Julklappsshoppande

Idag har jag varit en riktigt julklappsinköpare. Har bara far min kvar. Kan inte komma på nåt. Varför ska det vara så svårt? Äsch, än är det inte jul...

Var i ishallen 8-11, tog mig hem, härjade, tog mig in till city, sprang runt i affärer (eller jag kan inte påstå att jag sprang direkt), tog mig till Kungens Kurva och nu sitter jag här framför datorn. Ensam. Gräsänka.

Fantasiskt vad människor prioriterar olika. Jocke har inte varit hemma på tre månader och första helgen vi har tillsammans väljer han att gå ut och partaja med folk han inte ens vet vilka är. Det är mycket värt det, mycket. Hade det varit jag som inte varit hemma på tre månader hade jag till att börja med följt med och köpt julklappar, sen hade jag hållt mig hemma, frågat vad Jocke velat göra. Men icke. Men killar och tjejer är olika, har jag hört.

Så nu får jag istället slå in alla julklappar, äta clementiner och titta på en tv som inte erbjuder ett smack ikväll. Får väl ta fram en av mina gamla filmer och titta på för hundrafemtioelfte gången. Adventstäda tänker jag då inte göra. Inte själv. Inte en chans. Så vi får vara dom enda i hela huset som inte kan tända några ljusstakar eller stjärnor imorn. Eller tända första ljuset på adventsljusstaken, som inte ens finns ännu.

Jag är inte bitter, bara sugen på toblerone!

Jag tar en clementin och tar det lite lugnt

Jag önskar att jag vore ett fotofreak som syster liten och kunde bjuda er på en fotokavalkad varje dag, men jag är inte det. Jag har allt som oftast kameran liggandes i sängbordet, och när jag inte har det ligger den i väskan, men jag glömmer bort det och det blir inga foton tagna. Så ni får nöja er med text, tills vidare.

I torsdags städade och fejade jag här hemma för att få lägenheten skinande ren till Jockes hemkomst. Började lite på tisdagen och onsdagen, men lusten försvann lika snabbt som jag börjat. Men på lördagslunchen när Jocke damp innanför dörren luktade det rent och det fanns inte ett dammkorn eller hårstrå nånstans!

Lördagen bestod av ett besök på Webhallen för inköp av router och sen förgyllde vi Ica Maxi Lindhagen med ett besök för lite matinköp. Efter att vi gått på det övre planet hade vi lagt två sorters glögg, julmust, bionade och schampo i vagnen. Inget av det stod med på inköpslistan. Som vanligt.

När vi kom hem efter bår lilla utflykt tog jag en litet besök i soffan, ca fyra timmar, och sov lite. Haha. Så typiskt mig. När Jocke äntligen fått liv i mig gjorde vi kycklingsoppa och tittade på Robinson.

Igår gick vi in till city för lite fika. Men som alltid när vi är där inne kommer vi hem med mer än vi tänkt oss, men den här gången var det faktiskt bara Jocke. Ett par jeans och en skjorta. Pengarna bara rullar, som min kära Challe brukar säga.

Jag tog en tur till ishallen för lite träning inför kommande juluppvisning. Något kaosartat när man inte har någon musik. Men det löste sig nog ganska bra ändå. Barnen var duktiga!

Och idag har jag varit på genomgång av Kultur I Vården:s program för 2010 och 2011. Varje bidrag, eller nänstan varje bidrag, skulle presenteras i form av ett 3 minuter långt/kort uppträdande. Lite snurrig huvudet. Till slut lät alla likadant. Och min rumpa domnade bort av att sitta still från 8-17. Riktig TRÄSMAK!

Nu ska jag ta mig en clementin. Det är jag värd!

Koblenz no. 3

Helgen som gått tillbringade jag i Tyskland. Jag åkte dit vid lunch i torsdags och kom hem i söndags kväll. När jag kom ner i torsdags möttes jag av en superfin lila mössa, champagne, rosor och ett kuvert som jag inte får öppna före 1:a advent. Just tusan, får inte glömma chokladpralinerna som Jocke köpte i Schweiz. Jag lämnade snabbt av väskorna för att sedan följa med ut och fira en annan trainee:s födelsedag med lite mat.

Fredagen startade jag upp långsamt medan Jocke var iväg och jobbade fram till lunch. När han kom hem gick vi in till stan och åt lunch. Vi tog oss sen till affären för lite middagsmat och körde sen hem och gjorde kycklingpastasås med tagliatelle, mums! Givetvis bjöd vi in en av traineerna som var den enda som inte hade besök. Efter maten trillade sakta med säkert övriga traineer med sällskap in och vi tog oss senare under kvällen ut på stan för lite drinkar.

Lördagen var en dag med mer sovande än vakna timmar. Vi sov till 12, åt lunch till frukost, tog ett litet varv ut mot ett köpkvarter, körde hem och sov lite till. På kvällen var vi på en supermysig resaturang lite utanför Koblenz. Svårt att beskriva i ord hur fantastiskt det faktiskt var, men jag har nog aldrig varit på en så mysig restaurang nån gång. Och så trevlig personal som kindpussades, kramades och skakade händer. Förrätten var helt klart det bästa (fast jag brukar tycka bäst om efterrätten). Det bara smälte i munnen. Och det var inte dyrt heller. Märkligt. Vattnet var dyrare än vinet, men eftersom Jocke körde ville inte jag sitta där och smutta själv, nej det blev vatten för oss båda. När vi kom hem från restaurangen drack vi champagnen som stod på bordet när jag kom i torsdags (men legat på kylning sen dess), och åt chokladpralinerna. Men efter en mastodontmiddag orkade vi bara varsin pralin, så resterande sex tog jag med mig hem till Stockholm, mums!

