Ladies Night

Den här helgen har spenderats tillsammans med familjen här hemma i Stockholm. I fredags rullade småstadsborna in. Vi bjöd över lillebror och hans tjej i fredags för mat och vin. Mysigt!

Igår var jag och Ronja en sväng på stan. Vi var på Make Up Store och tog sminklektion och köpte lite smink. Tänk om jag kunde lära mig en bråkdel av det som makeup-artisterna kan, då hade jag tom vågat visa mig ute med smink. Men som det är nu blir det på sin höjd lite mascara. Dock ska jag ta mitt nyinköpta smink och öva, öva, öva. Syster liten blev så himlans söt i sina lila sotade ögon! Mellan sminkningarna var vi på Lagerhaus och spanade in deras saker då Ronjas pojkvän köpt lägenhet och då ska den såklart inredas. Vi hann även med en fika, gott!

Eftermiddagens aktiviteter tog lite tid så stackars mamsen fick börja med maten själv för att vi skulle ha en chans att hinna till Ladies Night i Globen. Fläskfilé och potatisgratäng med stekta champinjoner och syster litens goda sallad.

Sen var det då dags för Ladies Night. En födelsedagspresent till mamma. Jag, mamma och Ronja tog tvärbana till Globen. Jag hade babblat på om hur mysigt det var att åka den istället för t-banan. Men i går kunde det tusan kvittat för det var ju mörkt ute och eftersom det var tokljust inne på tåget såg vi ju inget ut. Tvärbana eller inte så var i vilket fall Ladies Night-showen otroligt bra! Ett koncept jag köpte rakt av. Vi satt och sjöng med, log, skrattade och klappade takten hela kvällen. En show jag absolut kommer köpa biljetter till igen nästa år!

Idag har jag varit en snabbis i ishallen och haft ett pass. Kul att komma igång med "tränarkarriären". Känns faktiskt helt okej. Skulle dock vilja gå utbildningar för att känna att jag har lite mer kött på benen. Att själv ha åkt i 20 år är inte tillräckligt.

Det som är kvar den här helgen är dagens måste-göromål. Måste torka golvet, skriva handlarlista, laga mat och planera kommande vecka så nu har jag inte tid att sitta här och fördriva tiden mer.


Inte mycket som går min väg just nu

Min första Tysklandsresa är nu gjord. Var nere och hälsade på Jocke förra helgen. Vi hann med afterwork, bilfärd längs Mosel, Trier, vin, matlagning (i ett minikök med endast två kokplattor och ingen ugn), en löprunda i en stadsskog, dubbad tysk tv och IKEA (haha). En mysig helg som gärna hade fått fortsätta.

Jocke bodde så väldans fint också. Precis där Rein och Mosel möts. Restauranger nedanför balkongen, "pensionärsfartyg" som gick utanför, en fin fästning andra sidan floden.


Jocke hugger in på sin glass vid ett café i Trier...



...och jag försöker svälja, le och be Jocke sluta ta foto, SAMTIDIGT 

Har börjat mitt vikariat i Stockholms Stad. Räknade ut att det är ca 200-220 namn och ansikten som jag helst ska lära mig på studs. Helt omöjligt. Innan jag slutar tror jag inte ens att jag hinner träffa alla. Kommer att jobba där i tre månader, sen börjar mitt riktiga jobb på Tibblehemmet i januari, wihoo!

Skyndade hem från jobbet idag för att jag var så spänd på vad det stod i lönekuvertet. Var inte sådär jättekoll på vad min slutlön skulle sluta på på Attendo. Men nu vet jag. 160,47 kr. Inte riktigt det jag kommit fram till när jag försökt räkna. Lönespecen är helt åt helvete! Ringde och mailade min chef, men vet inte om han riktigt förstod. Trots att det uttryckligen står på lönespecen att man ska kontakta sin chef, som sedan sköter kontakten med lönekontoret, kommer jag imorn att BLUNDA för det. Jag kommer att ringa så fort klockan slår 8 imorn, för jag MÅSTE ha mina pengar!

