BADASS Bibik #8

Nu är vi halvvägs. 4 veckor av 8 har passerat. Jag börjar få ångest för att det snart är slut då det är otroligt roligt! Jag hoppas på att fortsätta träna på det här sättet och har tror att jag har ett par kompanjoner som jag kan hänga på.
 
Gårdagens pass var ett sånt där pass där kroppen kändes stark, till skillnad från i onsdags.
 
Passet såg ut som följer:
 
  1. Kettlebell clean i 5 minuter, växelvis 5 reps/sida. Kettlebell snatch 5 minuter, växelvis 5 reps/sida. Jag började med 16 kg, men efter 5 minuter var jag tvungen att ställa ner den då jag började få ont i ryggen. En av lagkamraterna var då snabb på att ta min kettlebell och jag hade två alternativ: 12 kg eller 20 kg. 20 kg är ju nästan omöjligt så jag fick ta 12 kg, men då gjorde jag snatch istället. 12 kg kändes lätt som en ballong och det var ett litet kvitto på att jag blivit starkare. Härligt!
  2. Chins med hopp upp och hålla emot på nervägen, 3x4 st. Det känns ordentligt i ryggen, men det är en skön känsla. Nu har jag slopat gummibandet för ett tag och tänker fokusera på förövningar till chins.
  3. Benpress 3x8 reps, 57,5 kg. Jag försöker fokusera på mitt vänstra ben som är betydligt mycket svagare än mitt högra och "fladdrar".
  4. Marklyft 3x8 reps, 60 kg. Magen orkar inte hålla emot riktigt, annars hade jag nog kunnat ta något kilo till.
  5. Axelpress 3x6 reps, 35 kg. Jag kanske skulle kunna köra 37,5 kg, men jag ska nog vänta någon vecka innan jag ger mig på det.
  6. Pistolen. Göra så många som möjligt på varje ben, en chans per ben. Jag hade som mål att göra 20 reps på vänster och 30 reps på höger. Jag lyckades med vänster då jag gjorde 21 reps, men höger nådde jag 29 reps sen dog benet.
  7. Plankan i 3 minuter. Hann inte med toes to bar då jag skulle gå tidigare så det fick bli plankan idag.
Vi hade fått våra snygga tröjor till dagens pass och var såklart tvungna att ta ett BADASS foto.
 
Från vänster: Jag, Charlie, Magdalena, Linn, Robban
Foto: Janne Westerlund (också en av deltagarna)
 

BADASS Bibik #7

Inför onsdagens pass hade jag inte sovit särskilt bra, lagt mig sent och inte kommit till ro direkt. Innan har jag sett på mig själv som någon slags övermänniska som inte behöver sova utan bara kan köra på i 180. Visst, ska jag till jobbet eller resa någonstans då behöver jag inte så mycket sömn, men i onsdags märktes det tydligt att om jag ska träna på morgonen måste jag sova mer än sex timmar. Bristen på sömn gjorde att ALLT kändes mycket tyngre än tidigare, trots att visa övningar tidigare känt som piece of cake och jag har tänkt "jag skulle nog kunna öka till nästa gång". Den här gången var det mer "jag skulle tagit lite lättare vikter".
 
Oavsett så såg onsdagens pass ut som följer:
 
  1. Kettlebell clean i 10 minuter, växelvis 5 reps/sida, 16 kg. Till den här gången hade jag beställt någon slags créme som skulle minska risken för skav och blåsor. Det funkade faktiskt över förväntan, dock blev det lite halt.
  2. Benpress (Squats) 3x8 reps, 55 kg. Jag har kört med 60 kg någon gång, men idag kändes det som en omöjlighet.
  3. Marklyft 3x8 reps, 60 kg. Magen orkar inte hålla emot riktigt, annars hade jag nog kunnat ta något kilo till.
  4. Raka marklyft 3x6 reps, 40 kg. Det känns pinsamt att säga det, men jag klarar inte hålla stången ordentligt trots att det bara är 40 kg. Jag skulle behöva använda dragremmarna. Hopplöst.
  5. Omvända armhävningar/hängande rodd 3x10 reps. Jag hade handflatorna från mig den här gången. Nästa gång ska jag prova med handflatorna från mig. Ska tydligen vara en bra övning till chins.
  6. Axelpress 3x6 reps, 32,5 kg. Känner faktiskt att jag skulle kunna öka till 35 kg.
Som ni ser blev det inga magövningar idag. Jag är hundvakt åt mamma och papas lilla sötnos den här veckan och då måste jag gå lite tidigare från träningen, vilket innebär att jag inte hinner med lika många övningar som jag brukar. I morgon tänkte jag se till att göra renegade row, chins, toes to bar och plankan.
 
