Ett andra semesterkoma

Nu har äntligen showbloggen spridit sig! Har under två veckors tid försökt attskriva ett gästboksinlägg på lkf:s hemsida, men har inte lyckats så igår gjorde jag slag i saken och skickade ett mail med länken till alla medlemmar och före detta medlemmar i klubben.  Det grämer mig lite att jag inte har tagit sladden till min kamera med mig så jag kan ta lite bilder och lägga in på showbloggen, men å andra sidan har vi inte gjort så mycket show mer än sytt kläder och dom kan vi ju ändå inte lägga ut för allmän beskådning. :)

Idag är sista dagen på jobbet innan ett ytterligare semsterkoma. Mitt andra och sista den här sommaren. Jag och Jockeprutt ska till Göteborg och härja rundor hela långa helgen. Och till Jockes lycka ska vi stanna till i Ullared och spana lite på GeKås, haha. Dessvärre ska det bli regn i Göteborg i helgen så vi vet inte riktigt vad vi ska göra, men det löser sig säkert. Har iaf bestämt att vi ska försöka ta oss ut i skärgården på fredag kväll och äta lite (för då är det faktiskt utlovat fint väder).

Har haft en hektisk förmiddag på jobbet och den här veckan överhuvudtaget har varit betydligt mer händelserik och det är kul! Men nu har jag bara ett hembesök sent i eftermiddag så fram tills dess får jag försöka komma på saker att göra.

Lukas messade igår och frågade om jag hade lust för ett pass bodypump på gymet efter jobbet idag. Givetvis! Så skönt att röra lite på sig. Längtar till jag kommer tillbaka till Södertälje så jag kan börja träna igen. Har inte riktigt blivit någon träning i sommar. Normalt på somrarna brukar jag springa varannan dag med mamma på cykel brevid med Picasso i koppel, men nu har lilla gubben blivit gammal och trött så han orkar inte ut på några längre rundor. Och fjantig som jag är vågar jag inte springa själv i skogen, även om det är mitt på ljusa dagen så därför har det bara blivit några enstaka promenader med mamma och Picasso.

Nu kurrar magen här, dags för lunch!

Ett händelserikt första semesterkoma

Vad konstigt det kändes att stiga upp kl. 06.30 idag och åka till jobbet. Det är märkligt vad man vänjer sig snabbt vi vissa saker. Det har varit helt underbart skönt att vara ledig några dagar, närmare bestämt fyra dagar.

I onsdagskväll var vi och hämtade Ronjas lilla Enzo och sen kretsade hela kvällen kring denna söta lilla varelse.

I torsdags kom Jocke och då blev det premiärdopp i Osbysjön. Dock blev det inget långvarigt badande då Jocke fick panik av det skitiga vattnet som gjorde en alldeles brun och geggig. Jag däremot la ingen större vikt vid detta då jag är van vid det äckliga vattnet i sjön, men det hjälpte inte för upp skulle vi till varje pris. Passade på att klippa lillebror på förmiddagen också så nu ser han ut lite mer som han borde. Nu kan man iaf se hans ansikte för allt hår, något man inte kunde tidigare.

Det rådde lite delade meningar om vad vi skulle göra på fredagen och var vi skulle åka, men det slutade med att jag, mamma, Ronja och Jocke körde till Helsingborg. När vi kom till Helsingborg och mamma skulle parkera svängde hon in på ett ställe som jag aldrig tidigare parkerat på, och trodde aldrig att det skulle gå att parkera där, och det trodde inte hon heller, men hon körde på där ute på piren och vips så fanns det lite parkeringsplatser, bl a en ledig till oss. Visst, det blev lite käftande på väg ut dit, men ack vilken tur att hon körde "fel". En badstrand med palmer mitt inne i stan, så ljuvligt! Och självklart var jag och Jocke tvungna att ta oss ett dopp innan vi körde hem. Visst, det var inte varmt, men helt klart badbart och vackert. Det blev en shoppingrunda på stan och ett slösande med pengar. Jag köpte två bh:ar på Twilfit, två klänningar på Boomerang, ett linne och en tjocktröja på Carlings, ett par trosor på MQ och en kjol på Gina Tricot. Men det bästa av allt var den neonrosa baddräkten på Gina Tricot! :) Den köpte jag till isshow 2009, till Flashdance. Så mycket 80-talsgympa det bara kan bli! Jocke skämdes över mig när jag provade den där i affären och sprang ut och bara var tvungen att visa mamma den, men det sket jag i för den vara bara så klockren! På vägen hem körde vi en omväg via Höganäs och Fabriksbutiken. Där köpte jag en kanna och två äggkoppar från Höganäs. Jocke var inte lika exalterad som jag över detta paradis, men vad gör väl det?! Fick även span på supersöta kaffekoppar från Rörstrand, men det var inte riktigt läge att köpa dom för vi har så mycket porslin att vi inte vet hur vi ska "möblera" i köksskåpen för att få plats med allt. Och mitt i denna dag upptäckte vi att det var Helsingborgsfestivalen, och att vi inte hade någon möjlighet att stanna kvar för vi var bjudna på 25-årsfest. Men det var en himlans trevlig 25-årsfest så det vägde upp att vi inte hade möjlighet att strosa runt i Helsingborg i det sköna vädret och den sköna stämningen med aktiviteter överallt i hela stan.

Lördag morgon, och jag var tvungen att säga hejdå till voffarna. Mamma, pappa, Ronja, Picasso och Enzo skulle tidig förmiddag bege sig till Lidköping och hälsa på Albin, Tina, Stig och Jörgen. En söt liten Enzo och en lekfull Picasso kom springandes mot mig när jag kom ner för trappen, UNDERBART! Jag vill också ha hund, men det får vänta till jag bor i hus och jag har tid att ha det, för det är inte direkt bekymmersfritt och enkelt att ha hund. Efter att familjen styrt bilen mot Lidköping styrde jag och Jocke vår bil mot Hässleholm och Tyringe. Det blev brunch på Grafitti och sen en eftermiddag i lilla Torsjö hos Jockes farmor. Där blev det fika, bad och jordgubbar med glass och smörgås. Vår tanke var att vi på väg hem från Torsjö skulle stanna på Förmedlingscentralen, men vi kom inte iväg förrän 16.30 och de stängde kl. 16.00. Istället körde vi hem till Osby och köpte mat och lagade till det. Och när vi skulle steka våra hemmagjorda hamburgare smälte stekspaden, haha. Och vad är en sommarkväll utan kubb? Vi ställde iordning spelplanen och sen spelade vi tills det blev mörkt. Jag var, för en gångs skull, helt grymt bra och utklassade Jocke så han nästan fick tårar i ögonen, haha!

