"Vi beklagar förseningen, men hoppas att ni får en bra dag ändå"

Förbannade pendeltåg! Igår tog det mig strax över två timmar att ta mig från Södertälje centrum till Fridhemsgatan 58. En resa som normalt tar 60-65 minuter. Det tog ca 1 timme från Älvsjö till Fridhemsgatan. En resa som normalt sett tar ca 20 minuter. Men jag kunde blivit än mer försenad om jag inte tagit beslutet att hoppa av vid Stockholm Södra och gå till Mariatorget för att ta tunnelbanan. Helt otroligt. Mitt i morgonsrusningen händer det. Ett OMFATTANDE signalfel i Karlberg som påverkar ALLA tåg på Stockholm-Märstalinjen. Och inte nog med att jag kom massa försent till jobbet, jag ska ju jobba in den tiden också. Och idag var jag hos tandläkarn så det försvann massa tid där också. Men som tur är har jag massa komptimmar från början av månaden då "min" sjukgymnast var sjukskriven, jag får helt enkelt plocka av dom.



I måndag hade vi besök. Prutt hade förberett denna 10 rätters snittmiddag hela söndagen. Han komponerade ihop ett superfint mail med menyn, en meny besöket inte trodde på. En av grabbarna hade skrivit ut menyn för att se om den verkligen var sann, och det var den. Vilken chock dom fick allihop. :) Vad hade ni trott om ni fått nedanstående meny i er inbox?

HAVSBRIS FRÅN FÖRR
Stekt salt sill toppad med krämig löksås på vedungsbakat knäckebröd

MORMOR INAS HÖSTFRESTELSE
Kokt fläskben med senap på bädd av rotmos

SALTA MUNSBITAR
Anjovisfilé och gräslöksstrå på sammetslen mandelpotatis

NORI-DOLMAS
Lingon vilande på skivor av vitkålsinlindad färs

LAXLYX MED GULDKORN
Krämig laxpudding med stenbitsrom

SMÅLANDS-TAPAS
Dijonsmakande isterbands- och potatissnittar med rödbetstopping

PLOMMONKARAMELLER
Grillat katrinplommonglaserat rimmat helt sidfläsk

RIS Á LA MALTA
Risgrynsgrötsblandning med apelsinfiléer inlindad i mjukt tunnbröd

HALLONDRÖM
Vaniljkräm med champangegelé och hallon

KALL CHOKLADFONDUE
Punschavrundad chokladcréme med färsk frukt

Min favorit är helt klart Hallondrömmen, men även den kalla chokladfonduen är smarrig! Givetvis var alla "matsnittar" också goda, men som den fikatant jag är så går efterrätterna alltid först. :)

Lilla Attendofamiljen

Nästan en hel vecka har hunnit passera och jag har inte stannat upp förrän nu.

Den här veckan har varit en kul, men häktisk vecka. I måndags kom det två sjukgymnaststudenter till jobbet som ska har praktik där i 2 veckor och "min" sjukgymnast har varit sjukskriven i tre veckor och var tillbaka första dagen i måndags. Lite jobbig introduktion blev det då jag fick ta det största ansvaret trots att jag inte är sjukgymnast.

Tisdagen och onsdagen var veckans två mest lärorika dagar. Jag var på nätverksträff med företaget och vilken träff. Alltid lika inspirerande och kul att träffa andra arbetsterapeuter, sjukgymnaster och sjuksköterskor. Att få utbyta ideér och diskutera ger så mycket och man hittar ny inspiration till att fortsätta sitt eget arbete. Men det bästa av allt var nog ändå att vi faktiskt kryssade! :) Elin, jag, Linda, Sara och Andreas blev kallade för "Lilla Attendofamiljen". Ja vi är ett toppengäng och det är inte konstigt att folk ser oss som en enda stor familj!


Igår var vi på lite ölande hos en av våra grannar. Trevligt men ack så trött jag var. När alla andra gick vidare gick jag hem och la mig och sov. Tänka sig när man var student, då kunde man festa tre dagar i veckan, och ibland var alla på rad, och man kände sig hur pigg som helst hela tiden. Man tappar formen ganska fort för jag kan då inte skylla på att jag börjar bli gammal.