Några av redskapen och hjälpmedlen vi använder oss av
Foto: Magdalena Bibik

BADASS Bibik #6

Vecka 3 av 8 är nu till ända. Fredagens pass var nog det tyngsta hittills. Inte viktmässigt utan psykiskt. Allt kändes så extremt segt och tungt och kroppen kändes helt matt. Alla var faktiskt lite sega, men gjorde sitt absolut bästa utifrån dagsformen. Visst är det spännande att dagsformen kan variera så?! Vi är tre stycken som har chins som mål och i onsdags kändes det stört omöjligt att klara av det om 5 veckor så vi googlade lite tips och tricks inför fredagens pass. Tror i och för sig inte att jag blev mycket klokare för det känns fortfarande långt bort.
 
I vilket fall såg fredagens pass ut som följer:
 
  1. Kettlebell clean i 10 minuter, växelvis 10 reps/sida. Jag hade 16 kg precis som i onsdags och händerna klarade sig ganska bra den här gången.
  2. Chins, 3x5 reps. Jag gjorde en förenklad variant för att på något sätt ha en chans att klara det om 5 veckor. Jag stod påen låda, hoppade upp så hakan var i höjd med stången och höll emot så mycket jag kunde i den exentriska fasen. Det var tungt, men nog ganska nyttigt.
  3. Toes to bar. Jag använde dragremmarna och det underlättade extremt mycket. Jag kunde fokusera på at träna magen snarare än att hålla mig kvar i stången. Jag klarade 3x5 reps, men nästa gång skulle jag nog kunna klara några till i varje set.
  4. Pistol (skjuta hare). Så många man orkade 1 gång/per ben. Den här gången visste jag hur jag skulle göra och resultatet blev 17 reps på vänster ben och 28 på höger ben.
  5. Handstående pushups. Den här gången var jag helt slut efter chinsen så jag orkade bara 20 reps + 27 reps. Mitt mål nästa gång är att göra 3x25 reps.
Linn peppar mig vid "toes to bar"

BADASS Bibik #5

Nu har vi hittat ett slags gel som man smörjer in händerna med för att inte få skav och/eller blåsor i handflatorna. I onsdags försökte vi alla att tejpa våra handflator för att inte få några blåsor samt att skydda de blåsor/sår vi redan hade i handlfatorna. Det gick ju sådär bra. Tejpen korvade sig och åkte av så jag sätter min tilltro till den här mirakelgelen.
 
Passet såg ut som följer:
 
  1. Kettlebell clean i 10 minuter, växelvis 5 reps/sida. Jag ökade till 16 kg idag. Det var en bra vikt, men jag kunde inte gå för fullt då händerna satte stopp.
  2. Barbell push press, 3x10 reps, 30 kg. Nästa gång kan jag nog öka vikten något.
  3. Benböj (squats), 10 reps med 50 kg, 4 reps med 60 kg, 10 reps med 50 kg.
  4. Toes to bar. Idag satte händerna stopp så det var knappt lönt att räkna antalet repetitioner per set.
  5. Chins. Här var det inte lönt att räkna repetitionerna då jag gick på missen att göra axelpress innan, vilket resulterade i att jag var helt slut i axlarna.
Jag tycker det var dåligt tempo från min sida på¨det här passet. Jag hade mer fokus på mina onda händer än på träningen. Det som var positivt med det här passet var att jag fick till dragremmarna på benböjen, wihoo!
 
På kvällen igår möttes jag och Jocke upp för att köra ett pass i gymmet. Jag gjorde många av övningarna som jag inte hann med under morgonens BADASS-pass. Jag försökte mig på chins utan någon som helst hjälp och lyckades inte ta mig upp en endaste millimeter. Det kändes som ett ordentligt bakslag. Jag har som mål att klara 5 chins när BADASS by Bibik är slut och nu känns det som ett oändligt högt mål, MEN så läste en av tjejerna i laget på om chins och då visade det sig att den varianten vi gjort heter pull-upsoch att chin-ups är med handflatorna åt andra hållet (från ansiktet). Det visar sig också att chin-ups ärlättare än pull-ups och det är ju faktiskt så att jag har CHIN-UPS som mål. :)
 
Lagledaren Magdalena Bibik och jag

BADASS Bibik #4

I helgen har jag varit nere i Skåne och myst med delar av familjen och det har då inte funnits tid att skriva om fredagens träning.
 
Efter torsdagens träningsdag kände jag mig lagom mörbultad när klockan ringde kl. 05.20 på fredagsmorgonen. Visserligen älskar jag känslan av träningsvärk och att knappt kunna röra mig, men nog är det lite jobbigt när man knappt kommer ur sängen.
 