Söndagen bestod av en trip till IKEA för att inhandla en ny stekspade. Och precis som vanligt hittade jag lite annat kul, men onödigt. Köpte en sak till lillasysters garderob, får se om hon tycker om det sen när hon kommer hem. På vägen hem körde vi först lite norrut för att bada i Möckeln. Fin badplats, men med vatten som i Osbysjön. Innan Jockeprutt skulle styra hem mot Oskarshamn för att hämta ut grejer till nya datorn köpte vi mumskycklingsallad på Torggrillen och körde ut till Näset och åt.

Men nu är det måndag igen och jag har en ny arbetsvecka framför mig. Vilken tur då att jag har tagit semester torsdag och fredag även denna veckan!


"Semesterkoma"

Sådär, nu är hela huset (utom vinden) genomsökt efter skräp som ska slängas. Jag och Ronja rensade förrådet på ovanvåningen igår och det blev superfint och massa plats att ställa in nytt skräp på. :) När vi tittade på golvet utanför förrådet låg nästan halva förrådet utanför, men det är saker som ska slängas. Och eftersom jag jobbar hela dagen och vi ska hämta lilla Enzo direkt efter har jag ingen möjlighet att åka och slänga så det får stackars mamma och pappa ta hand om idag, för när hunden kommer ska skräpet vara ute enligt en viss liten fismaja. :)

Sen var det det där med showen. Har börjat sy lite, men kommer ingen vart då jag saknar tyg till The End. Får no ta mig an en annan dräkt så länge och beställa mer tyg. Får styra lite med det ikväll när jag kommer hem så det blir färdigt någon gång. Sen måste jag hitta en "liten" som jag kan sy en del dräkter till då jag inte är med i dom programmen, så det får jag nog också ta tag i idag eller imorn.

Vad frustrerande det är när man ringer hem till folk och dom inte svarar, och det är som dom vill att man ska ringa *grrr*.

Efter dagens arbete har jag ledigt i fyra dagar, ska bli dunderskönt. Tänk att inte behöva vakna till väckarklockan på fyra dagar! Snart går jag in i "semesterkoma"...

Kunde inte hålla mig...

Började riva och slita i sakerna i förrådet på ovanvåningen igår, fast jag lovat mig själv att jag inte skulle det för jag vet att det aldrig tar slut, men jag kunde inte låta bli. Hittade en gammal dagbok som jag skrev sommaren innan jag skulle flytta till Linköping. Jisses vad jag tänkte och tyckte mycket på den tiden. :)

Jag, mamma och Ronja skulle göra ett försök att få upp garderoben i hallen upp på ovanvåningen, men det gick inte så bra. Vi tog ur alla hyllplan och skruvade av dörrarna, men mycket längre än så kom vi inte. Eller jo, vi gjorde två försök att få upp den i trappen, men det gick inte. Antingen var det garderoben som var för bred eller så var det dörrhålet som var för litet?! ;) Men vi tänkte efter dessa två försöken att vi kunde skruva isär den (det var det vi ville slippa, och därför vi försökte två gånger när den var ihopskruvad), men då har någon (pappa) varit så redig och inte bara skruvat ihop den utan även limmat ihop den så det var lögn att få isär den. Får se om han själv gjort ett försök när jag kommer hem idag.

Igår var syster och köpte lite saker till lilla Enzo. Så fina saker! Och den där lilla scarfen kommer göra honom så cool, coolaste hunden i byn, ja efter Picasso då såklart. Nu verkar det som hon ska få hämta hunden imorn efter jobbet. Gissa om hon längtar och pratar om detta varje vaken sekund?! Men det hade jag också gjort. Vill så gärna ha hund, men inte så länge jag bor i lägenhet och jobbar och pendlar som jag gör. Nej, hus ska man bo i när man har hund annars kan det vara så!

Försöker förtvivlat skriva ett gästboksinlägg på LKF:s hemsida och meddela att bloggen är uppstartad, men det går ju tusan inte. Sånt gör mig förbannad! Saker som inte funkar *grrr*.

Nu är det lunch, magen kurrar!

Måndag, igen

Usch vad det var jobbigt att stiga upp i morse när klockan ringde. Ögonlocken kändes tunga som bly och kroppen ville liksom inte riktigt vakna till. Allt känns för tillfället väldigt tungt, men jag tror det lättar snart. Nu har den där klumpen i magen rört sig lite uppåt i kroppen och satt sig i hjärtat. Kärleksbekymmer, det är skit! Trodde jag hade kommit förbi det i livet, men det återkommer ständigt.

Syster ska köpa hund. Ringde och tingade en i fredags. Sååå söt är den. Ska hämta den på torsdag eller fredag. Och den ska heta Enzo, har hon bestämt. Tänka sig, nu får lilla Picasso en "lillebror" och en lekkamrat. Jag tror iofs att det inte är så uppskattat till att börja med. Kan nog lätt bli så att alla i familjen fokuserar mycket på den nya söta lilla hunden och liksom glömmer bort vår Picasso, så nu är det viktigt att vi tänker på båda hundarna, båda hundarna behöver lika mycket kärlek. Nästan så Picasso behöver lite mer för att klara upp de nya omständigheterna. Hundar är otroliga varelser. De är alltid glada och bekymmerslösa, men det bästa av allt är att de kan sova precis var som helst. Önskar jag vore likadan!

