Äta i mörker

Igår var jag på tacokväll med tjejerna hos fina Emma. Otroligt trevligt. Vi lagade mat, kollade på handboll och spelade schlagerspel. Jag kan väl erkänna att jag kollade mer på handbollsmatchen är jag lagade mat, men jag vägde upp det genom att ta hand om disken istället. Stundtals skrattade jag så mycket att jag hade problem att hålla kvar mitt eget saliv i munnen.

Idag har jag varit i ishallen hela morgonen och är nyss hemkommen från SATS där jag kört min sjukgymnastik. Är nu uppe i 3 pass av veckans 4 och imorn kommer jag inkassera det fjärde då jag ska gå på bodypump.

Ikväll ska jag och Jocke ut på äventyr. Vi ska till en restaurang där man äter helt i mörkret. Ska bli väldigt spännande, men samtidigt skrämmande. Dom kan ju servera vad tusan som helst för ingen ser ju ändå vad dom ska äta. Som Jocke sa:

- Kanske inte ska ta på mig finskjortan ikväll, man lär ju spilla en del.

Tror jag redan nu ska gå och inventera min garderob efter kläder som jag inte är rädd om, men som jag ändå vågar visa mig ute i. Det ryktas att vi ska ut och dricka några glas efteråt och då måste jag se lite vettig ut iaf.

Utebliven träning

Idag hade jag planer på att gå på det jobbigaste crosstrainingpasset ever, men så blev det inte. Igår när jag kom hem från gymmet började näsan rinna. Jag blundade lite för det, men Jocke var inte av samma åsikt. Vem vann? Jo, Jocke. Jag är täppt i näsan och det snoret som inte kommer ut åker istället upp i huvudet och får hela huvudet att svälla. Blir tufft att få till fyra pass den här veckan, men jag har planerat att köra ett sjukgymnastikpass på lördag och bodypump på söndag för nog borde jag vara bättre redan imorn?!

Idag var det så förbannat kallt i ishallen, jag har inte tinat än och det var två timmar sen jag gick av isen. Förhoppningsvis beror det på att jag inte varit i ishallen på två veckor och glömt hur temperaturen är där, men dessvärre tror jag att det beror på att det är så kallt ute.

Igår beställde jag ett gäng disneyklassiker på discshop.se. Jag har fått ett mail om att dom lagt paketet på lådan så har jag tur får jag det på måndag, sen ska jag leta fram barnet hos mig, mysigt!

Nu ska jag kolla på hotellen jag fått rekommenderade i Berlin till vår resa i maj.

Det går bra nu...

Två gånger om året kör dom "2 gånger i veckan" på SATS. Man får ett stämpelkort i vilket det ska stämplan 2 gånger i veckan i 12 veckor. Klarar man det får man en gåva. Jag har varit med 1 gång, men fullföljde det inte och i höstas vågade jag inte gå med då jag inte var helt säker på att jag skulle genomföra det. Jag klarade det med marginal då jag tränade 4-5 gånger i veckan och är fortfarande inne på den banan så nu har jag minsann gått med och två veckor är redan avklarade. Man får 1 stämpel för varje träningspass, men max 2 pass/vecka. Undrar vad det är för fin gåva den här gången?! Om 10 veckor får jag veta...

Syster liten har gått och blivit stor. Hon har flyttat hemifrån och börjat plugga, till sjuksköterska. Tänk att både hon och jag valt att jobba inom vården trots att vi har en mamma som alltid jobbat obekväma arbetstider. Ja för min del är det ju lugnt, jag jobbar måndag-fredag oavsett arbetsplats, men Ronja kommer åka på den där oregelbundenheten. Dock tror jag att hon klarar av det betydligt bättre än mig och till och med kommer att trivas med det! Ambulanssjuksköterska är målet, häftigt! Hon kommer klara det hur bra som helst och om jag någon gång behöver hjälp av en ambulans vill jag har hjälp av henne. Och bror verkar ha svetsjobb på gång, vilket betyder att han äntligen kommer kunna få göra det han tycker är kul och det han är utbildad till. Just nu går det nog ändå ganska bra för syskonen Lindhe. Och jag, jag har gått och bivit samordare på 25% så nu jobbar jag 100% som arbetsterapeut och sen är jag i ishallen torsdag, lördag och söndag. Det gäller att ha många järn i elden så man inte säckar ihop.

Gick ett varv i Täby Centrum på väg hem från jobbet. Blev upplyst om att det snart är den 14 februari, alla hjärtans dag. Dessa förbannade dagar hit och dit och allt bra man ska komma på. Det har precis varit jul och Jocke har fyllt år. Mina idéer är slut! Förslag mottages tacksamt, dock ej här med risk för att bli avslöjad.

Nu kallar sysslorna här hemma, vi hörs!


Sälen 2011

Sedan några år tillbaka har min familj åkt till Sälen en vecka i januari och i år var inget undantag. Stugan bokades redan för ett år sedan och i år blev det en annan stuga än tidigare då det var planerat att vi skulle vara fler än vanligt; mamma, pappa, Enzo, Picasso, jag, Jocke, Ronja, Adam, Jonas, Veronica och deras två tjejer. Efter många om och men blev det mamma, pappa, Enzo, Picasso, jag och Jocke.

