Midsommar 2011

Midsommar i år firades i Oskarshamn.

Jag inledde med att vara ledig i torsdags, något jag tog tillvara på genom att gå på bodypump kl. 06.45-07.40. Efter det hämtade jag mina skridskor och kläder för tvätt och omsorg under sommaren. Det hellregnade när jag sprang runt på Stockholms gator för att hitta vart Cissi bodde, där skridskorna var, och inget paraply hade jag. Vilken tur för mig att jag precis tränat och hade en handduk i väskan. Det gick precis lika bra!

Framåt förmiddagen styrde vi bilen mot Oskarshamn. Ett lunchstopp i Nyköping och några mil senare började bensinmätaren att gå mot noll. Jag satt och försökte övertyga Jocke om att vi skulle stanna så jag kunde slå i bensinen vi hade i en tank i bagaget, men Jocke enivsades med att vi minsann klarade oss till Oskarshamn trots att det stod FUEL i rutan som visar hur mycket bensin det är kvar till det att tanken är tom. Efter lång väntan kom vi äntligen till Fårbo och jag körde av och tankade så vi till slut kunde ta oss till Oskarshamn.

Fredagen, självaste midsommarafton, började med en 4,8 km löptur i skogen. Efter det och lite styrande tog vi oss till självaste platsen för firandet. Det blev sillunch, tårta, bad i vedeldad badtunna, grill, kubb och tillverkning av midsommarkrans.

Lördagen ägnades åt firande av Jockes mormor som fyllde 75 år i söndags och på kvällen tittade vi på film hemma hos Nicklas och Sofie i deras fina hus.

Även söndagen inleddes med en löptur och den gången fick jag till och med med mig Jocke. Rundan blev inte särskilt lång, men någon liten tårtbit försvann nog. Vid lunchtid tog vi oss till Henrik, Silvana och lilla Nike ute i skogen. Nike, vilken härlig liten tjej. Hur söt som helst och totalt orädd. Hon är Jockes lilla favorit. Han klädde på henne inför promenad, körde henne i barnvagnen och gav henne en hejdåpuss. Hon är ett riktigt litet charmtroll som lyckats få även Jocke på fall, tihi.


Min egentillverkade utomordentligt fina midsommarkrans


Sommarkväll

I onsdags var jag och en av sjuksköterskorna, Anna, på jobbet på inspelningen av Sommarkväll som kommer att gå på SVT i sommar. Inspelningen var på Bockholmen, en mysig restaurang vid vattnet.

För ett par år sedan köpte jag Eat Sweden till Jocke i födelsedagspresent. Det är ett litet häfte med förslag på några olika restauranger runtom i Stockholm som författarna tycker är värda ett besök. Med häftet får man då två varmrätter till priset av en. Bockholmen har varit med i flera år, men vi har inte varit där.

Det var verkligen värt besöket. Vi satt på en brygga precis vid vattnet och tittade och lyssnade till olika kända svenska profiler. Anders Borg, Martina Haag och Niklas Frisk var gäster och Lisbet Åkerman var programledare. Maten lagades av Lisa Lemke. Sommarkväll är ett program som har olika programledare varje gång. Den aktuella programledaren har bjudit in tre gäster. Under timmen som visas i TV lagas det mat och pratas. En väldigt trevlig tillställning och ett uppvaknande för mig. Det är sånt här man kan göra i Stockholm och jag måste utnyttja det mer! Stockholm är egentligen en helt fantastisk stad med massor av möjligheter. Visst, det är inte billigt att bo här men samtidigt har vi av olika anledningar valt att bo kvar och aktiviteter som den här är faktiskt en av dom.


En något suddig bild, men jag kunde knappast be om att få ta om den efter jag kollat på den. SÄPO sa visserligen "om du väntar en stund ska du se att du kan få en stående också", men jag tordes inte vänta så länge.


Födelsedagsfirande

Lördagen den 18 juni blev jag firad av familjen. Mamma, pappa, Picasso, Enzo och lillebror Jonas kom till Stockholm för att fira mig. Stackars syster liten fick stanna kvar hemma i Skåne på grund av feber och förkylning.

Vi var ute och gick en runda runt Kungsholmen och hamnade på restaurang Piren vid Lindhagens strand för en vätskekontroll. Vi drack rosé, öl, cider och coca cola medan hundarna fick en skål med vatten. Ett väldigt hundvänligt ställe både utifrån placering/planlösning och vänlig personal. Framåt kvällningen grillade vi och åt god tårta. Fick en superfint halsband av mamma och pappa och en jättefin klänning av Ronja och Adam (bilder kommer under sommaren när jag använder dessa finfina presenterna). Jonas och Veronica kommer och firar mig tillsammans med tjejerna en annan helg, vilket också innebär att jag kommer att ha en present kvar att öppna. Dock gav dom mig en väldigt bra present redan, nämligen en söt liten Loke.