Jag och Ronja var på IKEA igår för att köpa skohyllor att ha i en av de rensade garderoberna och på så sätt spara utrymme, men till vår stora besvikelse var de slut. Att vi inte kollade upp det på internet först, aja. Så för att vi inte skulle ha åkt dit förgäves köpte Ronja en söt liten säng till Enzo. Får se hur länge han kan sova i den för det var inte världens största säng direkt, men himlans söt. :)

Så nu kommer vi ha två hundar som strosar omkring hemma i huset, LYCKA! <3

TUSAN!

Påbörjade ett inlägg för fredagen, men insåg igår att jag glömt att publicera det så nu får det bli en samlad liten rapport från helgen.

FREDAG 18 JULI
Fredagen fick en dålig start. Det började med att jag glömt stänga mitt fönster igår innan jag la mig så det var sviiiinkallt på rummet och jag bara ville inte ta av mig täcket. När jag väl kom upp skulle jag packa ner min matlåda och till min besvikelse var den öppen och det var inte särskilt svårt att lista ut att nattätaren i familjen Lindhe tagit något. Ja man kan säga att denna personen tagit halva min matlåda för köttet var borta och kvar fanns en ynka potatis och lite grönsaker. Hade jag haft ork och energi hade jag nog eldat upp mig lite, men det har jag inte så det blev bara ett

- det gör inget, det är lugnt

 Sen skulle jag cykla till stationen och vad säger syster precis innan vi ska gå utanför dörren?

- Petra, det regnar ute, ganska mycket

Som tur är fick jag en ny cykelsadel av far förra veckan, så den hade inte tagit in vatten och det betyder att jag slipper gå runt halva dagen och se ut som jag kissat på mig. Men å andra sidan såg det ut som jag precis kommit ur duschen när jag satte mig på tåget för tusan vad det regnade.

Och i torsdags fick jag, mamma och syster äntligen tummarna ur och körde till Glimåkra till den där lilla butiken. Men vad tror ni det stod på dörren?

SEMESTERSTÄNGT 12 JULI - 9 AUGUSTI

Så det var bara att köra hem till Osby igen, och det känns som vi aldrig skulle gjort det heller för vi gick in på Annorlunda Rum och jag hittade massor med söta prylar. Vet inte riktigt var i lägenheten jag ska få plats med allt, men det blir nog bra ändå. Har en liten kartong i källaren med pillerill-saker som jag kan byta ut lite när jag känner för det och det kan ibland vara riktigt trevligt för om man byter ut ett pra tre saker i ett rum ser det ut som ett helt nytt rum.

Efter hemkomsten från jobbet kom Ida vännen och vi satte igång med isshowen direkt. Ljuvlig musik ur högtalarna och endast fantasin satte gränser, vilket den gjorde ganska snabbt. Efter en dag på jobbet är det nog inte ultimat att börja koreografera isshow så vi slängde in handduken och gick och sov.

LÖRDAG 19 JULI
Söta syster styrde i köket och bakade laktosfria kakor medan jag och Ida började sy kläder till showen. Vi ahde lite problem att hålla oss sysselsatta båda två eftersom vi bara hade en symaskin så vi slutade sy redan efter en dräkt. :) Istället fortsatte vi att koreografera det coolaste programmet nånsin. Nu återstår det bara att se om det blir lika coolt på isen som det är i våra huvuden.

När kakorna var färdiga blev det fika med pannkakor, drömmar, brownies och mockaruta (kärleksmums för er som inte är uppvuxna på Sparvgatan). Jag fick i mig en pannkaka och en dröm sen var mitt fikafack fullt, så återstoden av kakorna får smakas av vid ett senare tillfälle. Tack syster!

Efter en dag fylld med dans och musik skrev jag och Ida första inlägget i den nyuppstartade isshowsbloggen. Då LKF:s hemsida uppdateras i samma takt som en NHL-spelare byter kalsonger under en säsong bestämde jag mig i fredags för att starta en blogg till isshowen där man kan hålla sig uppdaterad.

SÖNDAG 20 JULI
Ronjas garderob är trasig och väldigt liten med tanke på den mängd kläder hon har så hon ska slänga ut sin nuvarande garderob och flytta upp garderoben som står i hallen så hon har under helgen rensat i sin garderob, och det resulterade i en sopsäck full med kläder. Då tänkte jag att jag kunde slänga i dom kläderna jag rensade ut nu i början av sommaren, kläder som jag lämnat hemma för att jag inte använder dom. Och mitt i alltihop började pappa rensa ur garderoben i hallen, som ska upp till Ronja. Men i den garderoben finns det lite av varje så han rensade ut det han kunde och sen tänkte jag och Ronja att vi kunde rensa ut lite gamla jackor och skor som fanns där inne. Och för att kunna göra av dom nånstans så rensade vi i garderoben inne på Ronjas gamla rum och fann där lite saker som tillhör bror. Och då tänkte vi att när vi ändå gör fint i den här garderoben kan vi likagärna göra det ordentligt så vi började gå igenom alla skor i tvättstugan och fann till vår förvåning att det gick att slänga en sopsäck med skor. Dom skorna som blev kvar delade vi upp genom att lämna kvar sommarskorna i tvättstugan (eftersom det faktiskt är meningen att det ska vara sommar nu) och vinterskorna ställde vi in i garderoben inne på Ronjas gamla rum som vi nyss rensat. När vi ändå var på gång tänkte vi att vi tar garderoberna inne i data- & syrummet också. Där rensade vi så pass bra att det slutade med att vi kan slänga den garderoben som vi ställde in extra när vi idrottade alla tre. Vi ska även rensa förrådet och vinden på ovanvåningen, men det får vara till en annan dag.

Efter rensningen blev även mamma lite sugen så hon rensade ut en massa gamla gardiner och dukar och lite kläder ur sin garderob. All denna rensning resulterade klart i en massa påsar och säckar med "skit" så jag och mamma tänkte att vi lastar in kläder och skor i bilen och kör till UFF-containrarna och lämnar av det så det kommer till användning (för det var ju hela och fina kläder, men kläder som vi inte längre vill ha för vi tycker dom har gått lite ur tiden). Till vår stora besvikelse hade dom tagit bort containrarna så det vara bara att köra hem igen så nu hamnar allt detta i brännbart istället för hos dom som behöver det och som har användning av det.