På måndag har Jockes "gamla" kollegor bjudit in sig på middag så dagen idag består av städande, strykande, handlande och förberedelse av desserterna. Ja vi ska bjuda på ett riktigt snittkalas. Hoppas det blir uppskattat och att det blir bra för det är första gången vi ger oss på snittar. Och det bästa av allt med hela det här är att jag är i Linköping och showar imorn när Jocke ska förbereda alla snittar. :)



Nu bär det av till diverse butiker för olika shopping och sen ikväll är det Stjärnor På Is. Go Niklas & Åsa!

Barkaby

Så har ännu en helg blåst förbi, eller snarare stormat förbi. Ja det känns som att de två dagarna man har på helgen egentligen bara är en eftermiddag. Tiden bara rusar.

Efter jobbet i fredags tog jag mig hem för att möta upp Jocke på stan och fredagsmysa lite. Vi gick till Café Milano och åt en supergod tacotallrik. Det där vita var så väldans gott att jag snart måste gå dit igen! Och tv:n här hemma bjöd på både det ena och det andra. Jag började med att titta på "Postkodmiljonären". Ja vad fasen, man måste ju få drömma ibland! Sen var det "Idol". Jag har aldrig riktigt följt Idol, någonsin, och planerar inte att göra det nu heller, men prutt höll på att fixa med allt möjligt konstigt så jag var tvungen att fördriva tiden med nånting. När Jocke väl var klar med sitt drog vi igång "Inside Man" i HD-format och jisses vilken bild. Är det någon som vill se en knivskarp bild är ni välkomna hem till oss. Men det blir inte bättre än Inside Man för det är den enda film vi har i HD och jag varnar er, jag somnade, så det var nog inte världens bästa film. Eller det kanske berodde mer på innehållet. Den var betydligt mer riktad åt män än åt mig.

Lördagen blev en riktigt lång dag. Eller ja, den blev inte så lång, men vi började tidigt så vi hann med mycket. Först tog vi oss en lite sovmorgon, duschade och åt frukost. Sen tog vi oss till Barkaby. Först till NetOnNet för att inhandla en skrivare och en äggkokare. Sen körde vi till Stockholm Quality Outlet och där fanns det massa kul saker. Det var som att gå runt i en liten by där inne, inte alls ett stort och tråkigt köpcenter. Blev klart en sväng inom IKEA också, men endasat för att fika. Och sen kan ni aldrig gissa vad vi lagade för mat när vi kom hem, inte en lördag iaf. Jodå, vi gjorde spagetti och köttfärssås. Nöden har liksom ingen lag och jag var så vansinnigt sugen på köttfärsås.

Lördagens kvällsunderhållning var i vanlig ordning "Stjärnor På Is". Och som tur var tog sig Åsa och Kicken vidare i isduellen och Marie och Niklas tog sig vidare utan isduellen den här veckan. Så båda mina favoriter gick vidare, perfekt!

Idag däremot har vi inte varit fullt så produktiva. Vi var på Mosebacke och åt brunch med en av Jockes gamla lumparpolare och hans flickvän och sen gick Jocke och klippte sig. Efter det har vi bara kört hem till Södertälje igen och slappat i sängen. Jag går runt här i myskläder medan Jocke är på jobbet och styr.

Kanske att jag skulle ta mig för nåt, eller jag lägger mig nog i sängen och tar mig en funderar kring det....

Grekisk buffé

Igår var en alldeles förträffligt trevlig dag. Efter jobbet bjöds det på grekisk buffé på "½ trappa ner" och det var både gott och trevligt. Kul att umgås med sina kollegor och prata om annat än bara jobb. Vi i rehabgänget börjar bli riktigt sammansvetsade nu tycker jag och nästa vecka ska vi på kryssning/nätverksträff tillsammans och det ser jag fram emot.

Och imorgon är det fredag, det är också skönt. Sista dagen på jobbet för den här veckan och sista dagen innan Nina kommer tillbaka från sin sjukskrivning. Har en del att rapportera till henne och en del att fixa innan måndag. Och på måndag kommer det två sjukgymnaststudenter, det ska också bli spännande. Ja inte för att jag kommer att vara någon handledare på något sätt, men ändå kul med studenter!

Här hemma ser det ut som kriget, men om inte prutt tar tag i det tänker inte jag heller göra det. Nu ska jag verkligen försöka att bita mig själv i tungan och inte lyfta fler fingrar än han och ser det också ut därefter.

