En helt lagom dag

Idag har varit en härlig dag. Jag var på jobbet 8-12 och fick faktiskt lite ordning på torpet. Vid 13 mötte jag upp fina Johanna och lilla Mathilda för lunch på Kulturhuset. God mat, trevligt sällskap och massa barn. Kunde inte bli bättre!

Efter lunchen strosade jag runt lite på stan i hopp om att hitta lite julklappar, men satte mig på bussen hemåt tomhänt. Det där julklappsshoppandet går inte vidare bra.

När jag kom hem drog jag igång ett avsnitt av "Ung och bortskämd" innan det bar av till IKEA tillsammans med Emma. Hon hittade lite saker till deras nya kök och jag hittade några julklappar. På väge hemåt körde vi till Ica Maxi då Emma fått nys om att dom säljer svarta Nintendo Wii för 1 799 kr iställer för 2 399 kr. Nästan så jag måste ta mig ett snack med karln i hushållet för ett eventuellt inköp. Vi har länge pratat om något tv-spel, men inte riktigt kommit till skott. Får se om det blir ändring på det.

Jag och Jocke har bokat julbord med övernattning på Krusenbergs herrgård. Det blir vår julklapp till varandra. Dock känner jag att jag inte kan låta honom sitta utan julklapp från mig på självaste julafton så idag köpte jag en lite klapp till honom, en helt perfekt klapp. Frågan är bara var jag ska gömma den för jag vill inte slå in klapparna vi köpt efterhand utan på en och samma dag för att skapa lite julstämning. I mitt huvud sitter jag och Jocke och skriver julkort och slår in klappar, dricker glögg och äter pepparkakor och lyssnar på julmusik runt andra advent.

Usch, vad tråkig jag är när jag skriver. Vill vara lika poetisk och broderande som många andra, men verkar inte riktigt ha den ådran. Å andra sidan läser ni som vill läsa oavsett hur jag skriver och alla andra får väl låta bli då helt enkelt!


Isgata

Igår läste jag i tidningen om hur kollektivtrafiken rustat och förberett sig inför dagens kommande snöoväder. MTR hade placerat ut personal med spadar vid viktiga växlar för att skotta och slå, Busslink hade stärkt upp med personal och maskiner runtom som kunde hjälpa till att forsla bort fastkörda bussar. Inte en snöflinga så långt ögat kan nå, på hela dagen. Istället har det blivit isgata ute. Det är nu alla tanter och gubbar ramlar och bryter sig och vi får fullt upp på jobbet. Kul för oss, tråkigt för dom som ramlar.

I lördags var jag på konståkningstävling i Åkersberga, Österskäret. Jag låsteytterdörren kl 06.20 och klev in genom den igen vid 19.30. Jag spenderade 11 timmar i ishallen, men det kändes inte så länge. Det var fullt upp nästan hela tiden. Jag tänker ganska ofta tillbaka på tillfället då Lina frågade mig om jag skulle vilja prova som tränare i Solna K. Jag var väldigt tveksam då jag i alla år sagt att jag inte ska bli tränare, men det har varit så mycket roligare än jag ens vågat föreställa mig. Glädjen hos barnen jag tränar är obetalbar!

Jag har varit hos sjukgymnasten med mitt knä. Dags för uppföljning och fler övningar. Den här gången är det "steptest" som ska in i programmet. Vansinnigt jobbigt, men härligt med blodsmak i munnen så jag känner att jag lever.

Ikväll är det en bra tv-kväll på kanal 5 så jag ska återvända dit...

Jag älskar fredagar!

Jag har gjort längre än halvtid av "Nyttiga november". Tänk vad en månad går fort. Jag har inte saknat godis en endaste gång, faktiskt. Men när vi var hemma i Osby förra helgen kändes det tråkigt att inte kunna äta mammas goda efterrätter eller pepparkaka med mögelost. En månad utan glass, godis, kakor, skräpmat, snacks och läsk är inte så svårt. Det är betydligt svårare att låta bli när man sätter upp mål som att endast äta godis på helgen. Vilka dagar är helg? Fredag, lördag och söndag? Bara fredag och lördag? Bara lördag och söndag? För mig är det nog fredag, lördag och söndag och då innebär det att jag har fritt fram för sötsaker/godsaker nästan halva veckan och det är inte helt rimligt om man tänker efter. Jag tror jag kommer fortsätta begränsa mig även i fortsättningen. Jag kommer hålla mig till lördagar. Dock kommer jag att äta sötsaker/godsaker vid följande tillfällen: sammankomster med jobbet i olika former, AW, tjejmiddagar. Jag kommer inte att äta onyttigheter fredagar och söndagar om vi åker hem till föräldrarna så mamma, se till att förlägga allt snaskätande på lördagar. :)

Vi ska ha juluppvisning med konståkningen den 11 december och jag sitter och klurar på lite program. Det är lite trögtänkt måste jag säga. Det är snart två år sedan jag gjorde isshow i Linköping. Fantasin och kreativiteten blir dessvärre sämre för var dag som går då jag inte håller igång det.

