Fredag

Fram till alla kom tillbaka från semestern har jag varit ordentligt avundsjuk, men nu när alla är tillbaka och jag inser att jag faktiskt är en av dom få som har semestern framför mig kan jag inte förstå hur jag ens kunde vara lite avundsjuk. Jag har idag och måndag kvar sen har jag semester i 3 veckor. Schemat är fullspäckat, precis som vanligt, så jag kommer behöva semester efter semestern, men vem behöver inte det?! Hela veckan har det varit så fantastiskt mycket på jobbet att jag känt mig lite matt och inte haft orken att göra det där lilla extra. Idag känner jag mig pigg och stark och hoppas på att kunna fixa det jag tänkt på hela veckan. I onsdags blev det förresten en mycket spontan och fantastisk AW. Jag började med mat och häng på Tegelbruket i Täby centrum med två syrror på jobbet för att sen fortsätta på Trädgården på Söder med en gammal kompis hemifrån. Jag somnade inte förrän vid kl 02 så jag var lagom pigg när klockan ringde igår. Med anledning av det blev det träning efter jobbet och tidig sänggång för mig igår, vilket faktiskt hjälpte för idag känner jag mig pigg. Det vankas avslutningsfika för en av sjukgymnasterna idag och jag kommer längta till lunch och fika!

Äppelfabriken

I helgen var vi helt obokade och tog det hur lugnt som helst.

Jag lyckades, trots det galna tempot, på något konstigt sätt sluta tidigare i fredags och skyndande mig hem så fort jag bara kunde för att slänga mig i vattnet hemma på ön. Tusan vad gött det var! Efter doppet låg jag och slappade på bryggan ett par timmar för att sen gå till Loopen på Söder och äta, dricka vin och ta det lugnt.

Lördagen började med lite träning och fix, precis som så många andra lördagar. Efter allt fix och trix begav vi oss till Ekerö mot Äppelfabriken. Vilket ställe! Jocke har försökt ta sig dit tre gånger tidigare, men då har det varit stängt. Den här gången lyckades vi. Det var en familj som gör egna produkter av bland annat äppel. Dom gör saft, sylt, chutney m.m. Dom hade även ett nyöppnat café med supergott fika. Dom sålde fina lantliga inredningsprylar och hade ett växthus med bland annat vindruvor och olika sorters tomater. Jag var helt lyrisk under hela vårt besök och hade kunnat flytta dit utan att blinka. Det var en så fantastiskt mysig trädgård och butiken var som hämtad från en romantisk/lantlig inredningstidning. Om jag hade haft en större plånbok hade jag...


Gott fika på mysig gård på Äppelfabriken, Ekerö


Gotland 2011

Gotland 2011 är över. Den 14-17 juli var jag och sju andra tjejer i Visby. Vilken resa!

Torsdagen började med en gungig båttur där vi alla gjorde vårt allra yttersta för att inte kräka upp frukosten, kladdkakan och kärleksmumsen vi tryckt i oss i början av resan. Det gungade så mycket att till och med jag mådde illa och det säger inte lite.

Väl framme i Visby ösregnade det, dock hade vi redan på förhand sagt att om det är någon dag det tvunget ska regna kan det gärna få vara på torsdagen för då skulle vi ändå bara handla, äta och sova. Vi började med lite mat på Mc Donald's när vi anlände för att efter det kitta oss för helgen. Vi var på apoteket, systemet och mataffären. När alla väl anlänt till stugan, då några kom med båt från Oskarshamn och några kom med flyg, korkade vi upp lite bubbel och förklarade Gotland 2011 påbörjat. Vi tog oss in till Visby och åt på Nunnan för att sen fortsätta till Surfers och dricka drinkar. Det blev en tidig kväll efter allt resande och vi slocknade tidigt i våra sängar i Gustavsviks stugby.

Fredagen började med en riktig brakfrukost tillsammans för att sedan följas av sol, kubbspelande, volleyboll och kortspel. Vi åt sen lunch inne i city och drog sen på after beach på Kallis. På Kallis var det ordentligt drag och det var riktigt kul! Kvällen inleddes sen med grill vid stugan och UNO. Några av killarna i en av stugorna brevid kom försynt förbi senare på kvällen och bjöd in oss på förfest, vilket vi inte tackade nej till. Vid 24-tiden tog vi taxi in till city och dansade loss på Munken.

Lördagen var inte fullt lika fin då det var lite svalare och mer moln. Tur var väl det egentligen då ingen av oss var särskilt pigga. Vi la oss i en hög på gräsmattan utanför stugan och solade, med och utan täcke och kudde. Många hade bikinin på sig, men låg med täcke, kudde och/eller filtar för att värma sig när solen gick i moln. Vi hade bestämt att vi skulle på after beach på Kallis även denna dag, men ingen var särskilt taggad. Vi bytte om och gjorde oss i ordning och gick in till Visby. Det var inte fullt lika bra after beach den här dagen som på fredagen, men vi kom igång lite smått. Väl hemma igen var det dags för mat och partaj. Kvällens förfestande stod vi själva för och det var riktigt roligt. Vi tog, precis som på fredagen, taxi in till city vid 24-tiden och gick på Munken. På fredagen upptäckte vi ett döutrymme vid en av barerna som spelade lika hög och samma musik som på dansgolvet vi helst ville vara på och det var mycket svalare och skönare att vara där så den ytan intog vi direkt när vi kom dit och hängde där tills vakterna slängde ut oss för att stället hade stängt och personalen ville gå hem. Båda dagarnas utgång var otroligt roliga, men lördagen var nog snäppet bättre.