Julbord försöker jag styra upp, men Jocke är inte riktigt med på noterna. Vi ska till Långholmen, det är iaf bestämt, men vilka som ska med, det är inte riktigt klart ännu. Jag vill göra ett event på Facebook, Jocke vill maila. Aja, det blir nog bra, bara det att defintivt antal personer måste lämnas in om senast två veckor.

Nu blir det sömn för efter en så trevlig kväll som igår behövs det!

Häftigt med livesändningar!

Vilken trevlig kväll jag hade igår! Jag och Jeanette hade fått två biljetter av Åsa till Stjärnor På Is. TACK, för vilken upplevelse! Vi var där en bra stund innan (varför vet vi inte riktigt) och såg hur mycket jobb som ligger bakom ett program på ca två timmar. Jobbigt att vara studioman, eller vad det nu heter. Det var mycket bakom scen som inte syns i rutan. Det var en fantastisk stämning under hela sändningen (och i reklampauserna) och att se det live var så mycket bättre än att se det genom tv:n. Och det bästa av allt, Åsa och Kicken får köra minst en vecka till, KUL och GRATTIS! Och Nettan är en riktigt trevlig prick, det gör det hela ännu roligare! Tråkigt bara att jag inte kunde följa med på utflyttningsfesten som var efteråt. Hoppas gänget hade trevligt.

Innan min otroliga kväll igår träffade jag systrarna Nilsson för en riktig långfika på stan. Har inte träffats och pratat på flera år och vi satt i tre timmar och bara babblade. Hade nog kunnat bubbla lite till, men dom skulle till High School Musical On Ice kl. 18.30 och jag skulle vara i studion kl. 18.45 så det var bara att bryta upp. Snabbköpte en scarf innan vår dejt för jag hade tagit på mig min höstjacka och helt plötsligt glömt hur mycket den faktiskt kliar och sticks (som Lotta på Bråkmakargatan säger).

Plutt är i Uppsala och roar sig och jag sitter här hemma med en full tvättkorg och en störande tvättmaskin. Visst är det rättvist?! Har lite showgrejer jag borde ta tag i idag, men får se om jag orkar. Kan vara skönt att ha dagar där man inte gör nånting. Nu blir det i alla fall lite frukost för min mage börjar kurra...

Spontanfika

Idag har varit en ganska bra dag. Jag har fått massor gjort  på jobbet. Vi har fått städat på kontoret. Jag har fått uppmuntrande kommentarer på jobbet. Jag har städat en snabbis i lägenheten. Jag har bakat en blåbärs- & hallonpaj samt bjudit in en av mina träningskompisar och hennes pojkvän på fika för att äta upp just pajen som jag bakat. Jag tycker det är trevligt med lite spontanbesök. Förr i tiden kunde det komma hem folk utan någon som helst förvarning. Mamma slängde snabbt ihop en kaka och man satt och pratade och lekte hur länge som helst. Idag gör inte folk så. Man sms:ar, ringer, mailar och dubbelkollar allt innan man gör nåt. SPONTANITET mina vänner, SPONTANITET!

Längesen jag åt paj. Längtar efter mammas kakor. Snart får jag äta dom igen. Mums!


Visst, min paj såg inte riktigt ut såhär, men den var minst lika smaskig som den här ser ut att vara!

Trosor

Jag har funderat på en sak. Trosor. Det finns så väldigt många olika sorters trosor. Olika mönster, olika färg, olika storlek, olika märken, olika modeller. För ett par år sedan trodde jag att jag hade hittat "min" perfekta trosa, men inte. Jag körde stenhårt med Frank Dandy för jag tyckte dom var snygga, fann i massa coola mönster och färger och var sådär supersköna. Men sen märkte jag att när jag haft trosorna några månader började dom dra sig uppåt och in mellan skinkorna, inte alls skönt! Nej jag hade inte blivit något tjockare om rumpan, inte heller mindre.



Fairmont Boxer
Frank Dandy - Fairmont Boxer

Och Ida, min högra hand vad gäller showen, hade också såna men hade upptäckt samma sak. Hon hade gått över till Björn Borg och sa att hon aldrig tidigare haft några skönare trosor än dom. Så en dag i somras när jag och Jocke var i Skärholme köpte jag mig ett par Björn Borg minishorts. Jag var inte riktigt överens med mig själv om vilken storlek jag skulle ta. Jag funderade på S, men prutt fällde den fantastiskt smickrande kommentaren

- Men Petra, vad ska då dom med små rumpor ha, och dom med riktigt små rumpor?