Tro inte att rensningen slutade vid detta, nejdå. Nu återstod projekt-organisering-av-videoband-från-filmkameran. Vi kollade igenom alla gamla band som fanns i väskan till videokameran och märkte upp alla dessa för att spela över det som vi inte spelat över på DVD/VHS och på så sätt kunna slippa bekymret Har vi spelat vöer det här på DVD/VHS? Massa gamla minnen som kom fram denna kväll. Mys och skratt. Vad söta och snälla vi var när vi var små. Nu är vi bara större och odrägliga. :)

Hoppsan, det blev visst ett långt inlägg fast jag skulle göra en sammanfattning av helgen...

Födelsedagsbarn

Idag har jag haft fullt upp på förmiddagen på jobbet, men nu på eftermiddagen har det mest varit att faxa några papper och lämna tillbaka lite hjälpmedel. Men jag tror för en gång skull att det är tur att det varit en lugn dag för jag är helt slutpumpad av att bara tänka och tänka hela tiden...

Idag fyller lilla Elsa, mitt ena kusinbarn, 2 år och jag fick precis ett sms av mor att vi inte köpt någon present. Jag har inte riktigt tänkt på att det är idag som lilla fisen fyller år, även om jag sett det i almanackan hela veckan. Så efter jobbet blir det till att köpa födelsedagspresent till Elsa och sen besöka den där lilla butiken i Glimåkra. Vi tänkte köpa ett pussel till Elsa och försöka vara lite pedagogiska, men vi får se hur det går. Finns ju bara en leksaksaffär och Briobutiken här i byn.

Läste Jens Lapidus Snabba Cash för ett tag sen och blev helt såld. Köpte därför hans andra bok Aldrig Fucka Upp, men har haft lite svårt för att komma in i den. Men så nu i veckan bestämde jag mig för att verkligen gå in för att läsa den och poff så blev den helt plötsligt mer intressant. Tycker nog fortfarande inte att den är lika bra som första boken, men helt klart värd att läsa.

Imorn är det fredag och då kommer Ida och då ska vi ägna hela helgen åt isshow. Har tappat motivationen lite igen med tanke på allt som hänt de senaste dagarna, men det ska ändå bli kul för Ida är Ida och det går inte ha tråkigt med henne. Och vilken tur att mamsen går på semester efter dagens avslutade arbetspass för hon kommer få hjälpa oss massor med att sy kläderna, eller iaf svara på alla mina dumma frågor. Åh vad jag skulle vilja ha en egen symaskin. Jag tycker faktiskt det är himlans kul att sy, men jag har ingen symaskin som fungerar sådär bra som mammas och då är det inte lika kul.

Igår kläckte mor den briljanta idéen att vi nästa helg ska ta en tripp neråt Helsingborg och Höganäs och alla vet ju var som finns i Höganäs. :) Ja precis, tallrikar, muggar, fat, pajformer ja allt man kan tänka sig i keramikväg. Dumt bara att jag får lön på fredagen för jag har en känsla av att jag kommer göra av med mer pengar än jag borde om vi tittar inom fabriksbutiken. Aja, det kan jag vara värd - som min favvis-Challe brukar släta över det med.

Djupt andetag - allt känns mycekt bättre

Tog precis ett bett i en supergod mogen nektarin. Mmm!

Jag tänkte på en sak när jag gick till jobbet imorse. Visst har en ryggsäck två axelremmar för att man ska kunna avlasta på ett bra sätt?! Hur kommer det sig då att majoriteten av rycksäcksanvändare bör rycksäcken över ena axeln och sen håller i samma axelband med armen?

Idag har det varit fullt upp på jobbet, jättekul! Vilken erfarenhet det här är, så himla kul samtidigt som jag träffar sjuka patienter. Jag lär mig mycket både som arbetsterapeut och som privatperson. Ta till vara på livet här och nu!

Idag var jag sådär riktigt sugen på att köra till en liten butik i Glimåkra för att köpa Pilgrimssmycken, men jag blev fast på jobbet på tok för länge så jag har inte hunnit med det. Kanske att jag kan ta det imorn efter jobbet istället. Jag har under mitt dryga år som arbetstearpeut sagt att det är så skönt att vara ledig om helgerna, så skönt att man knappt behöver någon längre ledighet. Men jag har tänkt på det, att livet blir så inrutat och grått när det ser ut på samma sätt vecka ut och vecka in. Jag skulle iböand önska att jag hade lite oregelbundna arbetstider så jag t ex kan busa till det ordentligt och gå till banken en onsdag, eller ta en fika med någon en annan dag än fredag efter jobbet. Tänk att kunna gå ut och sätta sig på en uteservering i strålande solsken med någon man tycker om utan att behlva kolla på klockan hela tiden och fundera på hur många timmars sömn man behöver för att orka upp till jobbet dagen efter. Men samtidigt, jag slipper jobba helgdagar, när alla andra jobbar, och visserligen tjänar bra med pengar med alla tillägg. Nej, jag är nog ändå ganksa nöjd med mitt Svensson-liv. Och det bästa av allt är att Jocke har samma arbetstider som jag så så länge han är i Sverige kan vi umgås varenda helg (ja när vi bor i Södertälje vill säga).

Sen var det det där med att lägga in nya mp3:or på mobilen, har fortfarande inte fått tummen ur till det, men jag ska nog göra det snart. Börjar bli tröttsamt att lyssna på samma låtar dag ut och dag in (nästan som RIX FM). Och jag har inte ändrat om bland min musik i mobilen sen jag fick mitt superspejsiga headset av Jocke i julklapp (så ja, jag kan varenda låttext utantill och vet vilken låt som kommer efter den jag nyss lyssnat på).

Nya mp3:or eller ej, ännu en dag att lägga i min ryggsäck.