Jag, mamma, pappa och hundarna begav oss förra söndagen. Vi gjorde ett första stopp redan i Västerås då en av lillebrors styvdöttrar fyllde 5 år. Vi gav henne presenter och hon bjöd oss på gott fika. Jag åt massor med glass och kakor för att ladda inför kommande skidåkning. På söndagseftermiddagen anlände vi till Söderåsen i Lindvallen, Sälen. Vi började med att packa upp oss i stugan och sen körde vi och hyrde skidutrustning. Senare på kvällen var det säsongspremiär för Solsidan och jag satt som klistrad vid TV:n.

Måndagen bjöd på mycket blåst. Det var inte särskilt kallt i luften, men med blåsten blev det ordentligt mycket kallare. Backarna var riktigt bra då det inte var särskilt många som gett sig ut i den kraftiga blåsten. Senare på eftermiddagen gick jag till Experium för att köra min sjukgymnastik på SATS.

På tisdagen hade vinden mojnat och vi gav oss bort mot Högfjället. En utflykt som vi minns. Pappa hade innan vår start dit sagt:

- Jag är inte så mycket för äventyr och sånt där...

Vad han inte visste då var att förbindelseliften skulle besiktigas, vilket innebar att vi fick åka skoter tillbaka till Lindvallen. Eller åka och åka, vi åkte efter hållandes i ett rep. När vi kom hem körde jag och mamma och handlade till middagen och jag köpte ingredienser tillen pollykaka. En pollykaka som jag nog aldrig kommer göra igen då jag dessvärre numer kopplar den till magsjukan som jag åkte på dagen efter.

Ja så onsdagen vaknade jag med världens magknip. Jag kan ibland ha ont i magen en hel natt, vilket jag haft natten till onsdag, men det brukar gå över när jag sätter igång på morgonen. Den här morgonen ville det inte ge med sig. Det var som ett bälte från sida till sida som satt så hårt att jag inte visste var jag skulle ta vägen. Efter mycket kvidande och självömkan kom pollykakan och allt annat jag ätit upp med besked. Tusan vad skönt, trycket över magen släppte, men bara för någon timme för sen kom det tillbaka och vägrade släppa. Det var först när jag ringt sjukvårdsupplysningen som det gav med sig lite. Det var precis som om jag behövde höra av någon annan att det inte var någon fara. Stackars mamma sprang mellan stugan och Snötorget och gjorde diverse inköp för det var inte bara jag som blev dålig, nej då, pappa blev också dålig. På onsdagsnatten anslöt Jocke då han varit ute och flängt med jobbet tidigare i veckan.

Jag vaknade på torsdagen och magknipet var borta. Visst, jag kände att jag inte ätit något sedan tisdagskvällen, men jag kände mig mycket bättre så jag gav mig ut i backarna. Blev helt slut för ingenting, men tusan vilket fint väder det var. På kvällen hade jag bokat in mig och Jocke på crosstraining på SATS och jag är ju inte den som är den så jag släpade mig dit. Det var mycket hopp och studs, något min mage inte riktigt tyckte om, men det gick.

Fredagen var mulen och grå, men det blev några timmar i backarna ändå och på kvällen tog vi ett varv i Sälens by.

Lördag, äntligen var alla på benen igen! Vi tog en heldag i backarna trots blåsten och den grå himlen.

Söndagen innebar hemfärd och längtan till Sälen 2012. Jag och Jocke började prata lite löst om att åka till Alperna nästa vår. Tänk om jag får två veckors skidåkning nästa år?! Helt underbart!

Fick ställa in träningen idag då jag börjat få ont i halsen. Hoppas det har gått över till imorn så jag hinner med mina fyra pass den här veckan.

Nu sitter jag och badar i all tvätt efter veckans resa och Jocke sitter i Tyskland. Vem får sköta marktjänsten den här veckan tror ni? Får göra en inköpslista också och köra och handla imorn för det är nästintill tomt i kylen. Tror dock att jag kan skrapa ihop lite kvällsmat...


Träningsmål 2011

På tjejmiddagen förra onsdagen skapades ”Träningsmål 2011”. Det innebär att var och en av oss har ett individuellt mål och på tjejmiddagen i maj ska alla redovisa sitt reslutat. De som uppnått sitt/sina mål går gemensamt till Wallmans salonger och gör en helkväll i mitten av maj. Mitt mål är att träna 4 gånger/vecka. Vi har bestämt som så att halkar man efter en vecka kan man ta igen det veckan efter, t ex om jag tränar 3 gånger ena veckan kan jag träna 5 gånger nästa vecka för att ta igen. Jag kommer att räkna min sjukgymnastik som 1 pass då det tar strax över 1 timme och innehåller både styrkeövningar och en konditionsdel.

Jobbet är igång som vanligt efter all ledighet, men som tur är har jag semester redan nästa vecka då jag ska till Sälen med familjen och åka skidor. Tänker så jag inte går alldeles för hårt ut efter jul- och nyår.

