma, pappa, Jocke, Klara, John och Picasso.

Söndag 9 augusti
Den enda dagen på hela sommaren och semstern som jag och Jocke tog det lugnt hela dagen och bara hängde nere vid vattnet och solade och badade. En perfekt avslutning på semestern!

RSS 2.0