Det blev M, menjag är inte helt nöjd med det. Jag tycker nog, trots att dom är väldigt sköna, att dom går lite högt upp i midjan. Kanske att jag ska chansa på ett par S nästa gång och efter det bestämma mig för än så länge har jag bara 4 par och dom kostar ändå 200 kr/st och då vill jag minsann att dom inte bara ska vara sköna utan även sitta perfekt.
Björn Borg Womens white 7730 minishortsBjörn Borg Womens lemonade mini shortsBjörn Borg Womens peony mini shortsBjörn Borg Ladies blue atoll mini shortsBjörn Borg Ladies raspberry sorbet mini shorts
Och det finns ju sååå många att välja på!

Ni måste stanna, jag ska av här!

Varje dag tänker jag på massor med saker som jag kan skriva i bloggen, men jag får aldrig riktigt tummen ur att låta fingrarna dansa på tangentbordet och berätta alla dessa saker jag har inom mig. Men jag är väl ingen äkta bloggerska, så jag tar inte så hårt på det.

Efter jobbet i fredags skulle jag träffa några gamla konståkningskompisar för lite After Work. Jag fick ett sms av Jeanette vid lunch om att vi skulle träffas vid "Svampen" på Stureplan strax efter kl. 17. Trots att jag har bott här uppe i ett år känner jag mig som en turist. Jag har inte koll på nånting. Jag fick börja med att Googla på Stureplan + Svampen. Svaret jag fick var den där betongstatyn utanför Sturegallerian. När jag väl hittat dit skulle vi ta oss en drink innan den fjärde och sista tjejen skulle ansluta. Jeanette och Magda började prata om en massa ställen och jag hade noll koll. Vi gick till Scandic's bar och där var det åldersgräns 23 år. När vakten bad om mitt leg ch berättade om detta blev jag väldigt fundersam. Jag kunde inte för mitt liv komma på hur gammal jag var för jag var helt övertygad om att jag var 22 år och därmed inte kom in på stället. Men Jeanette som är 2 år äldre var bombsäker på att jag är 23 år och det stämde ju. :) Vi åt på Vapiano (eller det kanske stavas Vappiano) och gick sen vidare till Hotellet. Plutt var på After Work med traineegänget och dom begav sig till Lemonbar i samma veva som vi tjejer började dra oss tillbaka. Jag tog tuben (oj vad häftig jag var nu!) till Rådhuset och letade reda på Lemonbar. Jag ringde till Jocke x antal gånger när jag stod utanför för jag visste inte hur stort stället var och var dom befann sig, men han svarade inte. Jag kom in, men var något irriterad då det var precis så lite som behövdes för att jag skulle gå i taket efter en horribelt jobbig vecka på jobbet. Bitch är nog mitt smeknamn nu, men I don't give a fuck för när man mår dåligt vill man bli stöttad och omhändertagen, inte dissad.

Lördagen var inte heller så kul för sovtutan Jocke steg upp först vid 11.30 så när han väl var klar för en utflykt (vid 15.30) var det ju stängt på alla mysiga caféer runtom Södertälje. Men på kvällen var det premiär av Stjärnor På Is oc det räckte för att jag skulle få ett bra slut på dagen! Vilken show. EXPONERING! Så himlans häftigt att en så liten sport som konståkning får så mycket utrymme i media, tufft! Och ännu bättre är att jag nu på lördag ska se det live i Studion tillsammans med Jeanette, ska bli suprkul!

Sen hände det något väldigt spännande på tåget på väg till Linköping i söndags. Jag hoppade på i Södertälje för att ha fem timmars showträning i Linköping. Packade upp datorn, la kartongen med gympadräkter på hyllan ovanför min plats tillsammans med min ryggsäck och jacka. På golvet la jag en påse med diverse showsaker i. Jag satt under hela resan och jobbade med showen på datorn. Jag packade ihop mig i god tid. Tog mina saker och ställde mig vid dörren på tåget. När tåget stannade i Linköping gick jag av, men redan efter några sekunder började jag fundera på att det kändes som jag glöm något. Mycket riktigt hade jag det, GYMPADRÄKTERNA! Jag sprang snabbt på tåget igen, letade efter min plats i vagn 3, men kunde inte hitta mina saker. Jag hörde hur dörrarna stängdes så jag sprang till närmsta dörr och försökte öppna, men det gick inte. Sprang fram till Bistron och skrek

- Ni måste stanna, jag ska av här!

