Mormorspläden tar form

I morgon ska jag visa hjälpmedel för människor ur Kinas regering (eller vad dom nu har för styre, är inte så bra på det där och det skäms jag inte för). Som tur är har dom en tolk, så jag kan prata svenska och slipper försöka få ur mig något vettigt på engelska. Vet inte ens vad alla hjälpmedel heter på engelska.

Träningspulsen håller i sig. Lyckas få till 4-5 pass i veckan och jag tycker att det är godkänt med tanke på att jag har konståkning några vardagar och faktiskt ha hinna göra lite annat kul också.

Imorn kommer världens finaste mamma, min mamma, och hälsar på och stannar hela helgen. Vi ska gå på stan, mysa, laga mat, titta på konståkning och promenera. Eventuellt att jag ska visa henne mitt jobb imorn.

Idag har jag och min fina sjukgymnastkollega Anna varit på Älvsjömässan och "Ett bra liv". Det var blandad kompott och det var både bra och mindre bra föreläsningar. Det var bland annat en superbra föreläsning om implementering av rehabiliterande arbetssätt och jag är helt övertygad om att vi kan använda mycket av deras tankar om implementering även på min/vår arbetsplats.

Filten med mormorsrutor börjar ta form, men det blir för liten. Om jag lägger den på den svarta filten som vi har i soffan saknas det lite. Just nu tänker jag mig 12x20 rutor, men jag borde nog göra 15x25 rutor. Får se vad jag är i stånd till när jag virkat ihop de 240 rutor jag har.

Apropå just virkning ska jag sätta mig i soffan och virka ihop ytterligare några rutor...

Ingen riktig vinnare

Söndagens valvaka blev, bortsett från resultatet, riktigt trevlig. Vi (mest Jocke) styrde med minihamburgare, mackor, hemmagjord glass, snittar, alkoholfria drinkar och kanelbullar (dom bakade faktiskt jag). Trots att alliansen på nåt sätt blev vinnare så hamnade det i skuggan av att SD tog sig in i riksdagen. Champagnen som låg på kylning åkte ut ur kylen och in i spritskåpet när rösterna var räknade. Får spara den till ett bättre tillfälle.

Det blev aldrig någon piloxing i söndags. Blev akut inkallad till ishallen. Däremot körde jag dubbelpass i tisdags. Först körde jag bodypump på Odenplan och sen zumba på Fridhemsplan. Hann även med min sjukgymnastik så i tisdags tränade jag i 3 timmar, härligt! Träningen den här veckan har fått stryka lite på foten pga sen konståkning, aw och Uppsalabesök.

Imorn ska jag på utbildning på jobbet och har bara fys med konståkningen efteråt. Det ska bli så härligt att bara kunna ta handväskan imorn och slippa släpa mina två stora väskor genom hela Stockholm.

Jocke är i Tyskland den här veckan så jag är ensam hemma. Det är ganska tråkigt att komma hem till en tom lägenhet, laga mat själv och somna ensam. Visst, jag gjorde det i tre månader förra hösten, men då visste jag också långt innan att Jocke skulle iväg så länge och då kunde jag "förbereda" mig på ett sätt. Nu när han hux flux åker iväg vecka efter vecka känns det liksom som ett slag i ansiktet varje gång.

Apropå att laga mat själv ska jag nu ställa in i diskmaskinen efter mitt pannkaksbak.

Träningsglädje

Äntligen är jag på banan igen. Mitt halsonda var långdraget och försvann inte förrän i söndags. I lördags hade jag en förhoppning om att kunna köra crosstraining efter konståkningen på morgonen, men när jag vaknade hostade jag blod så det blev inte riktigt som planerat...

Förra fredagen var jag på afterwork med mina rehabkollegor och sjuksköterskekollegor. Vi gjorde det lätt för oss och gick till Tegelbruket i Täby Centrum. Väldans trevligt. Det är något som absolut bör göras oftare!

På lördagen var det dags för födelsedagsfirande av fina Pernilla. Hon hade gjort så fina snittar, god svampsoppa och dundergod cheesecake. Efter denna festmåltid tog vi oss ut i Stockholmsnatten.

Förra fredagen var jag hos sjukgymnasten för uppföljning och har nu utökat mitt program med utfall och 10 minuter på crosstrainern. Underbart!

Den här veckan har jag lyckats träna nästan varje dag. I måndags körde jag bodypump, i tisdags zumba, onsdags corepulse och idag danceaerobic. Imorn hoppas jag på crosstraining och på söndag ska jag testa piloxing.

Jag är en sån där person som köper ett par skor och använder dom tills dom går sönder. Alltså inte en sån där person som köper flera par och växlar så smällen inte blir så hård och tvångsmässig. Nu har mina Converse gått sönder så jag har köpt nya skor. Det blev så långt ifrån Converse man kan komma. Jag köpte ett par skor som är en blandning mellan kängor och stövlar. Försökte hitta skorna på nätet för att visa, men min modell finns inte på Jerns hemsida.

Vi ska ha valvaka på söndag så jag måste nog både börja plocka undan och planera handlarlista och grejer.

Tjing tjing!


Födelsedagsmiddag

Har fortfarande ont i halsen, vilket gör att jag inte kan träna. Det kanske tom gör så att jag inte kan träffa Johanna och hennes små tjejer imorn.

Sjukgymnastiken ligger precis på gränsen. Minst 2 gånger/vecka, men helst 3 gånger/vecka. Det är faktiskt inte helt lätt att hinna med. Även om jag tränat 3-4 gånger/vecka är det inte alltid jag kan komma tidigare eller stanna efter passet, och då blir sjukgymnastiken lidande. Även om jag kanske inte är i form att träna imorn tar jag med mig kläder så jag iaf kan göra sjukgymnastiken då jag ska träffa min sjukgymnast på fredag.

