Jag och farbror Staten

Nu har jag och fabror Staten haft ett litet samtal där han berättat för mig att jag är skyldig honom 1 108 svenska riksdaler. Många brukar jubla för att de får tillbaka en hel massa pengar runt midsommar. Jag jublar för att jagoch farbror Staten har kommit så bra överens och att jag haft väldigt roligt för dom pengarna som han inte lånat av mig under det gångna året.

Så var det med det!

Nya tallrikar

Jocke älskar matlagning och har snart varenda kokbok man kan komma över. Han har följt "Sveriges Mästerkock" nästintill slaviskt och börjar nu fundera på att vi måste ha nya tallrikar, några ljusa tallrikar. Jag tycker ju om att köpa såna saker så min hjärna började jobba stenhårt direkt.

I söndags var vi inne på Åhléns och då hade dom 20% på alla köksvaror. Jag gick förbi borden med Mateusporslin och fullkomligen dreglade. Jocke dreglade inte fullt lika mycket. Jag försökte med alla mina blickar att då honom låtas övertala att vi skulle köpa Mateustallrikar (den mindre mattallriken), men utan framgång. Jag försökte förespråka de vita tallrikarna med lite spetskant, men icke. Jocke vill ha fyrkantiga tallrikar, antingen kvadratiska eller rektangulära. Vi hittade en turkos/blå/grön färg som vi båda tyckte om väldigt mycket, men den är ju mörk och mörka tallrikar har vi redan.

Trtos att vi inte är överens om tallrikar är jag lite glad att Jocke stoppade mig för vi ska ju faktiskt spara pengar till resan i början av juni. Tur att man har en bättre hälft ibland.


Mattallriken med spets, visserligen i grönt, men...


Jag älskar den här färgkombinationen. Kanske skulle köpa vita mattallrikar, gröna skålar och rosa asietter...


Äntligen!

Nu äntligen har vi hittat ett soffbord som vi båda tycker om. Skam den som ger sig!

Jakten på möbler kan vara lång när man har så olika smak som jag och Jocke ändå har. Jag är inte så mycket för det där funktionella utan mer för att det ska vara fint. Jocke är såklart helt tvärtom.

Vi har bestämt oss för att vara så sparsamma vi bara kan (utan att vara snåla) fram tills vi åker till NY i juni. Jag låg mycket plus fram till för någon minut sen när jag bokade både flyg till och från Visby i sommar samt biljetter till Svansjön (Bounce-versionen) i december. Jag ledde "spartävlingen" mellan mig och Jocke, men nu ligger jag fetingefter. Som tur är har jag tre månadslöner kvar som jag kan försöka spara av. Enligt mitt huvud har jag egentligen bara boendet på Gotland kvar som en större utgift, sen är det bara "onödiga" saker jag kan lägga pengarna på.

Nu när jag ändå pratar om pengar är det en sak jag tänkt på ganska mycket och länge. Hur i hela friden har folk råd att renovera, resa och köpa dyra kläder och inredningdsprylar hela tiden? Visst, vi är väl inte några som snålar utan vi gör vad vi vill till vardags. Orkar vi inte laga mat en kväll går vi ut och äter. Vi bjuder in till större fester. Vi hakar på det mesta kul som händer. Är det så att alla andra avstår detta till förmån för att kunna resa, köpa dyra prylar och renovera? NEJ, min uppfattning är att de inte gör det utan de har något hemligt hål dom kan hämta pengar ur.

Visst, jag har många saker jag skulle vilja köpa både till mig själv och till hemmet, men jag är inte beredd att ge upp vardagslyxen. Jag är också en (enligt mig själv) givmild person som fullkomligen älskar att köpa presenter till andra. Det skulle jag inte heller vilja avstå till förmån för någon resa eller pryl då jag blir varm långt in i själen av att se personens ansiktsuttryck när han/hon öppnar presenten.

Min slutsats är att många faktiskt lånar pengar till resor, renoveringar, kläder, inredningsdetaljer... Ja, så måste det vara.


Soffbord från Newport som vi ÄNTLIGEN kommit överens om!