Jocke fyllde år förra torsdagen och då kom hans föräldrar upp för lite firande. Vi (eller ja, mest Jocke) ställde till med en trerätters middag med bubbel och vin. Det enda jag var inblandad i var dukningen och efterrätten. Och disken såklart. Alltid lika trevligt att få besök och på lördag är det min tur då mamma, pappa och hundarna kommer upp för att få en paus i bilkörandet till Sälen som vi fortsätter mot på söndag morgon. Mysigt! Kanske redan nu måste börja filura på maten…

Fick förresten ett mail från CSN i förra veckan om att jag kunde gå in på ”Mina Sidor” för att se aktuell studieskuld. 144 000 kr i runda slängar. Det ni!


Jul och nyår 2010

Vad fort ett år går. Ja, så säger man väl alltid när ett nytt år påbörjas och det är inget annorlunda nu.

Den här julen firade vi julafton den 24:e i Osby och den 26:e i Oskarshamn och nyår firade vi i Östersund.

JULEN I OSBY
Jag får väl erkänna att jag faktiskt var lite nervös den 23:e när vi skulle köra hem till Osby med tanke på väder och trafik. Helt ofattbart, men det var ingen trafik, inga olyckor och bra väg utom sista 3 milen. Det värsta på hela resan var att glöggen var helt slut på systembolaget. Dock hindrade det inte oss då vi istället köpte rött vid och madeira för att göra egen glögg, vilken blev helt okej men inte så god som Blossa:s glögg.

Väl hemma möttes vi av mamma, pappa, hundar, lillebror med flickvän och styvdöttrar. Fullt hus med andra ord.

På självaste julafton gick jag och Jocke en runda på byn på förmiddagen för att inhandla dom sista julklapparna. Vid kl 14 kom farfar hem och fikade och tittade på Kalle Anka. Dagens första julklappar delades ut när det var dags för pappa och Jonas att skjutsa hem farfar. På väg tillbaka hem tappade Jonas bort pappa och helt plötsligt bankade tomten på dörren. In kommer oändligt många säckar med julklappar som Jonas tjejer tillsammans med mig hjälpte tomten att få in i vardagsrummet inför julklappsutdelningen. Det var så mysigt att se tjejernas reaktion när tomten klev innanför dörren med alla dessa klappar. Dom tog plats så nära tomten det bara gick och hade fullt fokus på alla klappar som kom ur säckarna. När alla klappar var utdelade och tomten gått vidare till nästa familj öppnades det hej vilt. När vi öppnat färdigt klapparna klev pappa innanför dörren och tjejerna hade inte ens tänkt på att han inte var hemma under julklappsutdelningen trots att det delats ut klappar med hans namn på. Sååå kul!

På juldagen åkte vi till Tyringe för att hälsa på Jockes farmor en runda. På eftermiddagen körde vi julklappsspelet hemma i Osby då vi inte hunnit med det under julafton. På kvällen var vi hemma hos en tjejkompis som var hemma från Berlin. Supertrevligt sällskap och supertrevlig kväll.

JULEN I OSKARSHAMN
På annandagens morgon styrde vi bilen mot Oskarshamn och mer julfirande. På kvällen fick jag ont i halsen och sen kom resten som ett brev på posten. Jag som trodde att jag faktiskt klarat mig från den förkylning som alla andra haft, men icke. Jag åkte till Maxi och köpte strepsils och insåg då att jag faktiskt tycker att det är väldans smidigt att en del mataffärer säljer läkemedel. Den 27:e åkte vi in till Kalmar för lite mellandagsshopping, men jag kom hem tomhänt. Däremot hittade jag ett fint kuddfodral i en affär i Oskarshamn som fick följa med hem till Stockholm. Den 28:e satte vi oss återigen i bilen för att köra hem till Stockholm och jobba den 29:e och 30:e.

NYÅR
På eftermiddagen den 30:e satte vi oss på tåget mot Östersund, där Jockes syster med pojkvän bor, för nyårsfirande. Precis som den 23:e hade vi väldig tur när vi åkte jämfört med många andra och det vi sett och hört. Vi var bara 20 minuter försenade när vi anlände i Östersund. Nyårsafton inleddes med pulkaåkning (läs sopsäck) i en av Östersunds många backar. På eftermiddagen tog vi det lugnt och spelade lite spel och gjorde vid oss. Kvällen bestod av en god trerätters middag i trevligt sällskap och vid kl 24 gick vi ut på balkongen för bubbeldrickande och raketer. Vi hade inte själva några raketer med titade på den skrala föreställningen Östersundsborna bjöd på. Nyårsdagen innehöll äventyrsbad och relax, helt lagom ansträngande och något jag/vi bör göra oftare. Kl 20.50 tog vi nattåget tillbaka till Stockholm.

Den här julen har många gamla barndomsminnen väckts och jag har insett att min familj är fantastisk och jag skulle inte kunna leva utan dom. Jag skulle heller inte vara den jag är idag om det inte vore för dom! Tack för att ni finns!


                   
                    Vår supersöta lilla tomtenisse Enzo som assisterade självaste jultomten


RSS 2.0