The last BOUNCE

I fredags kom Ronja och Albin för en helg i storstaden. De anlände vid 21.30 med både packning och glatt humör. Vi bjöd på egengjorda hamburgare som verkade gå hem. Som vanligt tog jag två istället för en och en halv och blev proppmätt.

Lördagen innebar en tur till city bestående av besök på Monki, Panduro, Village, Stockhome, Åhléns och Coffe House. Ronja hade ett presentkort på Monki, som hon bara var tvungen att göra sig av med. :) Min syster är helt otrolig på att handla kläder. Hon har den där förmågan jag önskar att jag hade, nästa för snygga reaplagg. För bara ett litet tag sen hade hon ettp presentkort på 200 kronor på Gina Tricot och lyckades köpa hur många plagg som helst för dom pengarna, på rea. Likadant var det i lördags. Hon hittade två söta t-shirtar, ett linne och en superfin kjol för 425 kronor. Fyra plann för 425 kronor. Otroligt. Själv lyckades jag med en sjal och ett par shorts för 720 kronor.

Efter vår snabba shoppingrunda inhämtade vi, tillsammans med Jocke och Albin, lite energi på Coffe House innan jag och Ronja begav oss till Globen för The Last Bounce. En helt otrolig show. Det fanns ett par tre nummer dom kunde plockat bort, men det var helt fantastiskt. Det var en och annan tår som rullade ner för mina kinder när jag insåg att denna fantastiska dansgrupp faktiskt gjorde sin allra sista show, någonsin. Jag är inte så kåt på kändisar så som skådespelare, politiker, kungligheter. Jag är betydligt mer imponerad av människor som fysiskt åstadkommer någonting. Som Bounce. Dom gör saker som man knappt tror är möjligt och dom är så otroligt synkade.

Efter showen tuffade vi hemåt med tvärbanan. Hemma bankades och skruvades det på våra utemöbler från förra sommaren. Jocke och Albin hade varit och köpt nya träplugg och fixade biffen. Dock fixade en av dom lite väl mycket. Jocke. Han lyckades med konststycket att skära sig så illa i sin vänstra tumme att jag fick köra rally med honom till sjukhuset så han kunde få sin tumme lagad. Några stygn senare satt vi, tillsammans med Ronja och Albin, på Caliente och käkade tapas. Mums!

Hade kunnat ha dom på besök lite längre för det var så mysigt, men i söndags var dom tvungna att ge sig av neråt i landet. Tack för en supermysig helg söta ni!

Nya gardiner

Idag hade jag all tid i världen att ta mig hem från jobbet, men ändå kutar jag till 1:ans buss när jag får syn på den, och missar den. Till på kuppen hade jag så hala fickor på min jacka att min söta lilla Iphone ramlade ur och dunsade i marken så nu är den både lite sprucken på baksidan och har massa fula skrapmärken. Tur att jag snart haft den 5 månader så det bara är 19 månader kvar tills bindningstiden går ut...

Vår soffa har äntligen blivit både beställd och installerad i vårt vardagsrum. Och vad blir jag mer sugen på när nya saker väl börjar trilla in? Jo att köpa ännu fler nya saker. Just nu är jag på jakt efter nya gardiner (så jag kan byta lite med dom jag har) till vardagsrummet. Vill ha något mönstrat och lite färgglatt i vår annars ganska bleka lägenhet, men det är svårt. Har hittat ett tyg som både jag och Jocke tycker om, men "grndfärgen" är lite klurig. Är den verkligen randig eller bara lite grå? Kanske att man kan maila och be om ett litet tygprov så vi inte betalar massa pengar för gardiner som vi sen inte kan ha uppe.


Dom här gardinerna är det alltså som vi spanar på


Högklackat

Igår tog jag och Jocke bilen till Uppsala för att hänga med Nyysti. Vi började med en sväng på stan. En mysig runda. Uppsala påminner mycket om Linköping, som jag tycker så mycket om. Ett stort centrum samlat i en liten kärna, eller vad man ska säga. Dock är det lite många gallerior som tar bort den där "strosa på stan" känslan som ändå fanns i Linköping. Kan bero på att jag nästan aldrig gick in i galleriorna i Linköping?!