På söndagen handlade det bara om att ta sig hem och hoppas på att det inte blåste så mycket på sjön. Som tur var blåste det ingenting och jag kunde både kolla på film, läsa tidning och lyssna på musik utan problem.

Det som händer på Gotland stannar på Gotland.

Tack för i år tjejer, jag laddar redan för nästa!

Gotland 2011

Nu är vi äntligen på Gotland! Jag och finaste tjejerna ska tillbringa tre dagar i Visby och det ska bli otroligt roligt. Vi startade i Stockholm med pendeltåg till Nynäshamn, varifrån båten till Visby gick. Båtresan hit var en upplevelse. Det blåste ohyggligt mycket och vi alla blev illamående och isociala på en gång. Det har varit regnigt och ruggigt i Visby idag, men imorn utlovas sol och 21 grader. Jag tänkte hoppa i bikinin det första jag gör imorn när jag vaknar. God natt!

Tjejmiddag

Som ni säkert förstått är vi ett gäng på 8 tjejer som träffas första onsdagen i varje månad och äter middag hemma hos varandra. Ikväll var det Hannas tur. Hon bjöd på supergod hemmagjord krämig potatissallad, kycklingsfilé, sallad och hemmagjort knäckebröd. Till efterrätt fick vi hemmagjord glass, mums!

Om 1 vecka packar jag väskan inför Gotland som bäst. Jag har en del att kolla upp inför det, framförallt partystassen. Jag har tänkt i någon veckas tid nu att jag kan ha min ena långklänning, men sen så idag funderade jag på det där och insåg att just långklänning kanske inte är det bästa när man är ute och dansar och springer med tanke på att långklänning för mig verkligen blir lång då jag är ganska kort i förhållande till måtten en långklänning är sydd för. Jag får fundera om, leta i garderober och eventuellt köpa lite nya kläder.

Är hyfsat trött ikväll och har haft problem att komma upp på morgonen de senaste två veckorna så jag tror minsann att jag ska sova nu.


Gotland 2010. I år utökar vi med tre personer, kul!


Brutal träningsvärk

I måndags var jag på födelsedagsfirande i Vitabergsparken och i tisdags var jag på Allsång på Skansen. Båda dagarna var med mina fina tjejer. Det kan vara tungt och slitigt på jobbet, men så fort jag träffar tjejerna glömmer jag bort det för en stund, så himla härligt.

Igår onsdags hämtade jag ut ett paket från Miss Greta. Det var mina två plagg från Odd Molly som jag beställt, en blus och en klänning. Jag har betsällt storlek 2, men tyckte nog faktiskt att det kanske var lite för stort på klänningen och den satt inte helt klockrent, men jag tycker att den är så fin att det inte är värt att skicka tillbaka den utan istället försöka flirta med mamma om att sy lite i den. Då den redan är draperad åt lite olika håll både fram och bak tänker jag att det kanske inte syns med lite extra drapering.

Igår, torsdag (det är ju faktiskt fredag när jag skriver det här), steg jag upp klockan 05.30 för att köra ett pass bodypump innan jobbet. Jag gjorde det även förra torsdagen och tycker faktiskt att det är helt underbart för sen kan jag jobba i lugn och ro utan att stressa till något pass för att hinna träna innan dagen är slut. Idag blev dock ingen sån dag för efter jobbet tog jag mig till ett "prova-på-pass" på Friskis & Svettis i Täby. Nordic Military Training stod på schemat. Vi körde NMT på möhippan för Anna i april och jag tyckte verkligen det var kul, vilket jag tyckte även nu. Sist sprang vi väldigt mycket och hoppade i gräset. Den här gången provade vi även på att pulsa i vattnet. Jag tror jag hade hela den där lilla gölens botten innanför mina kläder. När jag stod där framför spegeln efter att jag tagit av mig kläderna (nej, jag brukar inte göra det så det är inget perverst över mig) var jag mer lerig och grusig än blöt.

Jag kände träningsvärk redan på eftermiddagen efter morgonens bodypump och efter att jag myst hemma hos Emma med god mat och vin kände jag mig stel som en pinne när jag skulle ta mig hem. Det ska bli riktigt härligt att sätta sig på toa för att kissa om några timmar. Snart sitter jag, snart sitter jag, snart sitter jag, nu sitter jag, ÄNTLIGEN! Nejdå, jag tycker faktiskt att det är fantastiskt skönt med brutal träningsvärk, det får mig att tänka på alla timmar jag lagt på konståkningen och framförallt sommarlägren där första natten är helt gräslig, varje vecka. Det går liksom inte ens att vända sig i sängen för man har så ont i kroppen, men ändå kör man vidare flera timmar om dagen fem dagar till.

Nu ska jag skriva av mig i min nystartade dagbok som ligger brevid sängen och sen sova.

Godnatt!


Innehållet från detta söta paket från Miss Greta kommer ni att få se när mamma sytt och haft sig
(ja mamma, nu förvarnar jag dig, hihi)


RSS 2.0