Osbyhelg

Halvvägs till jobbet i fredags kom jag på att kläderna jag tänkt ha på Ronjas 18-årskalas hängde kvar i klädkammaren hemma. Hade ingen chans att hämta dom och började genast värma upp sms-tummen. Kollade med mamma och hon hade nog lite kläder som jag kunde låna, så det problemet var löst ganska snabbt och enkelt.

I fredags var det en lååång bilfärd hem till Osby. Vi startade kl. 17.50 i Södertälje och var hemma kl. 23.50. Syster liten höll sig vaken till vi kom då hon inte ville missa presenterna, haha.

Lördagen bestod av ett besök på Klädkammaren, Annorlunda Rum och MJ. Hittade ett par byxor och en blus på Klädkammaren. Byxorna hade jag på kvällen tillsammans med ett av mammas fina linnen. Kvällen var trevlig och det var kul att träffa alla igen. Även moster med familj kom och det är alltid extra kul när dom kommer för vi ses inte så ofta.

Igår var det dags för det där bilåkandet igen så det var bara att sätta sig i bilen vid halv fyra och brumma hemåt. Väl hemma började vi hänga upp gardiner så det blev inte sängen särskilt tidigt och det har jag fått betala tillbaka idag. Och apropå just det så borde jag nog gå och lägga mig nu. Ja så är det, så det ska jag göra.

18 år

Idag fyller min allra sötaste bästa lillasyster 18 år. Tänka sig att mamma och pappa inte längre har några små barn.

För några år sedan gjorde jag en bok till familjen i julklapp med foton från förr där jag skrev lite nostalgisk text osv. Jag, Ronja och Jonas var ju så små, och det var inte så värst längesen, tycker inte jag. Jodå, snart 24 år sen jag föddes, 22 år sen bror föddes och ganska exakt 18 år sen syster föddes.

Vart tog tiden vägen? Känns fortfarande som om det var igår pappa gjorde pyttipanna som bror inte åt (detta hände när mamma låg på BB med syster, och pappa hade inte gjort nåt fel med maten, det var bara så att min lillebror var väldigt krickig med maten när han var liten...)

Ja, så snabbt gick det.


Nu fyller lillplutten 18 år

Blocketnörd

Japp, det är jag det. Som ni bekant vet sålde jag 30 st flyttkratonger på bara någon timme igår, efter att jag lagt ut en annons på Blocket. Idag har jag lagt ut en fåtölj som vi vill bli av med och vips så ringde det en mamma vars 8-åriga son fått för sig att han skulle ha en fåtölj i sitt rum. Perfekt!


Fåtölj Tullsta från IKEA

Snabba cash

Vi har i ett par veckor haft sisådär 30 flyttkartonger som stått här hemma i lägenheten. Jag har irriterat mig på dom dag ut och dag in och Jocke  har sagt

- jag ska lägga ut flyttkartongerna på Blocket för 10 kr/st
 
Detta har han då sagt vid upprepade tillfällen, men inte fått den där berömda tummen ur.

Så ikväll vid 21 ikväll la jag ut våra förbannade kartonger på Blocket för 250 kr. Det tog 10 minuter så fick jag ett sms. Nu är kartongerna sålda och borta.

Ja det är som den där magneten säger här hemma på kylskåpet

"En man måst göra vad en man måste göra. En kvinna måste gör det han inte kan"


Tjejkväll och showträning

Igår efter jobbet mötte jag upp älskade Sara och Linda för mat och vin hemma hos mig. För varje gång jag träffar dom, desto mer inser jag hur mycket jag faktskt saknar dom! Det var i vilket fall väldigt trevligt och mysigt. Vi hämtade pizza från vår lilla lokala pizzeria här ute på ön, drack vin och åt upp godiset jag fick i inflyttningspresent av Linda. Fick även ett vitt vin av henne, men det spar jag till inflyttningsfesten. :) Like you both, mycket!