Jag var hos tandläkaren idag. Det var med skräckblandad förtjusning som jag gick dit. Det är alltid skönt att få ett status, men plånboken blir alltid lidande. Trodde jag. Jag har visst det där tandvårdsbidraget som gjorde att undersökning + röntgen bara kostade 170 kronor. Jag har under senaste månaden haft lite besvär i vänster överkäke, långt bak. Det har ilat och haft sig när jag tuggat tuggummi och ibland när jag bitit ihop hårt har det gjort ont, men tydligen inga hål som jag trodde. Däremot hade jag början till hål i en helt annan tand. Måste blir bättre på att använda tandtråd. Det är nog mitt dåliga samvete.

Mitt dåliga samvete just nu är att jag sitter vid datorn istället för att ligga i sängen och kurera mig.

Idag äter dom födelsedagsmiddag hemma i Osby. Det är papsen som fyller år. Önskar jag kunde vara med!

Middagsgäster

I fredags efter jobbet tränade jag danceaerobic på S:t Eriksbron. Efter det gick jag och Jocke och åt på Vapiano och sen på bion "I rymden finns det inga känslor".

Igår var jag i ishallen på förmiddagen och på eftermiddagen gick jag och Jocke en runda i stan och lunchade och gick på Fotografiska museet. Jag vill ha Lennart Nilssons bok om "Ett barn blir till". Helt fantastiskt vilka fina bilder. Och helt ofattbart att man kan se utvecklingen på foton från magen på det sättet som han visar.

När vi lunchade på Flyt, vände sig ett medelålders par om och frågade om vi hade planer för kvällen. Vi svarade båda lite tveksamt. Dom ville ge oss entréband till Stockholm Comedy Festival på Mosebacke. Vi tog gladeligen emot dom då människor normalt inte gör som dom gjorde nuförtiden. Till vår besvikelse var det vi ville se sent på kvällen så vi tog oss hemåt. Vi hade tankar på att hyra film, men vi hittade ingen som vi kunde komma överens om. Tur var det för när vi kom hem, hade lagat mat och ätit somnade vi i soffan.

Idag var tanken att jag skulle träna piloxing klockan 10.30 på S:t Eriksbron, men när jag vaknade vid 06.50 insåg jag att jag blev tvungen att avboka. Jag har ont i halsen och känner mig inte helt hundra. Skt! Jag som verkligen kommit igång med träningen nu.

Ikväll har vi haft middagsgäster. Jockes syster och hennes pojkvän hade varit på bröllop i Skottland och körde genom Stockholm vid 18-tiden och kom då in för middag. Trevligt!

Nu blir det snart utfrågning av Lars Ohly på SVT så jag måste ladda med lite te.

Såld

Igår blev jag såld på jobbet. Att människor inte kan ta egna beslut och ansvar för sina handlingar, det gör mig förbannad!

Idag var äntligen älskade Anna tillbaka på jobbet. Har varit tomt utan henne. Nu är vi för första gången fyra kollegor i rehabgruppen sen den 31 maj. Det är nog svårt för er som inte är arbetsterapeut och/eller sjukgymnast att förstå vad det innebär, men nu hinner jag tom gå på toa och kissa mellan varven och det är lycka.

Har efter tre dagars ihopvirkande av min mormorspläd insett att det återstår mycket arbete. Garnet är slut, igen, både här hemma och i affären.

Efter tre veckors ordentlig träning känner jag mig mycket starkare, men fettet på magen är kvar, i stora lass. Ska på ett återbesök hos sjukgymnasten nästa fredag för uppföljning av mitt knä. Antar att det blir så att jag ska öka på träningsprogrammet, men att jag fortfarande inte får springa. Men när jag väl får springa ska jag springa utav bara den tre gånger i veckan för att förhoppingsvis få bort en slice fett.

Efter gårdagsnattens dåliga sömn börjar mina ögon nu grusa igen. Somnade 03.30 inatt. Kunde inte somna, fattar inte varför.

God natt!

T-shirt vs linne

I lördags var vi på sommarens andra kräftskiva, i Oskarshamn. Vi tog bilen hem i fredags och körde tillbaka i söndag. Det var Oskarshamnsdagarna i helgen och då fick man tydligen en liten "kupong" på 50 kr rabatt om man handlade för minst 300 kr i min favoritaffär i Oskarshamn. Självklart kunde jag hitta något att köpa. :) Jag köpte två Jelly Beans-skålar, en limegrön och en rosa. Tyckte det kunde vara lite kul med färg då vi har en vit och en svart sen tidigare.

Kräftskivan var utomordentligt trevlig. Nicklas och Sofie hade ordnat så fint med pajer, bröd, "snittar" och efterrätt. Vi åt även egenfångade kräftor, men det var inte jag och Jocke som fiskat utan dom andra gästerna.

Ikväll provade jag ett av SATS nya pass, SATSEnergy. Det var 80-talsgympa i lite modernare tappning kan man väl säga. Kanske inte det roligaste jag gjort, men ändå helt okej. Kan absolut tänka mig att gå igen. En sak som jag upptäckte var att jag aldrig mer ska träna i t-shirt. Kände mig helt instängd och svettigare än vanligt, usch!
 
Har börjat virka ihop min mormorspläd nu. 240 st rutor som ska bli till ett stycke. Mer än knepigt, men det ska ju se lite hemmagjort ut.

Nu blir det en dusch och sen sängen.

RSS 2.0