Julen år 2008

Julen är över och ett nytt år står och bankar på dörren.

Hela julen spenderades hemma i Skåne i vårt röda lilla hus med vita knutar. Mycket mat, mycket sällskap och mycket vila. Ändå känner jag mig trött. Sen känner jag mig klart lite tjock efter allt ätande, men det gör majoriteten av det svenska folket efter varje jul så det var ju inget nytt. Och det är idag kl. 00.00 som alla nyårslöften ska bestämma hit och dit. Många säger att nu, NU ska de börja träna, äta nyttigt, köpa ekologiskt och rättvisemärkt, vara ekonomiska, spara pengar m.m. Jag har aldrig haft ett riktigt seriöst nyårslöfte för jag vet att jag inte kan hålla det, och det blir inget annorlunda nu. Dock skulle jag vilja hinna träna mer och äta nyttigare, men det kommer inte vara något jag ska lova mig själv för då känns det så jobbigt om jag inte hinner med träning och supernyttig matlagning.

Två kompisar till oss har däremot slagit vad, något jag skulle kunna tänka mig hellre än att avlägga ett nyårslöfte. De har lovat varandra att den som gått ner mest i vikt procentuellt sätt och minskat mest i midjemått ska få 2 000 kr av den andra. De börjar den 1 januari år 2009 och kommer att hålla på fram t o m någon gång i april år 2009.

Julafton spenderades hos mormor i skogen tillsammans med min familj, farfar och moster med familj. Det var mysigt, men den där riktiga julkänslan infann sig aldrig, men jag tror mer att det beror på vädret. Hur kul är det med regn på självaste julafton? Då ska det ju vara helt vitt ute och samtidigt ska det snöa. Barnen ska springa runt på lekplatsen utanför huset och åka pulka i backarna. Det var längesen...



Picasso och Enzo sitter och spanar in mor min när hon fixar med maten. Titta vid mumsigt Enzo (den minsta) tycker att det är


Syster och bror sliter upp julklapparna som tomtemor Susann nyss kommit med


Urval av julklappar från familjen


Urval av julklappar från Prutts familj. Fick även pengar av Prutts mormor och morfar och dom kommer jag ha med mig till Vingåker i helgen


Fick pengar av mormor och farfar och för dessa köpte jag bland annat dessa söta muggarna, tallrikarna och sockerskolen med en fin ängel på


Och sist men inte minst så fick jag denna lilla skönhet av Prutt. Nu kan jag lyssna på ännu mer musik när jag åker där på mitt stackars pendeltåg varje dag...

Juletid

Helgen då familjen var här passerade för en vecka sedan. Det var en mysig helg med både värme och kyla. Kyla i form av kallt väder när vi var på Skansens julmarknad och värme i form av kärlek till och från familjen. Och båda hundarna var med, som jag saknat dom! På fredagen var det mam, pap och Picasso som kom till Södertälje. Sis, Albin och Enzo åkte till Nacka för att hälsa på Albins ena bror. Vi i Södertälje åt mamsens goda bacon- och broccolipaj och satt och pratade långt ut på natten. På lördagen var det som tidigare skrivit Skansens julmarknad som hägrade. Det var väldans mysigt, men vi var alla helt fel klädda så det blev kallt ganska fort. Nästa år ska jag ta på mig termobyxor, dunjacka, vinterkängor, mössa och skidvantar så jag kan gå runt där och verkligen njuta. Nejdå, kanske inte så varma kläder, men jag ska iaf ta på mig mina vinterkängor. På kvällen gjorde vi tacos och åt mammas goda toscapäron. Underbart är kort, men jag får träffa hela familjen igen på tisdag kväll när jag far hem till Skåneland för julfirande.

I onsdags var det premiär för julmat då jag, Jocke, Nyysti och John var på julbord på Långholmens Wärdshus. Vilket julbord och vilket miljö! Det började med serverande av glögg på deras innergård, supermysigt med musik och ljus överrallt och varm glögg i en mugg i handen. Inomhus var det lugnt och skönt och inte alls så mycket ljud som jag är van vid från tidigare julbord jag varit på. Nyysti och John är verkligen två supergoa grabbar! Tänka sig att dom tre grabbarna grus har hållt ihop sen lumpen, helt otroligt! Dom har följts åt vart de än vänt sig. Alla pluggade i Linköping och nu bor alla i Stockholmstrakten.

I fredags gick min ena kollega på jobbet på semester tom den 29 december, vilket lyx! Jag kommer att jobba väldigt hattigt i jul, men det är det värt för vecka 3 bär det av till Sälen och ännu mer mys med familjen.

Idag har jag och prutt varit och gått runt på Drottningholm. Jag har faktiskt aldrig varit där tidigare. Slottet ligger ju väldigt fint och vilket stort område det var. Kan dock tänka mig att det är vackrare på sommaren. Mycket nakna växter såhär års... Efter det var vi klart hungriga (som alltid när det gäller oss). Jag hade sett en hel del skyltar med Vällingby på när vi kört mot Drottningholm och tänkte att det där Kfem som många pratar om inte kan ligga långt bort. Mycket riktigt låg det bara några kilometer från Slottet så vi körde dit och åt lite. Och vilken mat. Supergott och väldans bra då man fick ta 4 små skålar med förrätt/efterrätt. Gissa vem som tog 2 st panacotta? Sen tog vi ett varv i köpcentret också och Jocke hittade en skjorta (som jag tänkt köpa till honom i födelsedagspresent - skit!), en tröja och ett par skor. Jag såg några fina saker, men eftersom mitt konto är totalt barskrapat får det vänta till en annan gång.