Idag är en dag då jag varit seg i hela huvudet. Jag kommer på mig själv stirrandes rakt ut i tomma intet samtidigt som jag håller i en utbildning på jobbet. Inte bra. Utbildarna ska ju vara pigga och inspirera deltagarna. Jag är nog ganska påverkad av att fredag faktiskt är fredag. Jag älskar fredagar, pappa älskar måndagar. Vilken dag tycker du bäst om?

Pappas motivering till att måndag är veckans bästa dag är att "det är så långt till nästa måndag".

I morgon ska jag åka på min första tävling för den här säsongen. Mina tjejer ska tävla i Åkersberga. Det kommer bli en rolig och lång dag. Jag åker hemifrån vid kl. 06.30 och är hemma först runt kl. 20.00. Tänk hur jag, och min familj, höll på att fara runt i Sveriges alla ändar när jag höll på med konståkning. Stackarna hade ju inte ledigt en endaste helg, men jag hoppas dom tyckte det var värt all tid.

När jag blir stor och skaffar egen familj kommer jag också att fara och flänga för att se mina barn utöva sina fritidsintressen. Mina föräldrar har alltid ställt upp för mig så jag vet knappt något annat. Jag ser det som en självklarhet. Tycker synd om dom barn som får klara sig själva och har föräldrar som aldrig följer med och tittar/lyssnar. Dom, föräldrarna, går verkligen miste om något!

Nu ska jag knapra färdigt på mitt äpple, sen ska jag fortsätta med juluppvisningen.


PT

Förra tisdagen tränade jag med en PT för första gången i mitt liv. Det var fantastiskt kul och jag kan verkligen förstå dom som väljer att lägga så mycket pengar dom kan på att köra pass med PT. Jag hade gärna köt 1 gång i veckan, men det kostar 550 kr/gång och det känner jag inte att jag kan lägga ut varje vecka.

Imorn är det dags för mitt andra PT-pass. Ska bli kul att få fler övningar som jag kan köra på egen hand. I fredags försökte jag köra övningarna jag fått hittills, men det är verkligen inte samma sak även om det är bra träning.

Äsch, jag orkar faktiskt inte skriva så mycket just nu. Ska ner och hämta tvätten i tvättstugan, sen ska jag nog sova.

Skriver ett längre och mer innehållsrikt inlägg imorn.

Nyttiga november

I lördags var vi på partaj, en fantastiskt trevligt partaj. Vi började med middag hos en av Jockes gamla kollegor för att sedan möta upp resten av gänget hemma hos fina Emma. Dit hade vi med oss äppelmuffins då det var bestämt med lite tilltuggsknytis. Några timmar senare begav vi oss ut i Stockholmsnatten och dansade ett par timmar. Jag hade så ont i fötterna att jag var tvungen att gå barfota när vi skulle hem.

Igår var vi på middag hos John och Klara. Klara hade gjort småkakor, så gott! Jag krängde i mig en av varje sort, det vill säga tre sorter. Detta med anledning av att projekt "Nyttiga november" börjar idag måndag 2010-11-01. En konståkningskompis bjöd in till ett event på facebook där reglerna var/är att inte äta glass, godis, kakor, läsk eller skräpmat på en månad. Jag har lyckats förlägga mitt snaskätande till helgerna så glad i hågen och övertygad om att jag klarar det tackade jag ja till inbjudan.

Idag gick jag på Shape på SATS. Ett pass som inte var sådär jättekul. Visst, jag blev svettig och kommer säkert ha träningsvärk imorn, men det är inget pass jag kommer vara en frekvent deltagare på. Apropå träning ska jag imorn ha premiärträning tillsammans med min PT, ska bli ofantligt spännande!

Nu ska jag och Jocke kolla på Starke man innan det är dags för hopp i lång kalle.

RSS 2.0