Tjejen i Bistron ringer lokföraren och han kunde lyckligtvis stanna tåget så jag kunde hoppa av, men utan gympadräkterna. Har ni varit med tidigare shower i LKF så tror jag nog ni förstår vilken stress jag kände. Jag kände hr flea veckors jobb bara åkte iväg och åtskillga kronor. Jag ringde kundtjänst och dom lyckades efter 30 minuter hitta min kartong och lämnade av den i Malmö så idag har jag lyckats få dom att skicka den upp till mig, PUH!

Idag på jobbet fick jag ett sms av tjejen jag vikar för. Hon kommer tillbaka först den 26 januari nästa år, vilket betyder att jag får förlängt ytterligare en månad och kan ta semester för skidresan vecka 3. Jag fick även en fråga från chefen om jag vill gå upp i tid dom här veckorna som "min" sjukgymnast är sjukskriven och tanken är då att jag ska fokusera på hennes gruppaktiviteter.

Men nu är det Ugly Betty som följs av Desperate Housewives så jag har inte tid att sitta här!


Trätofflor

Som bekant blev jag av med mina supersköna Foppatofflor i somras (glömde dom på tåget efter sisa dagen på jobbet i Skåne). Det värsta är egentligen inte att dom är borta utan att jag fick dom av min plutt. :( Så nu har jag mina gamla gympaskor på jobbet, vilket har resulterat i att jag inte har några skor när jag t ex ska ner i källaren eller tvättstugan. Och därför har jag börjat kolla på tofflor. Ja ni läste rätt, TOFFLOR! Torpatoffeln har väldigt många fina och jag är lite spekulant på någon av nedanstående par

13221_TT11.jpg1322164_Pink_Roses.jpg
                               Wild Flowers                                                              Pink Roses


Syster o Bror

Igår var en alldeles förträffligt trevlig kväll. Det bor en hel del konståkningsfolk hemifrån Osby här uppe i Stockholm och en av dom tjejerna lyser lite extra just nu för hon styr upp lite träffar med roliga event. För några veckor sedan var det bowling och mat, ikväll var det Stand Up och mat på Syster o Bror på KTH. Fyra komiker, trevligt sällskap och god mat, TOPPENKVÄLL! Sen kunde gärna komikerna varit lite roligare.  Lineup:en var Peter Wahlbeck, Christopher Linell, Paul Tilly (Osbygrabben i ICA-reklamerna) och Micke Svärd. Dom bästa var nog ändå Christopher och Micke. Paul och Peter var inte fullt så roliga som jag hoppades på. I vilket fall är detta ett event som jag varmt kan rekommendera. Har skrivit ut höstens program och ska spana igenom det för att se om inte Jocke och några till kan tänka sig att följa med nån gång.

Jocke åkte till Tyskland i söndags. Var borta till tisdag kväll. Kom hem och packade om väskan för att åka till Linköping på TEAM tidigt på onsdag. Nu kommer han hem ikväll och jobbar sen hela dagen imorn och ska på AfterWork i Sthlm och sen på söndag ska jag till Linköping för showträning. 1 ynka dag hinner vi träffas dena här veckan. Det är ju helt otroligt dåligt. Det sämsta av alltihop är att det bara är jag som ser det som tråkigt. :(

Men jag kan iaf glädja mig åt att Nettan (tjejen som fixar alla kul event med konståkningstjejerna och lite blandfolk) bjöd med mig på lite AfterWork imorn för att träffa en av våra andra konståkningskompisar som ska vara med i Stjärnor På Is. Ska bli kul för jag har inte träffat henne på säkert 8-9 år.

Och på jobbet är allt kaos. Det är väl märkligt att inget funkar när man överlåter det till andra?! Och sen måste jag tvätta mina arbetskläder, men det är ju tusan omöjligt att hitta en ledig tvättmaskin dagtid...

Nu ska jag fortsätta min zombiedag. Fick inte så mycket sömn inatt så jag känner mig mer död än levande....

RSS 2.0