På kvällen bar det av till några av Nyystis kompisar för premiärgrillning. Så himlans gott! Och trevligt sällskap. Vi spelade Band Hero mest hela kvällen och det gör mig än mer sugen på att i alla fall köpa Guitar Hero. Våldsamt roligt, men fixar bara easy än så länge. Det är väldigt sällan som jag har något annat än sneakers på mig och igår var en sån dag. Inte dom låga klackarna heller. En promenad i rask takt iförd högklackat har resulterat i enorma blåsor UNDER fötterna. Värdelöst!

Nu har vi packat ihop våra saker och ska alldeles strax bege oss hemåt igen...

Mat, yoga, bastu och skinnvantar

Ikväll har jag dejtat Anna. Vi har inte träffats sen i höstas, men det känns inte så. Vi tog snabbt vid där vi slutade sist. Vi åt mat, gick på yoga och bastade. Pratade killar, kärlek och svärföräldrar. Sånt där riktigt tjejsnack!

På vägen hem tappade jag mina alldeles nyinköpta skinntumvantar med ull. Jag var väldigt noga med att få dom med mig in i tunnelbanevagnen, men där tog det slut. Troligen la jag dom på sätet brevid mig och sen ryggsäcken ovanpå dom. När jag åkte rulltrappan upp på Fridhemsplan insåg jag vad jag gjort. Fick faktiskt tårar i ögonen för dom var verkligen VANTARNA! Var får jag tag på nya såna NU? Det ska ju snöa i helgen och jag kan inte gå med fingrarna bara...

Jag har tidigare om åren aldrig tappat bort något, inte ens en endaste liten fingervante. Men nu, under sista året har jag tappat och slarvat bort massor med saker. Eller ja, massor är väl fel att säga men jag lägger saker på bra ställen som jag aldrig kommer ihåg, glömmer ta med mig saker och nu har jag tappat mina vantar. Vad är det som händer?

Jakten på nya, LIKADANA, vantar tas upp imorn efter jobbet. Får ta en tur in på Stadium och Intersport efter jobbet.

Gummistövlar

I måndags kom våren till Stockholm. Redan på morgonen var det helt fantastiskt fint väder. Marken var torr och tom på sand från vinterns enorma snömängd och isar. Trots detta såg jag en tjej med gummistövlar. Såna där modestövlar ni vet. Som ser ut som vanliga stövlar, men är gummistövlar. Jag har själv funderat på att köpa ett par, ett par svarta, men då för att använda i regn och rusk, inte på underbara vårdagar bara för att det är inne.

Det börjar bli dags att skriva inbjudningskort till mitt 25-årsgille. Har bara lite problem med logistiken så det får vänta några dagar till...

Show On Ice 2010

Då var det över. Show On Ice 2010.

I onsdags gick jag upp tidigt för att sätta mig på tåget som skulle ta mig hem till Osby och årets upplaga av Show On Ice. Osby Konståkningsklubb firar 40 år och hade därför bjudit in en hel bunke gamla åkare. Många av åkarna som var med slutade åka krin 1989 när jag började åka så det var väldigt roligt. Givetvis fanns det även dom som inte slutade för alltför längesen.

På onsdagen var det genrep, vilket gick hyftsat. På torsdagen var det ledigt från isen och då passade jag och mamma på att göra Osby, kolla till mormors hus och hälsa på farfar på sitt nya boende.

I fredags kväll var det showpremiär. Lördagen och söndagen innebar ytterligare fyra föreställningar, men jag kunde dessvärre inte vara med på showfinalen då jag var tvungen att ta mig hem till Stockholm igen.

Efter lördagens kvällsföreställning bjöds det på showfest. Den började redan i omklädningsrummet, men fortsatte sedan på Hantverkshuset. En superlyckad fest som avslutades med ett besök på den eminenta puben.

Under helgen blev vi "gamlingar" benämnda både som very old girls och äldre damer. Känner absolut att jag passar in i den beskrivningen med mina snart 25 år.

Tack alla som gjort den här helgen möjligt! Hoppas vi ses snart igen, för jag kommer garanterat trycka på att vara med redan i Show On Ice 2011.


Jag & Fredrik i "Rythm Of The Night"


Celebration On Ice

I onsdags var det genrep inför helgen isshow i Osby. Katastrof! I alla fall för oss "veteraner". Dock ordnade det till sig efter lite träning så kvällens premiär kommer bli utomordentligt bra!

Mer än så blir det inte den här gången, då jag har lite att stå i...

RSS 2.0