Och på mitt nya jobb blev jag timanställd, trots att jag förklarade och argumenterade gång på gång om varför jag skulle bli månadsanställd, men det gick inte hem. Så inga pengar därifrån heller. Det är tur att Jocke och familjen finns!

Var på tränarmöte i Solna Kontåkningsklubb idag. Kul att träffa sina kollegor. Men där var det också lite motigt för tränarutbildning steg 1 kommer att vara den 16-18 oktober, helgen då jag är i Tyskland. Och kan jag inte då så går den inte på ett år. Förbannat!

Så kort och gott kan jag sammanfatta mitt liv just nu med att det inte är särskilt mycket som går min väg. Men som tur är kommer familjen och hälsar på i helgen och jag, syster och mamma ska på Ladies Night på lördag.


Ett kraschat träningspass

Jag är riktigt j*vla förbannad just nu!

Har haft en utomordentligt tråkig dag och såg fram emot dansaerobicen på St. Eriksbron som alltid är rolig på tisdagar. Tar mig dit och går in i lokalen och sätter mig på golvet för att få en plats, precis som alla andra.

Instruktören kommer och vi kör igång. Vid två tillfällen råkar jag smälla till en tjej bakom mig så jag väljer efter det att inte ta ut armrörelserna så mycket. Efter ca 15 minuter ställer sig den här tjejen framför mig och backar bak mig till hennes ursprungliga plats. Jag fattar inte vad som händer, men när jag inser att hon precis bytt plats med mig blir jag lite lätt irriterad. Jag frågar snällt

- "Ursäkta, men varför gjorde du så?"

- "Vi är tre där bak och får inte plats."

- "Så du menar att jag får bättre plats tillsammans med dom än vad du får?"

Tjejen låtsas som om hon inte hör och dansar glatt vidare. Tjejen jag från början stod brevid tittar lika fundersamt som mig och fattar inte vad som händer.

Jag vräker klart ur mig något i all irritation, något jag inte ångrar.

- "Men om du nu tycker att du är så mycket bättre än oss andra kanske du skulle ställa dig på scenen och ta över instruktörens jobb?"

Hon hör klart inte vad jag säger, eller låtsas iaf inte höra. Jag tar min vattenflaska och går därifrån. Går ner till receptionen och pratar med dom (som tur är känner jag hon som är där just när jag kommer). Tjejen i receptionen undrar om instruktören såg vad som hände, men det gjorde han troligtvis inte då vi stod i typ 3:e eller 4:e ledet framifrån. Hon undrade hur hon såg ut och jag förklarade.

Nästa gång jag kommer dit ska jag ställa mig så långt ifrån den här tjejen jag bara kan, men frågan är om någon vill stå brevid mig efter idag? Jo, det tror jag nog. Tror att dom mycket hellre står brevid mig som faktiskt vill att alla ska få plats än tjejen som skuffar bort alla för att hon helst vill vara själv i lokalen.

Om jag tycker att jag gjorde rätt? Det vet jag inte, men arg blev jag över att en annan människa förstör höjdpunkten på dagen!

Kissie

Ibland ser jag människor och tänker

"Jag känner igen den här personen, men vem är det?"

Det hände mig i ishallen igår. Det kom ut en lång smal kille och började köra. Jag tänkte och tänkte och insåg efter ett tag att det var ju "bara" Filip.

Ibland ser jag människor och tänker

"Men hur ser han/hon ut egentligen?"

Detta har hänt mig massor med gånger de senaste två veckorna. Jag har sett en tjej på bussen som har haft ett tjockt lager med foundation och puder och funderat på om hon ens tittade sig i spegeln innan hon gick hemifrån. Bloggfreak som jag är (läser många bloggar) har jag såklart följt Blondinbellas upptåg på VMA i New York och därigenom även den fört tilltänkta Kenza. Och genom Kenza halkade jag in på sidan med alla nomineringar inför någon bloggala. Och genom den sidan såg jag "Kissie" under rubriken "Kaxigast i bloggvärlden". Det var DÅ jag insåg att den där foundation-/pudertjejen är just Kissie. Men eftersom det endast är mina nära och kära som läser den här bloggen så kan jag skriva sånt. Jag kan skriva precis vad jag tänker och tycker för det finns ändå ingen risk att det sprider sig och det är en SKÖN känsla!