Fredags pass var tänkt som ett teknikpass då några i gruppen inte tränat så jättemycket tidigare samt att optimera framtida pass, men jag tycker det blev ett tufft pass ändå. Tuffast är dessvärre att blåsorna i händerna hämmar mig i olika övningar, trots att vi under fredagens pass i stort sett badade i talk.
 
För er nyfikna såg fredagspass ut som följer:
 
  1. Kettlebell clean i 10 minuter, växelvis 5 reps/sida. Jag hade 12 kg. Den här gången fick jag även växla med Kettlebell softstyle då smärtan från blåsan på höger långfinger inte  gick att bemästra.
  2. Benböj (squats), 10x3 reps, 50 kg.
  3. Plankan 3 minuter.
  4. Chins 3x5 reps. Den här gången tog jag hjälp att en gummiband runt vänster ben. Det var tuffare än när jag teamade i onsdags och lite hopp ingavs med tanke på mitt mål.
  5. Good morning med bulgarian bag 12 kg. 3x15 reps rakt fram. 3x15 reps per ben i gångstående.

Fullt fokus vid benböj

Tungt var det, det är en sak som är säker

BADASS Bibik #3

Igår var det dags för tredje passet i utmaningen "BADASS Bibik". Det blev ett liknande pass det i fredags, men jag lyckades öka vikterna på några av övningarna. Jag provade även på chins för typ första gången och tusan vad tungt det är. Ni som läst mitt första inlägg om den här träningsutmaningen vet att jag har som mål att bland annat göra 5 chins. Nu gjorde jag det med stöd av en person, men så ska det inte vara om 7 veckor.
 
För att visa lite framsteg redovisar jag onsdagens program:
 
  1. Kettlebell clean i 10 minuter, växelvis 5 reps/sida. Jag hade 12 kg. Jag tror att 14 kg i 5 minuter och 12 kg i 5 minuter skulle vara lagom, men vi har ingen 14 kg på gymmet.
  2. Axelpress över huvudet med stång, 10x3 reps. Den här gången ökade jag från 25 kg till 30 kg och det var mycket bättre.
  3. Benböj (squats), 10x3 reps. Jag hade även denna gång sammanlagt 50 kg, men det var extra tungt av någon anledning.
  4. Toes to bar, 3x5 reps. Mitt mål är att klara 3x10 reps.
  5. Handstående pushups, 3x10 reps. Jag ska försöka mig på 3x12 reps i morgon.
  6. Marklyft, 3x5 reps, 60 kg. Jag fick inte riktigt till det med dragremmarna den här gången och det gjorde att allt blev lite tyngre trots att det var samma vikt som i fredags.
  7. Chins 3x6 reps. Jag teamade och fick hjälp att få stöd för fötterna/benen. Det var tungt, jättetungt. Jag ser fram emot morgondagens träning, då hoppas jag att det kommer kännas lite lättare.
Mina stackars händer mår inte så bra. Blåsor och ont i handflatorna. Det går såklart över, men det är inte skönt när blåsorna spricker och man tar handsprit på händerna.
 
I kväll var det avslutning på "Built by Bibik in the park" och jag vann! Jag tänkte göra ett inlägg om parken i sig då det varit otroligt roligt!
 
I morgon bär det av hemåt Skåne efter jobbet och om jag ska orka upp när klockan ringer 05.20 måste jag gå och lägga mig nu.
 
God natt!
 
Slutposition för en "clean"
Foto: Magdalena Bibik

BADASS Bibik #2

Jag har haft en fullspäckad helg sen i fredags kl. 06.30 när andra passet av BADASS Bibik började och har därför inte haft tid att berätta om fredagens pass.
 
Fredagens pass liknade onsdagens väldigt mykccket bortsett från att vi hade koll på hur det skulle gå till och kunde då hålla ett bättre tempo. Dessvärre var en av grabbarna sjuka även denna gång, vilket innebär att vi inte varit fulltaliga hittills, men det ändras förhoppningsvis den här veckan.
 