Torsdagen den 16:e juni klockan 11.03 tittade lilla Loke ut. Eller ja, särskilt liten var han faktiskt inte. Han vägde 4 685 gram och var 55 cm lång. Kläderna som jag, mamma och syster köpt är storlek 56 och 62 och vi hoppas att han i alla fall kan använda dom ett par veckor.

Dagen efter firandet åkte vi till Västerås för att hälsa på lilla familjen som efter några dagar extra på BB fått komma hem. Lilla Loke hade fått gulsot och fick stanna och sola några dagar. Jag plockade upp det lilla knytet från sängen och sen började problemet. Hur f*n skulle jag från lodrät läge få honom i vågrät läge? Jag bökade och stökade och var livrädd för att tappa honom samtidigt som jag skulle hålla koll på huvudet. Efter många om och men låg han äntligen som jag ville i min famn.

Inte långt efter att jag lyckats få honom i ett någorlunda bekvämt läge började den lilla saken att prutta. Byta blöja tänkte jag direkt och det var precis vad jag gjorde. Dock hade det inte kommit nånting i den, men jag bytte ändå. Såhär i efterhand var det faktiskt svårare att få ner blöjan i specialpapperskorgen är att byta själva blöjan, haha.



Fasters lilla ögonsten


Födelsedagsfest

I lördags var det dags att ställa till med födelsedagsfest tillsammans med mina vänner. Jag inledde dagen med att tvätta klockan 07.00. Under tiden som tvätten skötte sig i maskinen passade jag på att städa lägenheten. Jocke som varit på afterwork dagen innan låg och snusade och han kunde knappt hålla sig för skratt när jag klockan 08.30 frågar om det är okej att jag dammsuger. Vad svarar man på den? Jag stängde öronen för en sekund och tyckte mig höra ett ja, så jag körde på.

Efter städningen tog vi oss till Kungens Kurva för att köpa ingredienser till tilltugget och bakverken som skulle fylla gästernas magar. Vi tog en sväng till Systembolaget och tusan vad utplockat det var. "Ja, på sommaren går det åt mycket mer för det är så fint väder". Varför i hela friden köper man då inte in mer när det är sommar om dom redan på förhand vet att det kommer gå åt mer alkohol? Dom är smarta dom där på Systembolaget.

Eftermiddagen bestod av bakning och fix med tilltugg. Jag uppdaterade partajspellistan i Spotify och dukade fram på balkongen.

Det var fantastiskt trevligt och roligt att så många kunde komma och fira min dag med mig. Jag fick finfina presenter och fin skönsång. Jag gick ut och vände på Lokal, hettan satte stopp för att rasta dom lurviga. Efter mitt lilla gästspel på Lokal blev det bad vid bryggan med de kvarvarande gästerna. En skön och kul avslutning på en lyckad kväll!



Resesmink från Anna & Peter


Fin och lyxig tvål och handcréme från Calle, Hanna, Henrik, Anders & David


Fin skål och goda kolor från Elin & Nisse


Goda doftljus och en häftig krok till handväskan från Emma


Fina sommarblommor från Frida & Kristoffer


Vackra rosor från Hanna


Te och blåbärssylt från John & Klara


Doftljus och bubbel från Nadine & Fredrik


En supersöt liten väska och ett fint armband från Rebecca & Gustaf


Äntligen fredag!

När jag sprang Vårruset och Scaniafemman kändes 3 km så ofantligt lätt, men inte idag. Jag gav mig av till Ensta krog efter jobbet idag för att öka distansen till 3,75 km. Redan från första metern kändes det hur tungt som helst. Jag tog mig i mål, men inte mycket mer. Det som är konstigt med mitt knä just nu är att när jag inte springer känns det konstigt och "kluckar" när jag går och när jag springer känns det hur bra som helst. Det har blivit omvänt på nåt sätt, men det viktigaste är ändå att smärtan inte kommit tillbaka ännu. Sitter på bussen på väg hem från jobbet. Kan skatta mig lycklig som valde en löptur innan hemfärd då jag svettas som en flodhäst OCH har träningskläder på mig!