Kräva sin rätt till arbete!

I morgon när jag vaknar ska jag ringa till min blivande chef och kräva att få skriva ett månadsanställningsavtal, inget timanställningsavtal. Blir precis lika mycket pappersgöra som om dom skulle timanställa mig på 95%, som dom vill nu, för när det blir privat ska det i vilket fall skrivas nya papper.

Jag är på krigsstigen!

Hålla igen

Alltid när jag ska hålla igen på mina pengar och verkligen SNÅLA hittar jag massa fint jag vill köpa. Å andra sidan är det roligare att faktiskt köpa det sen, men väntan är ibland olidlig.

Har suttit och tittat lite på Ellos hemsida. Dom har verkligen massa fint. Inte bara traditionella postorderkläder utan också en del märken så som Esprit, Twist & Tango och olika sportmärken. Har gått och kärat ner mig i två par skor som verkligen är superfina.


Höll inne shift när jag förminskade bilden, men nåt knas verkar ändå ha hänt.
Snygga svarta mockaskor från Björn Borg


Samma sak har nog hänt här, proportionerna är inte riktigt rätt.
Grå mockaskor från Hush Puppies


Stand Up i lilla Osby

Läser på Facebook att det är Stand Up hemma i lilla Osby ikväll med bl a Paul Tilly. Jag har vid två tillfällen lyssnat/sett Paul Tilly göra Stand Up (på Sytert & Bror här i Sthlm) och jag är hemskt ledsen, men jag måste göra alla besvikna. Han var totalt värdelös. Han skrattade mer åt sig själv än vad någon annan gjorde. Nästan det enda skrattet han fick.

Har tvättat nu på eftermiddagen och i förmiddags körde jag dansaerobic på Fridhemsplan. Nu ska jag ta mig till Kungens Kurva och fixa några saker för att sen ha ytterligare en ensamhemmakväll.

Fy f*n vad det är tråkigt att vara själv hemma. Försöker hänga med folk även på helgerna, men ska man göra det måste man boka nåt flera månader i förväg för alla är så upptagna hela tiden. Skit!

Min älskade tv

Vad mycket trevligare det är att vara hemma när lägenheten är städad. Det luktar gott och alla mina långa hårstrån ligger i dammsugarpåsen istället för överallt i hela lägenheten. Men jag har inte städat toaletten ännu, har lite fobi för det. Ja det där lät ju lite konsigt kanske. Du tror säkert att jag har jätteäckligt på min toalett nu?! Men det har jag inte. Det är bara det att jag tycker det är jobbigt att torka toalettstolen trots att det är mina egna baciller. Gummihandskar hjälper inte, jag känner mig lika äcklig ändå. Känns liksom som om jag inte får bort bacillerna från mina händer när jag städat klart. Urk! Men att skura en helt nerbajsad toaförhöjning (som tillhört någon annan än mig själv) har jag inga som helst problem med. Märkligt...

Har tittat på "Step Up" ikväll. En dansfilm. Jag älskar dansfilmer. Centerstage, Save The Last Dance, Fame, Flashdance, Saturday Night Fever. Tänk om man bara kunde få en uns av den talang som alla dansarna har i de filmerna.

Har även tittat på Idol. Går inte att sluta titta nu när jag väl har börjat. Jag har egentligen bara följt allra första säsongen ordentligt. De andra säsongerna har jag tittat på om jag råkat zappa över till TV4. Det är tur att det är nu på hösten av alla årstider som Jocke valt att åka iväg för det är nu i höst som alla bra tv-program sätter igång igen. Tv:n är just nu min bästa vän! Jag vaknar med tv:n, umgås med tv:n och somnar med tv:n.

Och nu är det dags igen. För sömn.


Om jag ändå hade haft prutt här bredvid mig...


