Födelsedagsfirande #2

Det har varit dålig uppdatering här. Mycket som har hänt så har inte haft varken tid eller ork till att blogga.

Förra fredagen körde jag Födelsedagsafterwork hemma på Primusgatan. Det blev en väldigt trevlig kväll. Dessvärre utan utgång. Jag fick massor med fina presenter och sommarplaner smeds.

Jag åker till Gotland med tjejgänget i början av juli, kul! Båtbiljetterna är bokade, tyvärr åker jag inte samma båt hem som dom andra tjejerna eftersom jag bokade båten långt efter dom. Men jag är helt övertygad om att det kommer bli toppenkul ändå.

Efter fredagens galej var det en del att plocka undan inför lördagens middagsbjudning. Jag hade ett pass i ishallen kl 10.30-11.50 och var inte hemma förrän vid 13. Jocke var då något stressad och gormade och gapade över allt. Det enda jag kunde känna var ett lugn och det kändes så skönt, att jag inte stressar upp mig för onödiga saker. Vi hade ju fyra timmar på oss att handla, duka, förbereda och greja. Maten var inte klar kl 17, men lika god vid 18 när den blev klar! Fick fina smycken, pengar och en smyckehållare. Fick också två fantastisk fina tavlor som jag (läs Jocke) bara måste få upp på väggen fortast möjligt.

I söndags hann vi inte mer än vinka av våra familjer förrän två konståkningstokiga tjejer (precis som jag) flyttade in för en veckas läger i Solna.

Jag körde jobb 8-14.30 och sen konståkning 17.05-18.50. I detta hektiska schema lyckades jag trycka in en supermysig födelsedagsmiddag med Jocke på Djurgårdsbrunns värdshus med anledning av att jag fyllde 25 år och sen hann jag med sommarfest med jobbet i onsdags.

Igår tog jag mig till Lidköping efter jobbet för att hälsa på syster. Vi var ute och åt igår och idag har vi gått på stan. Sen har vi givetvis tittat på kronprinsessbröllopet på tv. Lite knasigt att jag först flyr Sthlm för att slippa all bröllopsyra och stress och sen sätter jag mig lik förbannat och tittar på spektaklet. Men här i Lidköping slipper jag all inställd kollektivtrafik och galna bröllopsfantaster. Men visst har det varit ett fint bröllop! Tycker dock inte att klänningen var något märkvärdigt, tycker nästan den var lite för enkel. Å andra sidan är Viktoria vacker vad hon än har på sig.

Jag har i en veckas tid tänkt lägga upp bilder på mina fina presenter från allt födelsedagsfirande, men inte kommit till skott. Men den som väntar på något gott...

Ortopediska ilägg

Jag har under hela tiden mitt löparknä funnits i bilden funderat över om det kan vara mina ilägg i skorna som är sletna. Jag har haft dom sen mellanstadiet och använt dom varje dag sen dess. Har fått höra berättelser om löparknä som blivit bra bara genom nya ilägg.

När jag sprungit vårruset bestämde jag mig för att gå till en sjukgymnast och ta tag i problemet på riktigt, men hann aldrig ringa (jag vet att det är dåligt att skylla på tidsbrist). Har funderat lite fram och tillbaka och kommit fram till att det blir mer tidsbesparande att gjuta ett bar nya ilägg till skorna än att hålla på att gå till sjukgymnasten med jämna mellanrum. Så nu har jag beställt tid för avgjutning till ortopediska ilägg på Löplabbet den 23 juni. Visst, det är två veckor dit, men det är värt väntan om det fungerar.

Så nu när jag tror att jag lyckats åtgärda mina bekymmer springer jag Blodomloppet imorn, om det finns platser kvar kl. 18.55.


Student 2010

Förra tisdagen var syster liten på sin studentbal. Hon var så vacker så, och det tyckte tidningen också för hon hamnade på framsidan i Norra Skåne och sen på massa blider på deras nätupplaga. Mamsen som sytt klänningen och den var verkligen jättefin.


Ronja och hennes kavaljer på mingel på Prästängen


Baksidan av Ronjas balklänning


Detaljer på framsidan av klänningen

I lördags var det sen dags för dagen med stort D, studenten. Medan Ronja begav sig hemifrån vid 08.30 fortsatte vi andra att pyssla och fixa med allt som skulle bli färdigt tills gästerna skulle anlända. Vid 13.30 sprang studenterna ut och åkte sedan några byavarv på sina lastbilsflak. Lastbilsflak i all ära, men jag tycker nog det är lite roligare när inte hela klasserna åker på samma flak, variationen och fantasin försvinner lite då. Ronja hade i vilket fall inte tid att stå och vinka och tjoa åt folk, hon hade fullt upp med att stå framme vid DJ:n och dansa.

Själva mottagningen var ett väldans ståhej. Jag och mamma fastnade i köket. Att servera 50 gäster med hemlagad mat är inte gjort i en handvändning. Som tur var fick mamma komplimanger för sin goda mat! Det blev trubadur med ena kusinens pojkvän, mysigt värre, och fest natten lång. Jag, Jocke och lillebrors flickvän begav oss ner på byn och mötte upp en av mina kompisar för en stund. På väg hem hörde jag en visselpipa väsnas och misstänkte omedelbums att det var Ronja, och mycket riktigt var det det. Hon festade vidare till långt ut på morgonen och är helnöjd med sin student. Något som också märktes tydligt igår med både whiskeyröst och baksmälla.


Mobilbloggande

I torsdags försökte jag mig på att mobilblogga, men det gick inte så värst bra. Jag skriver därför, några dagar för sent, det jag skrev i torsdags för er att läsa, samtidigt som jag gör ett inlägg om helgens student.

Den här veckan (läs förra) har varit lite hektisk, men kul! Det började med en mysig middag med en av Jockes kollegor,hans fruoch deras 1-åriga Edith i måndags. Jag låg och krälade på golvet mest hela kvällen, hann knapt med att äta. Det var verkligen ingen blyg tjej den där Edith. Hon babblade på om både det ena och det andra, trots att jag inte förstod ett smack och hon sträckte påarmarna mot mig som en uppmaning för mig att ta upp henne i min famn och jag var verkligen inte sen på att lyda hennes order. :)

I tisdags sprang jag Vårruset tillsammans med ett gäng härliga tjejer. Givetvis fick jag skitont i mitt knä efter ganska exakt 2 km, men skam den som ger sig. Jag tuffade på ytterligare 3 km ich klarade mig runt dom 5 km som stod på schemat. Positivt var att jag inte fick håll och knappt blev trött så får jag bara ordning på knäet kan det bli riktigt kul att springa framöver. Efter loppet blev det picknick i det gröna, men nog var det lite kallt första kvällen i juni.

I onsdags ställde jag till med tjejmiddag på Primusgatan. Vi satt på balkongen och myste hela kvällen. Tycker om våra tjejkvällar och alla är verkligen fantastiska människor!

RSS 2.0