Händelselös dag

Usch, jag luktar svett. Tror bestämt att det är dags för en dusch. Har jobbat så svetten lackat på eftermiddagen. Kul att det hänt lite på jobbet idag. Det känns så betydelsefullt och jag känner mig så behövd när jag ser resultatet av mitt arbete i verksamheten jag jobbar i nu i sommar. De som jobbar på KVH ska vara glada att dom har varandra som kollegor! Jag hade gärna tagit en bunt med mig upp till Stockholm.

Idag har tygerna till showkläderna kommit. Har inte orkar hämta ut dom ännu, men gör det innan fredag kl. 19.00. Ska bli så kul att sy och trixa lite. Dock kan jag bara sy dräkterna som vi i showgruppen ska ha för jag har inte valt ut vem av dom små som ska få vara offer för de andra kläderna. :)

Varför ska det finnas osämja i världen? Tänk vad mycket lättare det hade varit och hur mycket bättre människor hade mått om alla bara varit sams och överens. Jag har en sten i min mage som inte vill luckras upp. En sten fylld med ångest, frågor, oro och pessimism. Och inte har jag någon som kan hjälpa mig att krossa den heller. Jag trodde där fanns någon, men den jag vill ska slå sönder stenen vill inte.

Det viktigaste här i livet är att ta hand om varandra och ta tillvara på allt tid man har tillsammans med sina nära och kära. Men bara för att en person på sätt och vis är nära behöver det inte per automatik betyda att man tycker om personen i fråga och kan köpa allt  han/hon säger och gör. Och framtidsperspektiv är nog det bästa perspektivet man kan ha, även att det sägs att man ska leva i nuet, för visst är det ofta så att det man gör i nuet påverkar hur framtiden kommer se ut. Vissa tänker på framtiden i nuet och andra inte. Det där med konsekvenser har alltid varit svårt, men för en del kan det vara helt onödigt och obefintligt. Aja, jag vet iaf att det jag gör och skriver här och nu kommer att påverka mitt liv i framtiden. Fler borde tänka så!

Lillasyster har fått för sig att hon ska köpa hund. Hon såg en jättesöt hund på Blocket och ringde direkt, men tror ni inte att det var ett par som hunnit före? Ägaren till den söta valpen skulle höra av sig om det är så att det där paret bestämmer sig för att de inte vill ha den. Gissa om det varit gulligt med en lillebror, ja för Picassos del (mammas och pappas hund)? Och gissa om han skulle pipa och vara avundsjuk? Jag älskar hundar och tycker det skulle varit jättemysigt med två hundar i huset. Tråkigt bara att jag inte är hemma i Osby så ofta. :(

Känner att jag inte har så mycket att skriva om dagen. Jag har inte gjort nåt galet, jag har inte varit med om nåt kul, jag har inga planer mer än sova och förhoppningsvis vakna något piggare imorn bitti.

Sex And The City

Sådär, nu har jag sett filmen som alla pratar om hela tiden. Jag och little sis var på Sex And The City i stora metropolen Osby. Sååå sköna stolar dom har där! :) Jag är en sån där alltiallo filmätare, ser på det mesta och tycker det mesta är bra, dock en skräckfilmer och splatter, men allt annat. Så att jag ska ge en recension om kvällens film skulle det bara bli fjantigt, men jag tyckte den var bra. Många som sett den säger att den känns som ett långt Sex And The City-avsnitt, men jag kan tycka att det faktiskt var en film med en handling och en massa små händelser. Trots att jag inte är särskilt gammal fanns det mycket i filmen som jag känner igen mig i. Nästan så jag får kalla kårar längs ryggen.

Det är svårt att äta när man inte mår riktigt bra, inte ens mammas supergoda köttbullar, och det resulterar i att jag är trött och orkeslös. Nån gång ska det väl vända, men det känns som det kommer ta tid. Det som har hänt de senaste dagarna är svårt att smälta och mitt huvud blockas gång på gång.

Nu börjar alla lösa ändar knytas samman till vår lilla hemlighet framöver och det känns kul. Dock är det fortfarande mycket att fixa. Jag kommer berätta framöver, men än dröjer det någon månad. Inte för att det är något spektakulärt på något sätt, men jag har inte full koll på vem/vilka som läser min blogg så därför tar jag det säkra före det osäkra.

Idag kom mina fina saker till köket. Men jag mitt pucko hade missat att beställa två grytlappar, jar köpte bara en. Men vilken tur jag har som säkert kommer beställa mer från Mixin så jag kan rätta till mitt lilla misstag.

Nu börjar det grusa i ögonen och dom börjar gå i kors och det brukar vara ett tecken på att jag behöver lite sömn. Så nu blir det till att borsta tanden och sen hoppa i säng för att läsa lite ur Aldrig Fucka Upp innan jag ska på dejt med John Blund.

Det gör så ont längst in där inne!

Ja då var det måndag igen. Lika tråkigt som alltid. Dom där måndagarna alltså...

Sitter här på kontoret och fryser. Kan det bero på att jag inte har ätit nåt pga att jag inte mår helt hundra just nu eller är det bara allmänt kallt? Det är faktiskt inte så varmt ute idag så det skulle kunna vara en bidragande orsak.

Somnade sent igår och skulle upp vid 06.30 imorse och det kändes tungt. Men idag blir det sängen lite tidigare än igår så det har nog rättat till sig till imorn. Annars måste jag säga att jag inte har haft några större problem att stiga upp på mornarna, inte som i Södertälje. I Södertälje har vi väldigt lömska lakan som liksom suger fast en i sängen trots att man måste upp. Sen kan det vara det att jag sover ensam i min säng hos mamma och pappa och inte behöver slåss med en bjässe i en säng som inte är bredare än 120 cm. Hemma i Osby har jag en 140 cm bred säng helt för mig själv.