Hjärtat i halsgropen

Ja så kändes det när jag alldeles precis gick in på arbetsförmedlingens hemsida för att på skoj se vad för jobb det är ute i Stockholm nu. Då ser jag att Sjöstadsgården och Sofiagården söker 2 st arbetsterapeuter till den 1/11, tills vidare. Det är två av dom tre boendena jag ska börja jobba på den 21/9. Tror ni jag blir nervös över att dom kommer att köra över mig? JA! Så jag ringde upp chefen där direkt och frågade vad som står på. Hon visste ingenting om det där och vad hon förstod skulle dom ha två arbetsterapeuter utöver mig. Vilken jädrans tur för jag orkar inte med mer strul nu.

Är precis hemkommen från en liten fikastund med tjejerna på Vintertullen. Lika trevligt varje gång!

Har varit ute och rastat bilen lite också. Enligt Jocke får den inte stå still för länge.

Har bokat och avbokat dagens träningspass om vartannat. Kan inte bestämma mig för hur jag ska göra. Det är skönt att träna, men det är också skönt att ha en dag helt ledig. Just i detta nu står jag som bokad, men jag har drygt en timme på mig att bestämma mig...

Hjärnsläpp

Hade totalt hjärnsläpp när jag skrev innan.

Jag har inte alls någon tid över till städning och rensning av förråd imorn. Imorn ska jag ju till Åkerbyvägen och hälsa på vackra Elin. Hon ska visa mig runt och sen får jag även en uppfattning om vart mitt nya jobb kommer att ligga och hur det kommer att fungera.

Nu blir det mackor, te och Kärleken checkar in.



Prickekorv, skinka och gurka. Den söta koppen är köpt på Kungens Lilla Piga i Gamla Stan.


Mina första 30 minuter med nya skridskor

Jag, Sara och Linda diskuterade A-kassan i torsdags när vi var ute och åt. Dom betalar direkt till AEA då dom inte är medlemmar i facket och det kostar 90 kr. Jag betala 140 kr. Varför? Imorn kommer jag ringa både AEA och FSA och reda ut det här. Jag betala 50 kr mer än dom som inte är med i facket, inte schysst. För vilka tar dom där 50 kronorna? Inte är det AEA iaf.

Har varit och besökt Solna ishall för första gången idag. Ja bortsett från SM 1999. Har stått mina första 30 minuter på mina nya skridskor. Har inte kunnat få dom slipade så det var lite sisådär med fästet så slipning måste jag ombesörja fortast möjligt. Har iaf tagit reda på att det är en pappa i klubben som slipar, ska bara ta reda på vem han är och boka en tid. Har svårt att förstå att det är 7 år sedan jag åkte in ett par skridskor sist. Har glömt hur hårda dom är när dom är nya. Skav på vristen kommer vara vardag känner jag. Får införskaffa mig massvis med compeed. Annars känns det bra. Ska bli kul att ta tag i konståkandet igen!

Idag har jag bokat första resan ner till Jocke och Koblenz. Åker den 17-20 september. Ska bli mysigt. Som jag berättat tidigare trodde jag att det skulle bli skönt att vara ifrån varandra lite, men det tog inte mer än några dagar så övergick lättnaden i saknad. Är dock lite nervös inför resan för jag ska flyga med Ryanair och får bara ha 15 kg med mig och Jocke har lite saker han skulle vilja ha ner och jag har ingen våg. Tusan!

Hade i stort sett lovat mig själv att börja rensa i förrådet idag, men det blev aldrig så. Istället tog jag en promenad in till Fridhemsplan och tillbaka och sen tog jag mig till ishallen och nu sitter jag här. Men imorn kanske jag tar tag i det. Ska träna på eftermiddagen och hade tänkt luncha med mina Vintertullare, men får se hur det blir med lunchandet. Å andra sidan känner jag på mig att jag kommer att vakna väldigt tidigt, som vanligt, så jag hinner nog med städning och rensande på förmiddagen innan jag tar mig bort mot Vintertullen.