Myshelg i Västerås

Den här helgen har varit en bra helg. Hela lördagen spenderades i Västerås hos lillebror med familj.

Vi gick först en runda på stan. Jag hittade träningsjackan som min PT hade vid vårt pass i fredags så den turen levererade. Nu kan vi båda ha oranget linne OCH en lila/rosa/orange träningsjacka när vi snackar efter träningarna. Jocke hittade en supersnygg brun linnekavaj så jag antar att han också är nöjd med shoppingen. Efter mat, toalettbesök och shopping tog jag och Jocke tjejerna och körde till Maxi och handlade korv, godis och läsk. Jocke hade en plan om att göra pinnbröd med tjejerna. Det började bra med att dom blanade ihop degen tillsammans, men när vi kom till själva grillningen hade tjejerna inget tålamod så Jocke böev lämnad själv med alla pinnbröd.

Brorssonen Loke var lika söt som alltid och han la den tradtionella spyan på mina brallor så allt var som vanligt. Han käkar majskrokar på löpande band och ha kommit på hur man reser sig upp och plockar till sig sladdar och teknikprylar. Jag får så enormt mycket energi från denna lilla krabaten. Tänk när han blir lite äldre och åker till faster och sover över på riktigt. Mysigt!

På kvällen skulle jag och Jocke kolla på Melodifestivalen. Jag har inte sett någon deltävling utan tänkte gå direkt på finalen och vilken final. Jag somnade efter tredje bidraget och vaknade av att Jocke försiktigt väckte mig och sa "Petra, hon den där som du ska skulle vinna, hon vann". Jag vaknade till och såg Loreen jubla, gick och borstade tänderna och gick och la mig i sängen. Inte mycket till festival inte.


Jocke står och grillar korv och pinnbröd medan tjejerna rullar runt i leran


I väntan på renovering

Jag har flertalet gånger skrivit om mitt trängande behov av att göra om hemma. Lägenheten har sett likadan ut sen vi flyttade in för tre år sen. Vi har inte kommit mycket längre än sist jag skrev om det, men nu har vi i alla fall hittat två sängramar som vi ska välja bland. Vi har hittat en som är lite "äldre" till modellen och en som är stilren. Rent logiskt borde det vara så att jag vill ha den äldre modellen och Jocke den stilrena, men nu är det tvärtom och bara för det kan vi inte komma överens.

I väntan på att vi ska komma överens har jag beställt några kuddfodral från H&M Home. Tänker att något måste pigga upp lite nu när våren är på väg. Jag är så ohyggligt trött hela tiden och börjar fundera på om det är mitt Hb som spökar?! Jag får ju inte lämna blod för jag understiger gränsvärdet så det är inte helt orimligt att det kan bero på det. Jag har sovit precis hela helgen och inte tränat någonting, men ändå är jag trött.

Jag vägrar stoppa i mig en massa piller i form av vitaminer och tillskott. Jag får äta spenat varje dag. Tur att jag tycker om spenat. Blodpudding däremot, det tycker jag inte om.

Jag tror jag nämnt det tidigare, att vi letar alla möjliga möbler. Soffbord,matbordsgrupp, sängram, sängbord, byrå till sovrummet och en skänk till hallen. Jag har hittat ett superfint soffbord i form av en gammal koffert/kista, men den är så sablans dyr att frakta ner hit. Vet inte om jag tycker det är värt det. Sen har jag ju lovat mig själv att vara sparsam fram till dess att vi åker till NY så jag kan köpa det jag springer på och vill ha. Hmmm, hur ska jag göra? Äsch, jag slipper fundera för kistan är såld. Jag har hela tiden trott att Himlarum ligger i Örnsködsvik, men när jag går in och tittar nu så ligger det i Trosa, alltså inte alls långt från Stockholm. FAAAAN, att jag inte reserverade kistan. Nu får jag hålla utkik och maila snabbt som tusan nästa gång något liknande dyker upp.

Nu måste jag ta tag i dom här dammråttorna som flyger runt här hemma.


RSS 2.0