Idag kommer förhoppningsvis dom fina sakerna till köket som jag beställt. Handdukar och annat. Hittade en supersöt sida med jättefina saker förra veckan och vara bara tvungen att köpa lite för att stilla min hunger. Det är märkligt hur jag kan vistas i Sveriges huvudstad med enormt utbud av ALLT 5-7 dagar i veckan och sen inte handla något förrän jag kommer hem till Osby. Likadant med kläder. Men jag är nog lite hemmakär trots allt. Och man är så mätt på allt när man springer runt där i Stockholm så jag tror att jag ser rött mest hela tiden. Dock ska jag besöka den där roliga t-shirtbutiken i Gamla Stan när jag kommer tillbaka upp i augusti.

Nu har vi tydligen fått virus på den stationära datorn i Södertälje och Jocke lyckas inte bli av med skiten (trots att han är superduktig på datorer och alltid lyckas lösa det mesta) så nu måste jag sitta och tänka efter var jag har alla mina saker på datorn som jag vill spara. Kommer ta hela kvällen att guida Jocke genom den där djungeln med petra-saker. Och jag har inte hela kvällen på mig för ikväll ska jag och sötissyster på Sex And The City. Längesen jag var på bio hemma i Osby, men jag vet iaf att dom har sköna stolar och bara det gör det värt att gå dit! :)

Satt och tänkte på en sak för nån dag sen när jag läste lite kompisars bloggar. Vad mycket roligare det blir att läsa när man får titta på ett och annat foto. Så nu tänkte jag att jag skulle försöka börja med det jag också, att lägga in ett litet foto då och då. Dock har jag kameran i Södertälje och kommer inte åt den förrän i slutet på augusti. Men vad är det dom säger?! Den som väntar på nåt gott...

Besvikelsen har fortfarande inte gått över och kommer nog aldrig att göra det. Ibland måste man välja saker som man kanske inte vill, saker som kanske gör en annan person ledsen. Men samtidigt måste man tänka på sig själv och sitt eget liv. Hur gärna man än vill går det aldrig någonsin att vara alla till lags, men det är för vissa väldigt svårt att förstå.

Jag har iaf helgen att se fram emot. Då kommer Ida och då blir det isshow hela helgen. Både koreografi och sömnad.

Nitlott

Jag trodde det skulle bli en mysig och trevlig helg i Oskarshamn, men den blev allt annat än det.

Kan någon förklara hur man kan rada upp en massa negativa saker om en person, och berätta alla dess fel och brister och sen i nästa andetag säga "jag tycker jättebra om dig". J*vla skitsnack!

Jag har ont i magen och mår illa bara jag tänker på det. Säga vad man vill men jag kan tycka att man står upp för den man älskar och vill dela sitt liv med. Men jag kan ha fel. Det finns iaf vissa saker som jag aldrig skulle acceptera, oavsett.

Iofs fanns det små ljusglimtar också och det var att Joakims morfar under omständigheterna mår bra. E-type gjorde en väldans bra och rolig konsert igår på Offshore race party 2008, och jag som inte ens tycker om E-type. :) Sen var det kul att se allas miner när dom åt några slags våfflor som såg ut som pommes frites och hade chokladsås på sig. Alla försökte övertyga varandra om att det var jättegott, men egentligen tyckte ingen om det. Jag min fegis smakade aldrig, men det beror inte på att jag tyckte det såg äckligt ut utan snarare på att jag mådde illa och ville kräka efter dagens alla händelser.

Idag har jag suttit på bussen från Oskarshamn till Växjö och varit hur nervös som helst över att vi inte skulle hinna i tid till tåget som gick 18.12 från Växjö hem till Osby. Förstår inte hur det kan ta nästan 3 timmar att köra från Oskarshamn till Växjö när det med bil tar strax över timmen. Aja, jag hann med tåget iaf, men det var smockat med folk precis överallt, knappt så alla kom in och med tåget när dörrarna stängdes. Väl framme i Alvesta var det dags för ena delen av tåget att köra vidare mot Göterborg så dom kopplade loss det tågsetet och vi skulle fortsätta söderut. Dessvärre blev det inte så till en början för tåget ville inte riktigt köra iväg så dom fick stänga av det ca 10 minuter och sen dra igång det igen för att kunna åka vidare. Varför ska det alltid hända nåt när jag åker tåg? Är det jag som har med mig negativ energi eller vad är det?

Nu har jag inte riktigt lust att sitta kvar här så jag beger mig in mot soffan och fortsätter titta på Tyst Vittne. Om jag ens kommer ihåg var jag slutade titta, för nu har det ju varit nyheter och väder i ca 30 minuter.

Välkommen till helvetet!

Är det såhär det ska kännas innan man dör? Ja ibland kan man undra. Du har ingen aning om vad du ställt till med ditt lilla äckel. Men en sak är bra i allt det här och det är att jag kan STIRRA på dig precis huuuur mycket jag vill när jag åker tåget till jobbet varje dag. Där sitter du, skäms som en gris när jag stirrar och du vet om det. Försöker le mot mig. Varför? Är det för att du hånar eller för att du skäms och försöker vara lite trevlig? Jag tror absolut att det är det sista. Du är inte ens värd att spotta på!

Så, nu har jag fått ut lite aggressioner. Känns skönt. Men visst är det märkligt vad en endaste person i hela världen kan ställa till med?! Tänk om jag hade haft samma kedjeeffekt på jobbet, då hade jag mått superbra, till skillnad från dig.

"Pizzaboden, det går bra att beställa"
"Ja, jag skulle vilja, eller jag undrar om ni har mjölk i pizzadegen?"
"Nej, vi har ingen mjölk i vår pizzadeg"
"Okej, vad bra. Då vill jag beställa en familjepizza kebab utan ost och med såsen i en burk brevid"
"Du är välkommen om 10 minuter"


Ja det var så det lät igår när jag skulle beställa pizza så vi alla kunde äta utan att få ont i magen. Stackars lillasyster har förmodligen blivit laktosintolerant och kan inte längre äta sånt som hon älskar. Nu får hon lära sig att äta mörk choklad och att äta pizza utan ost och kebabsås. Å andra sidan är pizzan nyttigare utan ost och sås. :)

Idag är det fredag och ännu en sysslolös dag på jobbet. Sitter och lyssnar på samma gamla låtar på mobilen dag ut och dag in samtidigt som jag sitter och försöker sysselsätta mig. Och jag tror bestämt att det börjar bli dags att lägga in lute nya låtar på den där teknikprylen. Vilken tur jag har som har en syster som har massa bra musik som jag kan lägga in, och en sladd som funkar (för jag har min i Södertälje). Sen kommer dagen att gå ännu långsammare än tidigare dagar den här veckan för jag ska till Oskarshamn efter jobbet och träffa Jocke-prutt. Och det vet ni ju allihop att längtar man till nåt så tar det evigheter innan målet är nått...