Nu ska jag i vilket fall plocka i ordning lite här hemma. Märkligt vad stökigt det kan bli trots att det bara är jag som bor här just nu. Jag har en känsla av att det är någon här och stökar till när jag inte är hemma. Är det DU som är den där någon?


En rastlös dag

Ställde klockan på 09.45 för att ta mig ner till tvättstugan och tvätta undan all tvätt kl. 10-13. Har varit och lämnat tillbaka Jockes slips på kemtvätten då den inte blev som han tänkt sig och som han på kemtvätten lovat att den skulle bli. Har tittat på Nyhetsmorgon och So You Think You Can Dance (nej, det kan jag inte).

Nu sitter jag här och väntar på att fotbollen ska börja.

Känner mig rastlös och börjar snart klättra på väggarna här. Visst, jag har haft fullt upp hela veckan och har umgåtts med underbara vänner och borde tycka att det är skönt med en helt ledig helg, men jag tycker det är JOBBIGT! Jag kan inte träna pg a min förkylning som jag gett mig tusan på att bli fri från nu så jag kan köra fullt ut på framtida träningar.

Har i och med tvättande fått en ny liten hög med kläder som ska strykas. Men tillskillnad från killen som bad på sina bara knän nere i tvättstugan att få låna strykbrädan som är där och inte sno mina kläder kan jag välja NÄR jag vill stryka. Men för att göra det så enkelt som möjligt för mig själv är det nog lika bra att ta mig an det idag.

Imorn ska jag se om dom fått in några nya golvmoppar på Maxi. Jag har varit där tre gånger under de två veckorna som gått sen Jocke åkt och dom är slut. Vår är gammal och nog ganska äcklig (trots att jag har tvättat den flera gånger) så jag vill inte torka golvet med den. Egentligen är den nog inte särskilt äcklig, bara jag som har bacillskräck. Jag ska även försöka mig på att rensa bland mina saker nere i förrådet i källaren. Hade som sagt tänkt göra det idag, men jag ångrade mig för några minuter sen, haha.

Inför mina kommande Tysklandsresor har jag beställt ett resekit till skötseln av hygien samt en tvättpåse från Nordljus.net. Är sugen på att boka dom där biljetterna den 18-20 september, men blir snål i och med att lönen den här månaden kommer att bli väldigt liten. Får ta mig ett snack med Jocke när han kommit hem från deras Luxemburgtur.







Perfekt för duschcrréme, schampo, balsam m.m.


Var bara tvungen, även fast jag har ett bra fack i väskan för smutstvätten


Flygbiljetter

Försöker febrilt att hitta billiga flygbiljetter ARN-FRA tur & retur, men då måste det vara ca 1 månad iväg. Har hittat biljetter på Ryan Air för resa i oktober och november, men där är det så många konstiga avgifter hit och dit så jag vet inte om jag vågar boka. Men i september blir det ingen resa, det är för dyrt. Eller allt är klart relativt, men jag vill inte betala över 2 000 kr för att stressa efter jobbet, vara i Koblenz 1 dag och sen flyga hem igen på söndag morgon. Nej du Jocke, du skulle nog tagit tag i det när jag bad dig första gången...

Idag har jag fått en dos av Vintertullens rehab. Konstigt, det har bara gått 4 dagar sen jag slutade där och ändå har jag börjat sakna dom. Precis som jag saknade tjejerna på Alströmerhemmet redan efter en dag. Ja, det är jobbigt det där att skaffa sig bra vänner och "mista" dom med jämna mellanrum. Men faktiskt så är vi alla väldigt duktiga på att hålla kontakten med varandra så mister dom gör jag aldrig, aldrig!

Förresten, i onsdags kom mina saker från H&M och mina "Foppatofflor" (eftersom jag glömde mina på Öresundståget förra sommaren) från Brandos. Foppatofflorna är nu invigda då jag jobbade på Mörbylund igår. Filtarna ligger kvar i sina förpackningar. Nattlinnena provade jag och insåg att dom var genomskinliga över brösten, inte alls så som jag hade tänkt mig. Jag hade tänkt mig att det liksom var tyg på baksidan av spetsen, lite foder liksom, men icke. Får helt enkelt lita på att grannarna inte sitter med kikare och spanar in i vår lägenhet precis just när jag har nattlinnet på mig.

