Vita boden

Som ni vet är jag/vi på jakt efter diverse möbler. Vi har planer på att köpa in följande möbler:

sängram
sängbord
skänk till köket
byrå till sovrummet
soffbord
köksbord och stolar

Jocke kanske inte är helt överens med mig om detta, men jag försöker med en övertalningskampanj här hemma.

Jag tycker det är fantastiskt bra om man kan hitta lite möbler på t ex Blocket och göra om dom till sitt eget. Med anledning av detta tittar jag in på Blocket.se ibland. Idag snubblade jag över ett fantastiskt fins soffbord, men det var dessvärre för högt för vår soffa och inte har vi plats till det någon annanstans i lägenheten. Bordet var målat av en kvinna som har en liten friggebod i Märsta som heter "Vita boden". Jag spanade in några foton på facebook och hon har helt fantastiskt fina möbler. Dessvärre har hon lite knasiga öppettider, men jag ska försöka ta mig dit någon måndag innan kl. 19.


Det fantastiskt fina soffbordet som var sisådär 10 cm för högt


Julen 2011

Så var julen över. Alla förberedelser, all tid jag lagt ner på att omsorgsfullt välja julklappar, försvann på bara några timmar. All tid mamma lagt ner på att förbereda all mat försvann också på bara några timmar. Å andra sidan är den ju så julen är, mysig och intensiv.

I år blev det en bilfärd till Oskarshamn den 23:e för att fira julafton tillsammans med Jockes familj den 24:e. Den 25:e bar det av mot Osby för lite häng med fina kompisar. Julafton i Osby firades den 26:e. Den 27:e tog jag och Jocke bilen till Malmö och den 28:e bar det av hemåt igen.

Jag fick många fina och användbara julklappar och hoppas alla blev nöjda med det dom fick av mig och Jocke. Jag som älskar presenter tycker det är fantastiskt kul att vi har en julafton kvar då Jockes syster och hennes sambo inte var med på julafton utan kommer första nästa vecka. Wihooo!

Lördagskväll

Idag har varit en produktiv dag. Jag började i ishallen i Solna kl. 08-11. Efter det tog jag mig till nästa ishall i Bromma för att titta på våra duktiga Solnaåkare när dom tävlar elitserien. En av "våra" killar var i en klass för sig, trots att fanns fler killar som tävlade i samma klass. Helt upprymd begav jag mig till stadsbiblioteket för att låna litteratur till min examinationsuppgift som ska vara inne den 9 december. En snabbis hemma där jag tog en powernap innan nästa runda till ishallen i Bromma för att spana in en av tjejerna hemifrån Osby som också tävlade.

Nu sitter jag i soffan och pluggar, äter sushi och tittar på "Så mycket bättre".


Min härliga (ensamma) lördagskväll


Julklappar

Helgen som var ställde jag och Jocke till med adventshäng på lördagen. Vi hade bakat saffransbiscotti, rocky road, fransk kola och mycket mer och sen stod självklart glögg på värmning hela kvällen.

Som ni redan vet letar jag anledningar att ställa till med festligheter och det är så fantastikst kul när man förberett en hel dag och gästerna tycker det är trevligt och gott. Mina vänner är dom bästa, bara så ni vet (även ni som inte hade möjlighet att vara med denna kväll)!

Nyttiga november är över för det här året och jag får åter äta godis och annat gott, men jag är faktiskt inte särskilt sugen. Jag har ätit 5 bitar rocky road, bara för att jag får, och mår illa. Vad snabbt kroppen vänjer sig av med saker. Jag ska verkligen försöka hålla på att inte äta och dricka onyttigt bara för att utan det ska finnas en ordentlig anledning.

Ni som känner mig vet att jag brukar vara färdig med julklapparna innan den 1:a december. I år är det annorlunda. Jag har mer än hälften av klapparna kvar och börjar känna mig stressad för att jag inte vet vad jag ska köpa. Om jag vetat vad jag skulle köpa, men inte köpt det hade det varit en helt annan sak.


Nej Ronja, ingen av dom här klapparna är till dig :)


RSS 2.0