Premiärcykling

Idag har jag cyklat för FÖRSTA gången i den stora staden. Var skitnervös i morse att jag skulle cykla och ramla, krocka med en bil och cykla fel. Jag lyckades tack och lov endast med en av sakerna, nämligen att cykla fel. När jag kom till Hornstull blev det en aningens fel, men det kändes väldigt rätt hela tiden. Jag skulle cykla ner längs med vattnet, men svängde av lite för tidigt och hamnade i ett koloniområde istället och kom ut vid Södra station, dvs. helt fel ände av Söder i förhållande till dit jag skulle. Jag bjuder på den, men bara idag för imorn ska jag ta mig tusan cykla rätt. Och det tog inte mer än 30 minuter, trots att jag cyklade tokfel. Så imorn borde det inte ta mer än ca 20-25 minuter. En alldeles lagom liten runda på morgonen.

Och du Ronja, du skulle se mig i min nya snygga cykelhjälm!

ISSHOW 2009

Nu var det över, slut, finito. Helt tomt! Årets show har gått till historien på många sätt. Den har varit extra tuff då många saker varit mot oss och inte med oss. Men vi klarade av det ändå. Tack Ida!

Skolshowen i fredags var helt magisk. Hur mycket barn som helst och dom gjorde precis så som vi konståkare önskar. Dom tjoar och tjimmar och uppskattar precis allting. Helt fantastiskt kul att showa då. Publiken i lördags och söndags var betydligt mer återhållsamma, även om jag vet att just mor min klappade takten precis hela tiden. Såg jag henne göra det? Hörde jag henne göra det? Nej, men jag känner min mor och hon bara är sån. :)

I lördags var vi några tjejer som stannade kvar i ishallen och duschade efter showen. Vi drack lite gott och åt godis, ost och kex. Sååå mysigt! Efter det gick vi, tillsammans med resten av showgruppen, till Olympia och åt mat. Efter det var vi några som försökte oss på en utekväll på Ågatan, men det var inte så lätt när inte alla har åldern inne. Men vi hade trevligt ändå, så det så!

Så nu börjar planerna inför 2010 års isshow att smidas, men först ska jag ta lite välförtjänt vila från konståkningen och koncentrera mig på att må bra och njuta av det fina vädret...

...och givetvis lägger jag upp lite bilder från showen när jag får tag på några!

2 par skor och tacos

Idag efter jobbet tog jag en runda på stan. Målet var att köpa ett par skor, en jacka, ballonger (till isshowen) och lösögonfransar (till isshowen). Jag kom därifrån med 2 par skor och tre ljuskoppar från Berry.


Ett par vita sommarsandaler från Vagabond. Har haft ett par liknande,
men dom är mer grå än vita och jag blev så glad när jag fick syn på dom här
(ursäkta färgerna, men min kamera är inte så hajjtekk)



Ett par svarta Nike från "Feet First". Sneakers, precis som jag vill ha, men inte så stora och klumpiga, perfekt!
(ytterligare ett taskigt foto med min inte så jättebraiga kamera)


Glömde bort ballongerna och hittade ingen jacka...

Ronja och hennes klass är på skolresa i Stockholm t om imorn så ikväll har hon och fem andra tjejer varit på besök och vi har ätit tacos. Mumsigt. Trevligt med lite energifulla tjejer som livar upp stämningen lite ibland, framförallt nu när jag är så stressad. Kan behöva tänka på lite annat och få mig några goa skratt.

Genrep

Helgen tillbringade jag i Stångebro ishall i Linköping. Var på isen kl. 11-18 lördag och söndag och det känns i mina stackars fötter. Har köttsår på framsidan av vristerna och är helt röd på baksidan av vristerna. Smörja, smörja, smörja och sen compeed.

Genrep igår, kaos, som vanligt. Dock känner jag mig inte så nervös, bara för att jag själv ska glömma precis vartenda program. Blackout är det värsta som finns. Har bara hänt mig 2 gånger i hela min konståkningskarriär så det borde inte vara ett problem, men ändå.

Mamma ringde innan idag och berättade att mina/våra gardiner kommit. Yes! Det börjar likna ett hem här nu, snart iaf. Har hittat en soffa också som vi är överens om så nu ska jag bara se till att skaka fram lite moneysar så ska vi beställa.

Har skrivit in alla barn som ska vara med på showen från skridskoskolan. En sak kan jag säga och det är att det kommer vara med betydligt fler barn i år än förra året och det är kul. Kul för barnen och kul för LKF:s kassa med tanke på alla far- och morföräldrar som kommer. :)

Ikväll har vi varit på en förträffligt trevlig och god middag. Så nu är jag både mätt och trött. Men vad spelar det för roll när jag har tonvis med saker som MÅSTE fixas till isshowen. Och imorgon kommer syster liten och hennes kompisar hem hit och gör mig sällskap. Dom är i Sthlm på skolresa och självklart passar hon på att komma hit och äta lite, trevligt.

Och apropå syster liten så sitter jag nu och lyssnar på Melissa Horn på Spotify, Ronja som fick in mig i det träsket och nu är jag beroende.


Finbesök i vår våning

Helgen som passerat har familjen tillbringat i Stockholm. Tyvärr kunde inte bror följa med, men han hade viktigare saker för sig, flickvän och sånt där.

Lindhefolket kom vid 19 på fredagen och då satte jag och Jocke igång med att laga mat. Någon timme senare blev det italiensk kycklingpasta. Ja ni läste rätt, KYCKLING. Jag har tidigare varit lite skeptisk med tanke på allt det här med glasbitarna som hittats, men samtidigt känner jag att man borde känna om man får en glasbit i munnen och då genast sluta tugga.

Lördagen bestod av en långpromenad på 1,5 mil när mamma plockade upp sin mobil och spanande in stegräknaren. Jag, mamma, Ronja, Picasso och Enzo gick hemifrån vårt, in till city, gick i några affärer, fikade i Gamla Stan och gick sedan hela långa vägen tillbaka för att i slutet av Norr Mälarstrand få ett samtal från pappsen och försöka lotsa honom dit vi var. Trevligt när man får lite möte sådär oväntat.


I börjar på vår promenad i det underbara vädret
- kändes nästan som en sommardag



Picasso och Enzo sitter snällt och väntar
på mig och Ronja när vi springer i lite affärer



Jodå, nu är det vår!
- såna här blommor fyllde en hel gräsmatta

På söndagen sydde jag och mamma gardiner, pappa och Ronja slappade. Mamma fixade även till mina byxor till isshowen (Funky Time) för jag upptäckte på fotograferingen att dom var lite för långa.

Och sen har jag äntligen kommit igång med träningen igen. Lite ledsen över att jag inte kan träna varje dag, men så är det. Antar att jag ska vara glad om jag lyckas komma upp i 4 gånger/vecka. Både en av mina jobbarkompisar och en kompis från Linköping (som numera bor i Stockholm) tränar på SATS så jag kan få lite träningssällskap också och det är alltid kul.

Nu ska jag packa väskan inför helgens färd ner till Skåne.

GLAD PÅSK!

Inse, pucko!

Ibland vill jag bara vara för mig själv. Gå in i mig själv och stänga ute omvärlden. Just nu har jag en sån period i mitt liv. Jag antar att den infunnit sig pg a all stress med show, jobb och lägenhet. Dessvärre finns det en person som inte förstår att man ibland kan behöva tid för sig själv och inte göra nånting. Det behöver inte bero på något särskilt, men när känslan finns där går det inte att göra mycket åt den mer än att låta vågen rida ut som en vanlig förkylning...

Därför åker jag hem till Skåneland i helgen.

RSS 2.0