Förresten. Skulle försöka hitta en enfärgad underdel till min bikini igår, men det var verkligen inte lätt. Visserligen hann jag bara inom H&M och Lindex, och där fanns absolut ingenting. Ska göra ett nytt försök på Inter Sport efter jobbet idag och se om jag kan lyckas hitta ett par som passar till min nya superfina bikiniöverdel. Kan i stort sett vara vilken färg som helst, men det finns ju tusan bara massa mönstrade *grrr*.

Nej, nu får det räcka för tillfället.

Marknadsgodis är det allra godaste godiset!

Ja så är det faktiskt.

Dessvärre har det blivit en trend att det inte händer något på jobbet. Har faxat två papper idag, det är vad jag har gjort på åtta timmar. Visst, jag har läst i journaler för att hålla mig uppdaterad, men snart har jag läst allt som går att läsa om alla, även om jag inte alltid kommer ihåg exakt vem som gjort vad. Ringde min plutt efter jobbet igår och var helt förstörd. Blir psykiskt utmattad av att bara sitta och glo rakt upp och ner åtta timmar om dagen, fem dagar i veckan.

Som tur är var inleddes Hästveda marknad igår så efter jobbet tog jag mor och sis i bilen och körde till Hästveda. Helt otroligt vad mycket skit det finns, och som folk köper. Vem fasen vill köpa en urgammal porslinskål med rosor på som x antal personer har varit ägare till tidigare? Men min lilla familia köpte då inget skräp. Vi köpte en cool grej som man kan använda istället för att raka benen, väskor, the, kaffe, strumpor och så klart GODIS! Kommer man inte hem med en påse godis från Markaryds konfektyr har man inte varit på marknad! Jag tycker det är mysigt med marknader, mysigt med alla små stånd och mysigt med allt folk som går runt. Men något som är mindre mysigt är alla dessa h*lvetes barnvagnar. Barn är underbara och ska givetvis följa med föräldrarna på marknad, men inte om föräldrarna inte kan köra barnvagnen på ett lugnt och stillsamt sätt. Jag tror inte jag såg en enda person med barnvagn igår som inte körde på allt och alla i närheten, som såg sig lite för, som klarade av att prata med personen brevid och samtidigt titta var man körde och inte en enda som sa ursäkt om de bara drönade rakt in i en. Ibland kan jag tycka att det borde finnas körkort för barnvagnar, eller ja, snarare förarna till barnvagnarna. :)

Under vår mysiga tid i Hästveda ringer plutt och var dunderledsen. Hans morfar hade åkt in till sjukhuset. Det vara bara för mig att plocka fram det där empatiska och förstående förhållningssättet trots att jag själv hade en pissdag. Om inget annat så var det väldigt bra träning! Och hur gick det med morfar då? Jodå, han fick en stroke som resulterade i nedsatt funktion och styrka i vänster ben. Så bra att jag utbildade mig till just arbetsterapeut för tusan vad mycket lättare det är att stötta någon som är ledsen när man faktiskt kan något om sjukdomen och vad man skulle kunna förvänta sig för resultat.

Men nu ska jag sluta och sitta här och tänka på tråkigheter för idag har jag lagt in om semester och är precis på g att boka hotell till min och Jockes Göteborgsweekend i augusti.

Mycket roligare än såhär blir det nog inte, och inte händer det mer på jobbet heller...

En helt vanlig måndag

Måndagar är den värsta dagen på hela veckan. Man har tagit det lugnt ett par dagar på helgen och lyckats bilda andra vanor på den korta tiden och så hux flux ska man upp kl. 06.20 och åka till jobbet. Pappa å andra sidan tycker måndagar är den bästa dagen på hela veckan för då är det så länge till det är måndag igen. Jag vet inte vilket som är bäst när jag tänker efter...

Nu har det lugnat ner sig på jobbet igen och blivit sådär öken. Jag kan förstå dom som jobbat där en längre tid att dom tycker det är skönt med lite öken, men för en ren och skär sommarvikarie finns det inte så mycket gammalt som ligger och väntar på att bli tagit tag i. Men det är verkligen ett superkul jobb och alla kollegor är så snälla och goa så jag ångrar inte nånstans att jag hoppade på det här tåget!

Idag har sis äntligen åkt till sjukhuset med sin lilla mage. Doktorn befarar att hon är laktosintorlerant så hon ska äta laktosfritt i 2 veckor för att se om det hjälper mot stackars lilla magen. Första i familjen som bevisligen är allergisk mot något, stackars liten. Men oj vad jag ska laga laktosfri mat i stora lass när hon kommer och hälsar på. :)

Hade massa bra och kloka tankar att dela med mig av innan idag men har glömt bort allt, det är som bortblåst. Kanske skulle skriva ner på en lapp när jag får lite infall på smarta saker?! Ska fundera på det där...

Regnet har öst ner i stort sett hela dagen, men jag hade tur både till och från jobbet för precis då var det uppehåll. Och med tanke på det dåliga vädret drömde jag mig bort en sekund och beställde en bikini på nelly.se. Hoppas den hinner komma innan helgen så jag kan visa Jocke-prutt hur fin jag kommer bli.

Insåg idag när jag låg i sis säng och kollade på showen från i år att min mage nog måste minska lite i omfång. Får ta ett rejält tag i det där med löpträning och lite styrketräning med egna kroppen. Har varit så duktig alla andra somrar sen jag började gymnasiet 2001, men den här sommaren är det extra segt att komma igång. Hade faktiskt en liten tanke om att gå ut och springa en runda vid 17-tiden, men då haglade det som tusan och åskade och blixtrade så då vågade jag inte ta mig ut och efter det fastnade jag i showtankar.