Idag har jag varit i Linköping för showträning. Jag ställde klockan min på 04.55. Bussen gick härifrån 05.41 och tåget gick från centralen 06.06. Det borde tusan vara förbjudet att stiga upp så tidigt en ledig dag, eller ja nu valde jag ju det här själv, men ändå. Träningen gick urbra. Vi var alla utom 1 person, men hon hade meddelat sedan tidigare att hon inte kunde komma idag, och vi hann klart hela Keep On Dancing. Vad mycket roligare det är att träna när alla är där, man hinner så mycket mer.

Nu sitter jag här med kurrande mage. Har lite tacoingredienser kvar från i torsdags. Tror det får bli det för jag orkar minsann inte laga något mat och dessutom är det inte kul att laga mat till endast sig själv. Så det så!

Trevligt återseende

Nu, nu äntligen har jag lämnat ifrån mig nycklarna till lägenheten i Södertälje. Jocke har varit och lämnat tillbaka digitalboxen idag. Nu är vi snart fria människor!

Det har varit en tung vecka på jobbet, men igår fick jag en paus och träffade mina underbara kollegor från Alströmerhemmet. Alltid lika kul att träffa dom!

Sitter här med ont i halsen och väntar dels på att Jocke ska komma hem så vi kan laga mat, dels på att klockan ska bli 19 så jag kan sätta igång att tvätta.

Nån gång ska jag skriva av mig vad gäller showen, men idag orkar jag inte. Ingenting kan längre göra mig förvånad, mer än så behöver jag nog inte säga just nu.

En väldans trevlig helg

I fredags efter jobbet var det afterwork med John och lite folk på Oxen. Det var ett väldans trevligt och lugnt litet ställe. Alldeles lagom i storlek för ljudnivån blev inte högre än att man faktiskt kunde prata med varandra utan att skrika. När vi väl beslutade oss för att gå hem var det lite jobbigare med den där matdelen. Varför stänger alla ställen sitt kök kl. 22? Som tur var lyckades vi hitta ett smaskigt Tapasställe som hade köket öppet till kl. 22.30.

Igår var jag och prutt i Katrineholm hos världes bästa Challe. Hon hade inflyttningsfest i sin nyrenoverade lägheten. Den hade förändrats mycket sedan jag var där sist. Och hon gjorde en supergod bål som jag nog hade tagit som saft om jag inte vetat att det var alkohol i den.

Nu sitter jag här och orkar inte ta mig för nånting. Väskan står i hallen, ouppackad, disk överallt, grejer överallt, stenar överallt, och det enda jag kan tänka på är att sova.

Om jag kanske skulle ta och byta sängkläder och sen lägga mig och kolla lite på tv...

Pill, pill, pill

Pill, pill, pill. Ja det tar, som jag tidigare sagt, aldrig slut. Igår var vi på stan och fixade kostym till Jocke, sen var vi i Södertälje och hämtade lite lampor till nya lägenheten. Efter den utflykten kom John hem till oss och kalasade på en supergod chokladmoussetårta. När John skulle gå hem upptäckte prutt att nycklarna inte låg i hans ficka längre. Vi började fundera allihop och uteslutet kom vi fram till att dom måste ligga kvar i Södertälje. Frågan var bara VAR i Södertälje. När vi skulle köra därifrån hade vi tre saker att ta med oss:

1. Plastback med nerskruvade lampor
2. En tavla
3. En pall

Jag och Jocke gick och funderade någon timme efter att John gått hem och kom fram till att det mycket möjligt skulle kunna vara så att nycklarna låg på pallen som kanske stod ute i trappuppgången, INTE BRA! Så jag och prutt satte oss i bilen och körde tillbaka. Som tur var låg nycklarna på hatthyllan och pallen stod kvar i lägenheten. Många tankar hann flyga förbi innan vi hunnit fram för att till slut se att allt faktiskt var lugnt.

I lördags när grabbarna grus var och sköt och lekte krigare tog jag mig friheten att fixa lite småpill till lägenheten. Jag köpte en toaborste, lite krokar, en supersöt tvål- och handcrémehållare till köket och en fin korg att ha tvättmedel i.