På söndagen tog vi en rejäl promenad runt en vulkansjö några mil utanför Koblenz. Var ute och gick lite mer än en timme, tror jag. När vi kom tillbaka åt vi kebab och sen var det bara att sätta igång med packandet för jag skulle ha ganska mycket av Jockes grejer med mig hem. Kändes som om jag tog hela packningen, men det finns säkert dubbelt så mycket kvar där nere. Och min neccesär. Inte för att jag glömde den. Nej. Utan för att jag inte kunde ta den i handbagaget och Jocke ville inte riskera att förstöra sina incheckade kostymer och grejer om någon flaska skulle gå sönder.

Nu kommer Jocke hem till Sverige imorn och hem till Stockholm på lördag. Håller på att putsa och feja så det ska bli sådär skinande rent när han kommer hem. Inte för att det inte varit så under dom tre månaderna han varit borta. Det är bara just NU det är lite stökigt...


Förbannad och besviken på en och samma gång

I fredags var jag på afterwork med Emma på Eken vid Slussen. Jättegod mat, trevligt sällskap och en god Melon Crush.

Lördagen och söndagen förla jag i ishallen för tränarutbildning. En inspirerande och givande utbildning och nu är jag redo att bara köra igång och kötta på!

Igår kväll var Magda här hemma och hade Mary Kay-party. Hennes första. Så vi var lite försökskaniner. Hon skötte det galant!

Idag skulle jag på bodypump på Fridhemsplan kl. 18.30. Hade bokat dejt med Emma. Var på St Eriksbron en snabbis innan, vilket resulterade i att jag fick kuta allt jag hade till Fridhemsplan. Man ska plocka ut sin biljett senast 10 minuter innan passet ska börja. Jag kommer fram kl. 18.21. Då har tydligen maskinen spottat ut alla biljetter för personerna på väntelistan, vilken jag stått på hela dagen och äntligen lyckats på en plats, och dom går före oss som kom 1 minut för sent. Skitsystem! Så det var bara att erkänna för Emma hur klumpig jag varit och traska hemåt igen. FAN! Jag som var riktigt peppad för att träna, med Emma.


Vinterkängor

Dagens väder, som tyvärr mynnade ut i värdelöst regn, motiverade mig till att äntligen damma av mina vinterkängor och ta ett foto. Vintern 2006 köpte jag ett par vinterkängor, men lika snabbt som jag köpte dom krympte mina fötter. Märkligt. Så jag har haft ett par vinterkängor i garderoben som jag inte kunnat använda på snart 4 år. Så nu har jag lagt ut dom på Blocket.

Tänkte lagt ut en ohyggligt ful lampa som vi har, men det gick inte att lägga in fotot på lampan från mobilen så som det brukar gå att göra och jag orkade inte gå ner i källaren och ställa upp lampan och fota så det får vara till senare. Tror visserligen ändå inte att det är någon som vill ha den. Men i vårt förråd kan den inte stå för den är bara i vägen.


Här är dom, mina på tok förstora kängor. Någon som vill köpa? Stl. 38


Vit som snö

Nu på morgonen när jag gick till jobbet snöade det ute, och det snöar fortfarande. Stora fina vita flingor. Dom lägger sig inte på marken i ett fint täcke utan bildar bara slask. I vilket fall är det mysigt!

Igår var mamma och Ronja i Ullared. Åh vad jag också vill också dit, igen. Jag och Jocke var där i somras, men det har visst inte räckt för att stilla min Ullaredshunger. Kanske att jag kan ta en tur dit en lördag när jag ändå är hemma i Osby. Tar trots allt bara ett par timmar att köra hemifrån föräldrarnas.

På söndag ska jag ha lite skönhetskväll hemma. En kompis till mig har gett sig in i den branschen och är just nu i fart med att lära sig om olika hudtyper. Jag har bjudit in några tjejer som försökskaniner. Ska bli trevligt och mysigt. Kvällsfika måste fixas. Och jag måste städa hemma. Det där med städandet får jag nog göra idag gör imorn vill jag bara ta det lugnt efter jobbet och på lördag och söndag ska jag på tränarutbildning hela dagarna.


                                        
                Längtar till julen. Det bästa är att det är första advent om bara några veckor!


Jobbar för två

I helgen var jag hemma i Osby. Bara jag, mamma, pappa och Picasso. Känns konstigt att det är färre och färre folk hemma för varje gång jag kommer hem, men det är lika mysigt oavsett hur många eller vilka som är hemma.

Jag och mamma tog en tur till Hässleholm för att leta handväska till mig. Jag har en lite svart sak som jag alltid får försöka knöla ner min plånbok i och det sliter mer på plånboken än på väskan. Jag hittade lite olika alternativ, men ville fundera. Så vi gick in på Intersport. Där tänkte jag kolla på såna där fodrade löpartights. Men det slutade med att jag kom hem utan väska, utan löpartights, med en vinterjacka.

Idag har jag börjat på "nytt" jobb, igen. Eller jag har snarare blivit stationerad 75% på ett av de tre ställena jag jobbat på i oktober. Men jag har ingen sjukgymnast så jag får jobba för två. Idag jobbade jag så hårt att jag nog fått en spricka i ett revben. Eller i vilket fall riktigt j*vla ont! Märkligt med människor som bara kan stå och titta på när andra jobbar och inte ens erbjuda sin hjälp.

Just pg a mitt revben blev jag tvingad att avboka veckans bästa pass på SATS, dansaerobic.

RSS 2.0