Och nu sitter jag här i en nystädad lägenhet, med bullar i ugnen, glögg i grytan, pepparkakor på ett fat, Heartbreak Hotel på tv och tända ljus överallt. Det är mysigt med jul, och ännu mysigare kommer det bli imorn när jag packar för hemfärd till mysiga lilla Osby!


Finbesök

Idag ska jag stressa hem från jobbet, kanske tom sluta lite tidigare. Detta för att hinna fixa det sista innan min söta lilla familj kommer. Mamma, pappa, Ronja, Albin, Enzo och Picasso. Tyvärr kunde inte bror min följa med. :( Åh vad mysigt det kommer bli. Jag trivs i Södertälje och Stockholm på alla sätt och vis, men det är lååångt hem till familjen. Känns som man nästan aldrig träffar dom.

Jag har varit dundertrött den här veckan. Har inte lyckats gå upp en enda gång första gången klockan har ringt. Det hjälper inte att lägga sig tidigt, det hjälper inte att lägga sig sent och det hjälper inte att ge sig tusan på att verkligen gå upp direkt när klockan ringer. Hur ska jag göra? Jag tror det skulle hjälpa med lite ledighet. Har inte haft något ledigt en enda sommar sen jag började 8:an. Inte ens nu när jag jobbat på riktigt har jag haft någon semester. Eller jo, när vi varit i Sälen, men där går man ju också upp tidigt för att hinna åka så mycket skidor som möjligt.

Men nu ska jag ta en timme i taget. Jag ska börja med att gå till förrådet och hämta alla hjälpmedel som ska skickas tillbaks....

EGO

Bloggar är kul och bra på många sätt, men att använda den endast för att stärka sitt ego och överglänsa andra är patetiskt!

Jag bloggar för jag tycker det är kul att läsa kompisars bloggar och hålla lite koll på vad dom gör. Jag vill inte veta hur bra dom själva tycker att dom är eller hur de genom andra försöker stärka sitt ego och överglänsa andra. Jag har blivit kompis med dom för att jag redan tycker att dom är bra personer och det hoppas jag att dom vet!

Det är så jag ryser

När introdansen till kvällen Stjärnor På Is genomfördes rös hela jag. Sååå mäktigt att se alla duktiga åkare. Men jag sa förra veckan att jag trodde att alla gamla proffs skulle komma tillbaka, och vips så gjorde dom det. :) Jag kommer sakna Stjärnor På Is. Det har liksom varit veckans höjdpunkt i 10 veckor nu. MEN, fel par vann. Jag höll på Jesper och Alexandra, för mig är dom dom riktiga vinnarna oavsett vad resten av svenska folket röstade! Och det var kul att se juryn på isen också, imponerande duktiga var dom!

Idag har jag påbörjat min tillökning av diadem till isshowen. Usch vilket tråkjobb. Sitter och binder ståltråd och julgransglitter om vartannat. 17 nya diadem ska tillverkas, blä. Men resultatet blir så himlans fint så det är faktiskt värt besväret, även om det inte låter så just nu.

Mina klänningar kom igår. Ojojoj vad fina. Två av dom satt som en smäck. Den tredje hade lite konstiga axelband, men hittar jag bara en bra bh så kommer jag kunna använda den också massor. Har redan bestämt vilken av dom jag ska ha på julbordet om 1½ vecka. :)

Ska skriva ihop en handlarlista innan jag lägger mig för jag hade tänkt fixa mat till Jockeprutt kommer hem från Sälen imorn. Och imorn ska jag köpa mer ståltråd, köpa julgransglitter till diademen, träna, tvätta, plocka undan, göra program till isshowen och byta ut lite blommor här hemma så ska det bli någon mat är det nog bäst att jag bestämmer mig ikväll/natt.

Godnatt på er och sov så gott, det kommer jag göra!

Klänningar, älskade klänningar

I måndags var jag på Step/Styrka på Gröndal. Jag är en sådan person som ställer mig längst fram för att kunna se intruktören bra utan att behöva flacka med blicken mellan alla deltagare på passet, men sådana var inte dom två yngre tjejerna som var med i måndags. När de kom in genom dörren sa de till varandra, nästan samtidigt:

- Vi kan ju stå längst fram idag för det här är det enda passet vi verkligen kan och är duktiga på (dom hade aldrig varit där tidigare, och detta vet jag då jag går varje måndag)

Tjejerna ställde sig längst fram, brevid mig. Å herregud, vilket misstag. Jag tror dom förvirrade alla i hela lokalen. Visst, dom kunde alla basicsteg, men så fort man skulle lägga till en liten snurr eller gå över brädan fick dom problem. Jag skrattade lite inombords, men tanke på deras kommentar när dom intog salen. :)

Idag har jag beställt klänningar från Nelly.se. Vet inte när jag ska använda dom, för jag jobbar hela tiden, men jag blev så sugen och nu när jag jobbar 100% kan jag faktiskt unna mig lite såna saker. Och dessutom är jag klar med alla julklappar så nu ska det inte ut mer pengar den här månaden och nästa månad är det bara födelsedagspresent till Jocke och en Sälenresa. För er som är lite nyfikna beställde jag följande klänningar från Nelly.se



Och idag invigdes SM i Linköping. Åååh vad jag hade velat vara där och titta. Vad enkelt allt var när jag var student. Ledig mitt i veckorna så jag kunde hitta på kul saker hela tiden. Nu jobbar man varje dag och måste ta semester om man vill göra nåt kul mitt i veckorna. Aja, kanske blir ett besök i Link i helgen.

Nu blir det sängen för mina ögon börjar gå i kors här och det känns som någon lagt en hel sandstrand i dom...

RSS 2.0