Julstök

Eller jag kanske inte kan kalla det julstök, men i alla fall adventsstök.

På lördag ska vi fira att julen snart är här och det gör vi genom att ställa tillmed partaj. Jag tar varenda chans jag får till att fira då jag tycker det är jättekul att ställa till med galej. Det enda som nu börjar bli lite jobbigt är att vi har så höga förväntningar på kvällen och tror att alla andra också har det och måste överträffa oss själva varje gång. Det är svårt att överträffa sig själv varje gång, men jag börjar inse att det lätt skulle räcka att bjuda på chips, lösgodis och sprit så skulle alla tycka att det var fullt tillräckligt. Men så har jag en förkärlek till att baka och Jocke till att laga mat och det är ju en halvjobbig kombination då vi har så mycket idéer båda två på vad som ska bjudas på.

Ikväll har jag gjort Leilas "Rocky road" och saffransskorpor. Superenkelt och förhoppningsvis smarrigt. Då jag är trött som en gnu orkade jag inte ta några egna foto på spektaklet så ni får hålla tillgodo med bilderna nedan för att fresta er lite.


Smarriga Rocky Road


Mina saffransskorpor fick inte en lika fin burk, men jag hoppas dom är minst lika goda


Favorit i repris

När jag ska göra middag själv tar jag antingen en macka, gör pannkakor eller äter lite sallad. Igår gjorde jag en förenklad variant av tonfisksallad och det var så gott att jag gjorde det även ikväll.


Ägg är underskattat!


Nyttiga november

Jag har varit tyst, väldigt länge. Jag har haft fullt upp med jobb, träning, plugg och konståkning.

Som ni säkert vet har jag gått med i ett event på facebook som heter  "Nyttiga november". Det går ut på att man under november månad inte får äta godis, kakor, snacks, glass, skräpmat, läsk eller alkohol under november månad. Jag var med i samma event även förra året och det gick över förväntan bra.

Jag har många gånger sagt till mig själv att jag inte ska äta onyttigt i veckorna utan bara på fredagar och lördagar. Ibland har jag i tanken även begränsat mig till att endast äta onyttigt en dag på helgen. Jag har inte lyckats hålla något av löftena, men "Nyttiga november" är annorlunda. Vi är flera stycken som peppar varandra och man vågar inte fuska med risk för att man inbillar sig att dom andra kommer få reda på det.

I kombination med en mindre onyttig månad tänkte jag pusha mig själv med extra träning, men det har gått sådär. Jobbet har tagit överhanden och jag har jobbat över en hel del, vilket gjort att jag varit helt tom efter jobbet och inte haft ork och energi att träna vid 20.00 på kvällen. Däremot har jag kört PT 3 gånger och ska köra 1 gång till på torsdag. PT är ofantligt roligt och jag förstår verkligen att dom som kan väljer att lägga pengar på PT flera gånger i veckan. Jag ska fortsätta med PT 1 gång i veckan även under december bara för att jag tycker det är så kul. Ännu roligare blir det när min PT syns i media och många kända PT-människor pratar om henne. Då blir jag stolt, stolt över att jag lyckats locka till mig henne och att hon valt att lägga tid och energi på mig. Dessutom är hon en fin vän, vilket gör det ännu roligare!


Egoboost Magazine


Min fantastiska PT Magdalena Bibik i ett reportage om "Kvinnor som bytte karriär"


Världens finaste tjejgäng

Ikväll har det varit tjejmiddag, precis som alla andra månaders första onsdag. Det är verkligen så att varje månads första onsdag är helig, vigd åt tjejmiddag i slutet sällskap.

Jag ser fram emot varje middag, att få träffa dom allra bästa. Vi är ett bra gäng som kan prata om precis allt och det känns skönt att veta att det finns någon/några som lyssnar när man har det tungt.

Givetvis ses vi även utanför tjejmiddagarna och det är det som är så fantastiskt, att alla har ett genuint intresse av att umgås med varandra. Mina bästa vänner finns i detta tjejgäng!


Massor av kärlek till er tjejer!
Jeanette, du saknas oss!


Bebismys

I helgen har jag och Jocke passat min underbara brorsson Loke.

Efter konståkningen i lördags körde vi till Västerås för att hämta lilla sötnosen. Vi packade in allt i bilen, spände fast Loke i bilbarnstolen och styrde bilen tillbaka mot Stockholm. Han somnade på två röda, vilket innebar att bilfärden var lätt som en plätt.

När vi kom hem packade vi ihop mat och kläder för att bege oss in till city, men innan vi skulle ta bussen skulle Loke ha mat. Vi tänkte såklart att det skulle gå snabbt och enkelt, men lillskiten hade andra planer. Efter att han ätit upp kräkte han först ner min tröja och bilbarnstolen som jag ställt på köksgolvet. Jag bad Jocke om hjälp för att kunna ta av mig tröjan. Jag hann inte mycket mer än att få av mig tröjan innan Jocke bad om hjälp för att ta av sig tröjan. Jag tog Loke och då lyckades han med konststycket att kräka ner min bh. På bara någon minut hade han lyckats strippa av oss kläderna. Ja, han kräkte såklart ner sig själv också så det var bara att byta kläder på oss alla tre.

Inne i city gick vi till Webbhallen, H&M och NK. På NK fick Loke lite gröt och vi andra två lyckades slänga i oss varsin räkmacka. Vi handlade lite på Hemköp och tog sen bussen hem.

Hemma fick Loke sista målet mat för dagen och gjordes i ordning för sängen. Vi hade fått låna en resesäng av en av mina kollegor, men den har inga ribbor som Loke kan ta tag i som han gör hemma så det blev lite oroligt i början. Han har precis lärt sig att vända sig på magen, men inte tillbaka, så han behöver ofta hjälp att komma tillbaka på rygg. Av den anledningen tog jag upp honom ur sängen och la honom i våra sängar en stund. Efter en liten stund skrek han så det skar i mitt hjärta och då tog jag ut honom till vardagsrummet och la honom på sitt täcke i soffan. Han lugnade ner sig och vi la hans täckte underst i resesängen och han somnade på en sekund, sen sov han hela natten fram till kl. 06.

På söndagen låg vi sen och tittade på Sex And The City 2 och busade. När alla ätit frukost och fått på sig kläder tog vi en långpromenad längs Norr Mälarstrand till Söder. Efter det var det dags att köra tillbaka det lilla charmtrollet till Västerås.

Loke är cirka 4½ månad och helt underbar. Han är charmig, söt och hur gosig som helst. Han skrek i stort sett ingenting, vilket jag tycker är imponerande för en sån liten fis.

Nästa helg kommer mamma och pappa upp och hälsar på och på lördagskvällen kör dom över, tillsammans med lillebrors familj, till oss och myser. Längtar redan!

RSS 2.0