De senaste två veckorna har jag nog den mest negativa statistiken av alla medlemmar på Sats. Jag har avbokat fler träningar än jag gått på. Kanske inte så konstigt med tanke på min förkylning. Någonstans tänker jag hela tiden att "jag kan träna trots att jag är täppt i näsan" och bokar träning, bara för att dagen efter avboka igen då jag pumpar näsan full med nässpray och använder tre 10-pack med näsdukar om dagen. Nu har det ärligt börjat ge med sig och just därför tänker jag följa Marias order om att inte träna så jag blir helt återställd. Dock hindrar inte förkylningen mig från att ta långa promenader, vilket jag gjort idag och kommer att göra även imorn.

Imorn ska jag försöka mig på att sortera bland mitt pillerill som finns i källaren och lägenheten. Jag har tänkt göra detta en längre tid nu, men inte fått tummen ur. Vad säger att jag kommer få det den här gången? Nejdu serru, det vet jag inte.

Fröken & Lady - Fröken Lady?

Har precis kommit hem från en utomordentligt trevlig kväll med Sara och Linda på Allmänna Galleriet. Mumsig mat och trevligt sällskap. Precis vad jag behöver!

Imorn blir min första riktiga arbetslösa, förlåt, arbetssökande dag. Slutade mitt vikariat på Vintertullen i måndags, men har haft fullt upp med olika jobb sen dess. Ska tillbaka till Vintertullen imorn och lämna passer- och stämpelkort. Hämta Jockes slipsar från kemtvätten. Besöka barnmorskemottagningen. Sova ut. Så mycket jag ska göra på min första arbetssökande dag.

Har grus i ögonen, huvudvärk och en snorig näsa. Tror jag ska borsta tänderna och lägga mig i sängen.

Fröken Lady? Igår blev jag först kallad av fröken på jobbet, sen lady när jag kom hem när en mamma skulle säga till sin lilla flicka att jag ville in i hissen. Inte illa att vara gammal och ung på samma gång. Tror inte det är så många som lyckats med det utan skönhetsoperationer...


Internetberoende

Internet har legat nere här två dagar. Efter en lång telefonsupport från Jocke lyckades han lösa problemet. Sladdar hit och sladdar dit, flytta den och dra ut den. Javisst, men en vanlig människa som jag hade aldrig lyckats lösa det på egen hand. Å andra sidan hade väl inte en vanlig människa som jag haft dom tekniska lösningarna som finns här hemma heller.

I vilket fall så har jag under dom här två dagarna insett hur mycket jag faktiskt använder internet. Om det är bra eller dåligt? Det vet jag inte.

Internet eller inte så har jag i vilket fall haft två bra dagar ändå. Igår var jag på Värmdö och hjälpte min gamla chef i hennes uppstart av ett särskilt boende. Igår jobbade jag kl. 10-21.40. Var hemma vid 23. Sov till kl. 06. Tog mig till Värmdö igen och jobbade till lunch. Är helt slut i huvudet. Kände mig helt full när jag vaknade i morse. Men ikväll har Nettan och Nadine varit här på fika, väldigt trevligt. Och jag och Nettan kom fram till att vi nog passar ihop när det gäller att springa. Vi är lika långsamma båda två. :)

Imorn ska jag till Mörbylund och jobba så fredag blir min första vilodag i min arbetslösa period. Jag vet att jag inte ska klaga, för det är väldigt kul att företaget drar nytta av mig och jag tycker att det är jättekul att känna mig behövd och göra olika saker, men det är faktiskt lite jobbigt att åka hit och dit varje dag. På fredag ska jag sova länge, träna lite och sen får dagen ta mig dit den vill.

Nu tar dagen mig till soffan och lite tv innan det är dags att nana kudde. Eller om jag kanske skulle köra och hämta mina nya foppatofflor inför morgondagens arbete...

RSS 2.0