Ska gå och ta mig en dusch och sen be någon snäll själ här i huset att smörja mig på ryggen för den där brännan svider fortfarande.

Havsvistelse

Ajajaj vad jag har bränt mig på ryggen, och det svider som tusan! Var vid havet, Sandviken, igår med sis, Albin, bror och Nathali. Kallt i vattnet, men bad ändå, iaf jag och sis. Smorde in mig med solskyddsfaktor överallt förutom på ryggen och sa "när jag ska sola ryggen kanske någon kan hjälpa mig att smörja in mig?!". Det var bara det att jag orkade inte fråga någon när jag väl la mig på mage, och det straffades jag för så fort vi kom hem till Osby igen. En smällröd, illbränd rygg. Går tusan knappt att ha bh på sig. Men ack så skönt och fint det var! Önskar det kunde vara fint väder lite oftare och att vi hade lite närmre till havet. Vid såna här tillfällen kan jag förstår varför Jocke kan tänka sig att flytta till Oskarshamn när det är dags att bilda familj...

På kvällen åkte jag, sis och Albin in til Kristianstad och tittade på lite folk. Kristianstaddagarna började i fredags så vi var bara tvungna. När vi promenerade bort mot tivolit gick vi förbi en blomsteraffär med vinröda orkidéer med vita inslag, så himla fina. Tänka sig vad fina dom hade blivit i lägenheten i Södertälje tillsammans med dom där lila gardinerna. Sis tyckte jag var lite knäpp som kollade på blommor när vi åkte in för att kolla på folk.
Sis träffade några av sina kompisar, fulla och glada. Dock spelade en och annan och det var sådär fjortis som det bara kan bli. :) Efter det började Albin mumla om att han var hungrig så vi skulle leta upp något som passade honom bland alla matstånd som fanns, men det slank bara ner en Slushpuppie blåbär medan en anna tryckte i sig friterad banan med glass och sirap, haha.
Och det där med tittande på folk. Så otroligt kul att sitta helt nykter på ett stenblock och titta på alla fulla människor som beter sig som små barn. Ja, en del är ju små barn, men majoriteten är ändå medelålders kvinnor och män. Som dom skriker, dansar och för sig. Riktigt kul att titta på! :)

Idag har jag äntligen blivit klar med tyguträkningen till showen så om en liten stund ska jag sätta mig och beställa de tyger jag behöver för att kunna sy upp modellerna till alla dräkter till ISSHOW 2009. Har jag tur hinner tygerna komma till om två helger när Ida kommer hit och vi ska showa lite.

Visst är det märkligt vad en den människor skäms över? Varför? Det var ju flera år sedan och ändå kan man inte svara på en vanlig fråga. Vad döljer du?

Nu blir det snart fiskbullar och potatis, för det har Albin bestämt innan han ska åka hem idag. Och efter det blir det rulltårta med någon specialfyllning. Mumsigt värre!

Pilla näsan

Finns det något roligare än folk som pillar sig i näsan när de tror att andra inte ser det? Det här är en väldigt rolig grej för många pillar näsan när de kör bil och tror att ingen ser det. Sen när var rutorna tonade så pass i framsätet att man som cyklist eller fotgängare inte kan se in? När man tänker efter är det många saker som är sådär konstigt roliga.

Idag börjar Kristianstaddagarna och det får nog bli en sväng inom staden innan helgen är slut. Inte för att göra som alla andra, supa sig redlöst fulla, utan mer för att äta gott och titta på dom som just super sig redlöst fulla. Kanske blir en trip till Sandviken imorn. Blir i så fall första gången på två år som jag är där och badar. Förra sommaren bjöd ju inte på så många dagar utan regn så det blev aldrig tillräckligt bra väder för att åka dit.

Håller på att undersöka övernattningsmöjligheter i Göteborg första helgen i augusti. Jag och Jocke-prutt hade tänkt ta en Göteborgsweekend (med en sväng om Ullared på vägen upp). Ska bli mysigt! Hoppas bara vädret är med oss...

Något som däremot inte är med mig är det glada humöret. Vissa saker tär på en och I G är en sådan grej. Jag kommer hjälpa sis med den där stormen när allt är över. I G kommer inte orka stå kvar, kommer inte kunna huvudet högt och kommer definitivt ångra det h-n gjort! Du är inte ens värd att spotta på, du äcklar mig!

Årets första dopp

Ja då var det avklarat, årets första dopp avklarat. Nog för att det blåste ute, men det var ändå ganska varmt i vattnet. Var en fin brygga och "rent" vatten. Ja allt vatten är ju renare än Osbysjön. :)

Blev riktigt fint i lägenheten när vi hamrat och bankat klart, men än fattas det saker. Behöver en ny soffa, nya mattor, ny tv, ny tv-bänk, ommålning i köket (eller det är det bara jag som vill), sittdyna till hallmöbeln. Men det är ju så dumt för alla dessa sakerna kostar ju pengar.

Blev inget Gröna Lund. Men det blev i vilket fall ytterligare en utflykt i helgen, IKEA. Stackars min lilla korv som slank ur förpackningen, gissa jag blev chockad när den bara gled ner på golvet.

Veckan på jobbet har varit så otroligt rolig. Det har hänt massa saker och jag börjar få upp tempot nu. Hoppas det fortsätter i samma stil för det blir så mycket roligare då!

Blir inget Stockholm i helgen som var tänkt från början. Istället blir det Kristianstaddagarna och Malmö med sis och hennes pojkvän. Ja kanske att bror och flickvän följer med, men det förutsätter jag inte.

Har snart räknat klart allt tyg till showen så jag kan beställa och börja sy. Ska bli så kul, för som tidigare sagt har motivationen inför ISSHOW 2009 äntligen kommit tillbaka.

Nu blir det till att grilla en redig köttabit, mums!

RSS 2.0