Den otroligt söta korgen (finns även i stor tvättkorg, som jag MÅSTE köpa)

Tvål- och handcrémehållare till köket

En av de tre krokarna jag köpte (dom andra två sitter på väggen brevid)

Skor

Ååååh, jag vill ha nya skor. Vagbond har många fina skor till ett bra pris och jag som faktiskt ganska ofta har problem med skav och alltid helst går i gympaskor älskar Vagabond för dom är sköna. Visst, jag måst erkänna att jag har ett par svarta sandaler från Vagabond som jag bara inte kan gå in, gör så förbannat ont och får stora köttsår på hälarna, men det är också dom enda som jag inte blivit kompis med.

Gick in på Feet First när jag tog en tur till city tidigare idag och det brände i plånboken, men jag lyckades lägga band på mig själv. Gå in på hemsidan så förstår ni varför jag nästan fick brännmärken på höger skinka (handväskan studsar nämligen där varje gång jag tar ett steg)...

Nu börjar det arta sig

Nu börjar vi få saker och ting på plats. Vi har betsämt oss för att inte stressa med tavlor och annat fint som ska pryda våra väggar, men allt annat börjar faktiskt att hitta sin plats ur kartongerna. Visst, vi har fortfarande sisådrä 10 kartonger kvar, men det är betydligt färre än när vi började här för snart en vecka sen.

Jag och prutt konstaterade igår kväll att tv-bänken vi har nu ser väldigt pluttig ut och att det kommer se lite kul ut när vi väl fått tummen ur att köpa en större soffa så därför körde vi till IKEA idag och köpte en precis likadan tv-bänk till. Denna lilla tv-bänk ska jag skruva ihop så fort vi fått upp hyllan ovanför skrivbordet (just denna väggprydnad var bestämd sen långt tillbaka att den ska sitta just där).

Imorgon är det fredag och det är väl det för nu är vi så trötta på att först gå upp tidigt och ta oss till jobbet och sen komma hem på kvällen för att skruva och banka till långt ut på natten. På lördag ska jag SOVA!

Invigde bostadsrättsföreningens tvättstuga igår. På 2 timmar lyckades jag tvätta 6 maskiner, det är tusan inte illa. Dock är tvättkorgen fortfarande full, hur kan det komma sig?

Aja, back to skruvande och bankande...


Äntligen flyttat!

Äntligen är datorn framplockad och internet fungerar i den nya lägenheten så nu kan jag börja dela med mig av min vardag igen.

Sista tre veckorna har varit ganska kaotiska men det har varit kul. För två veckor sen träffade jag mina älsklingspluttar från gamla jobbet. Vi var på Östgöta Källare och åt, tack för tipset om soppan Sara! Och för en vecka sen träffade jag några kompisar hemifrån Osby och vi var på Debaser Medis och lyssnade till inspelningen av Popcirkus, väldans trevligt. Och hela förra veckan och denna veckan har jag och prutt flyttat in i nya lägenheten så nu kan jag faktiskt säga att jag bor i Stockholm och inte behöva säga "Jag bor i Södertälje, men jag jobbar i Stockholm". Och vilken skillnad det är i pendlingstid. Förut tog det minst 1,5 timme, nu tar det ca 40 minuter dörr till dörr, helt underbart!

Jag har även hunnit med en tripp till Linköping för i lördags var det fotografering inför årets show. Vilken fotografering. Ordinarie fotograf ringer mig på fredag kväll när jag sitter på tåget till Linköping för att berätta att han fått vinterkräksjukan och inte kan fota. Han har fixat en ersättare dom jag pratar med och vi bestämmer att han ska komma till ishallen kl. 07.30 och rigga upp allt för vi ska kunna köra igång kl. 08.00. Han börjar med att komma 20 minuter för sent och sen tar det ytterligare ca 30 minuter för honom att rigga upp och ställa in allt. Sen ramlade han några gånger för han verkade inte förstå att isen var hal och att man inte kan springa på den som på asfalt. Ja jisses, men jag tror att bilderna blev riktigt bra för jag fick se ett coolt foto som han tog på Black Or White och det såg snajsigt ut.

Nej nu måste jag återgå till klädkammarbyggandet, blir ju aldrig färdigt. Lägger upp en bild på vår utomordentligt fina klädkammare när vi är färdiga så ni får se hur lyxigt jag har det när jag ska klä mig. :)

RSS 2.0