Mysig kväll

I morse tog jag klänning på mig då det var utlovat fint väder. Jag tog en kofta med mig då jag skulle iväg efter jobbet och kvällen eventuellt skulle bjuda på lite svala vindar. Det var soligt och fint när jag åkte hemifrån, men vid 11.00 började det regna. Schysst tänkte jag, men bra att jag iaf har en kofta att dra på mig på väg in till stan senare på dagen. Som tur var slutade det regna och min klänning gjorde ett bra jobb då det varit väldigt kvavt hela eftermiddagen. Jag hade bestämt träff med Johanna efter jobbet för lite middag ute. Som vanligt kom jag ifrån jobbet lite senare än tänkt. Precis när jag stämplat ut på jobbet inser jag att jag inte har koftan med mig. Jag rusar tillbaka till omklädningsrummet. Jag finkammar mitt skåp och bänken brevid men är inte människa till att hitta min kofta. Jag går in på expeditionen och letar överallt, tillochmed i tvättkorgen, men hittar den inte. Jag inser strax därefter att någon faktiskt tagit min kofta, min allra nyaste fina kofta. Jag åkte in till stan och mötte upp Johanna. Vi åt god mat, jag lånade hennes kofta, vi pratade om allt mellan himmel och jord. Efter vår dejt åkte jag vidare till ett födelsedagsfirande. Jag lånade Jockes tröja. Nu ligger jag i sängen och ska sova. Har bestämt mig gör att jag bara måste vara på jobbet tidigt imorn. Har tänkt det varje dag i två veckor, men är tröttare än vanligt. Var är min kofta?

Långledighet

Det som inte var tänkt som en långledighet i våras blev en långledighet ändå.

I torsdags begav jag mig, tillsammans med två av Solna Konståknings killar, ner mot Skåne. Vi skulle på pojksammandrag i Malmö fredag och lördag. Vi började med ett stopp i Osby natten mellan torsdag och fredag. Så skönt att vara hemma i Osby igen. Mamma hade fixat mat och både jag och grabbarna kelade med hundarna.

På fredagen var vi i ishallen hela dagen. Jag älskar kontrasten mellan kyla och värme, då är det sommar. Helt fantastiskt att kunna vara i ishallen och svalka sig och sen gå ut i strålande solsken för att värma sig. Gå runt i underställ en hel dag. Mmmm, mysigt!

Natten till lördag tillbringade vi på ett dagis. Längesen jag sov på luftmadrass i en skolsal. Det var lite nostalgi över det och jag fick lägerkänsla direkt.

Lördagen innebar ytterligare tid i ishallen innan det bar av mot Osby igen. Vi grillade, gick med hundarna, kollade TV, snicksnackade. Vilken skillnad det är att åka iväg ensam med åkarna, man lär verkligen känna dom mer och dom öppnar upp sig.

I söndags körde vi tillbaka till Stockholm. Vi stannade i Linköping för lunch och glass på Bosses. Killarna åt så mycket på Max att det aldrig blev någon glass på Bosses.

Igår fick jag och Jocke äntligen lite egentid för varandra. Jag gick och tränade medan han gick till Webhallen och köpte teknikprylar, rättvis uppdelning tycker jag. Sen gick vi lite på stan, åt glass och lunchade på Mälarpaviljongen. När vi kom hem gick vi ner till bryggorna och tog årets första dopp. Vi låg och torkade i solen och frågade varandra varför vi inte gjort det tidigare under dagen. Vi var bortbjudna på middag så vi kunde inte ligga där och slappa särskilt länge, typiskt.

Dom vi skulle på middag hos bor vid Telfonplan, alltså inte särskilt långt från oss. Vi tyckte det var en jättesmart idé att cykla dit med tanke på det fina vädret och den relativt korta sträckan. När vi tagit oss förbi E4:an tyckte vi inte att det var en lika bra idé längre. Allt gick uppför, precis allt. Vi var anfådda som flodhästar och helt dyngsvetta när vi kom fram, fräscht.

Jag har inte sprungit något sen Scaniamilen och undrar hur mitt knä mår av det. Kan inte springa förrän på fredag och då ska jag springa 3,75 km är det tänkt. Tänk om jag inte håller. Nej, jag får inte tänka så.

Helvetesdag

Idag har varit en gräslig dag. Det började med att jag vaknade med ett huvud tyngre än bly, vilket innebar att jag inte kom till jobbet förrän 8.30. Redan när jag kom dit insåg jag att det skulle bli en hektisk dag, utöver det vanliga. Jag skulle vara samordnare för hela huset, hinna med en utflytt, utflykt, arbetsterapeutinsatser som står på kö, dokumentation, attestering av löner inför månadsslut OCH vara i ishallen kl 15.30. Jag missade hjälpmedlen till utflytten, hann inte vara med på utflykten, hann inte dokumentera, blev inte klar med attesteringen, hann inte med något från kölistan. Det enda jag hann med var att bemanna. Åt lunchen (en macka) vid datorn och kom för sent till ishallen. Jag har nu varit tillbaka på jobbet en stund och är på väg, flera timmar försenad, till den månatliga tjejmiddagen. Har inte ätit sen lunch så det ska bli gott med mat och trevligt med lite sällskap. Sen gjorde jag bort mig också, men det hoppas jag att cheferna har överseende med!

RSS 2.0