Vi gav oss på att prova några av övningarna som vi modifierade i onsdags och därför såg fredagens pass ut:
 
  1. Kettlebell clean i 10 minuter, växelvis 5 reps/sida. Jag hade 12 kg och det var bättre än i onsdags när jag hade 8 kg, dock gjorde det riktigt ont i händerna efter ett tag.
  2. Axelpress över huvudet med stång, 10x3 reps. Jag hade 25 kg den här gången, men skulle nog kunna lägga på ytterligare ett par kilo.
  3. Benböj (squats), 10x3 reps. Jag hade även denna gång sammanlagt 50 kg och det var en ganska lagom vikt.
  4. Toes to bar, 3x3 reps. Mitt mål är att klara 3x10 reps.
  5. Handstående pushups, 10 reps, 7 reps, 5 reps. Jag överträffade både mina och min PT:s förväntningar när jag gjorde handstående pushups mot en vägg.
  6. Marklyft, 3x5 reps, 60 kg. Min ena lagkompis har som mål att kunna träna med 100 kg. Jag ska nog vara glad om jag klarar 3x5 reps med 80 kg, vikten hon tränar med idag.
Jag provade dragremmar för första gången när jag gjorde marklyft och jisses vilken skillnad det var, redskapet sänt från ovan. Jag blir riktigt sugen på att köpa ett par egna, men jag måste nog lära mig lite fler övningar än marklyft förra nytta av mitt tänkta inköp.
 
Jag är en person som inte klarar av att ha en endast lugn sekund och sen mitt i allt önskar jag att det var just det jag hade. Nu kvävs jag nästan när jag tittar i min kalender då jag ser att jag inte har någon tid över för annan träning än BADASS Bibik. Jag skulle vilja komplettera den med lite annan träning, men det finns ju fasen ingen tid.
 
Om ni vill läsa mer om vårt andra träningstillfälle på BADASS kan ni göra det här.
 
Jag har efter efter några samtal med tre mycket klocka personer beslutat mig för att sätta mig ner och tänka över vad som är mest värt för mig och skapa tid för både vänner och det jag verkligen vill göra som jag känner att jag inte hinner med när min kalender ser ut som den gör idag.
 
Handstående pushup

Uppladdning

Ikväll har jag laddat upp inför morgondagens BADASS med 5-kamp på Gröna Lund med några av dom finaste kollegorna i världen! Jag har ju en otrolig tävlingsinstinkt och vill till varje pris (nästan i alla fall) vinna. Utanför träningsvärlden försöker jag ge sken av att jag inte alls bryr mig om att vinna utan försöker intala alla att jag tycker att det viktigaste är inte att vinna utan att deltaga. Så är det inte. Det viktigaste är inte att deltaga utan att vinna.
 
Ikväll var det inte jag som vann, jag kom bara trea. Anna som vann, ja hon vann överlägset. Jag önskar jag vore lite mindre tävlingsinriktad, men det är svårt att dra det ur mig efter att ha hållt på med konståkning på elitnivå i flera år.
 
Förra sommaren var jag och Jocke på Gröna Lund med ett annat par och då åkte vi "Insane" två gånger och de båda gångerna var olika varandra. Tydligen är den ena åkturen inte den andra lik. Jag och Anna tog oss en åktur, men dessvärre var det nog inte den "värsta" åkturen då det gick ganska lugnt till, men jag skrek ändå, precis som vanligt.
 
Jag är verkligen lyckligt lottad som har så fina kollegor och det är med sorg i hjärtat jag ibland säger högt för mig själv att det är skit att en delav dom slutat. Visst, livet har sina vägar att vandra, men det är alltid tråkigt när dom skiljs åt. Däremot är det otroligt roligt att alla är så måna om att hålla konstakten och det uppskattar jag!
 
Så med lite förlust i kroppen är jag nu revanschsugen och kommer köra järnet i morgon på BADASS. Först ska jag bara göra ett konståkningsprogram att visa upp på lördag på "Solnadagen"...
 

Gröna Lund är fint på kvällen!

BADASS Bibik #1

Ja, då var det över, första passet på BADASS Bibik. Det blev en mjukstart för att få in utgångsvärden, få koll på protokoll som ska fyllas i under resans gång samt att få en liten fingervisning om hur formen är.
 
Jag sov oroligt hela natten då jag trodde att jag skulle försova mig och missa premiären så jag var uppe redan kl. 05.10 med risk för att somna om och missa klockan som skulle ringa 05.30. Jag hann i lugn och ro packa väskan, byta om och äta frukost. Jag äter i stort sett alltid havregrynsgröt till frukost, men under sommaren ar jag ätit allt annat är havregrynsgröt och jag tycker att det är lika jobbigt varje gång jag ska in i det där köret igen för det spelar ingen roll hur mycket experterna säger att man står sig länge på havregrynsgröt, jag blir hungrig ett par timmar efter jag ätit. Efter ett par veckor har kroppen vant sig och då äret inga problem, men det är alltid lite kämpigt.
 
Vad gjorde ni för övningar då? Kanske inte så många som undrar och jag kan inte namnen på alla men vi gjorde följande (om jag minns rätt):
 
  1. Kettlebell clean i 10 minuter, växelvis 5 reps/sida. Jag hade 8 kg, men insåg ganska snabbt att jag kan öka till 12 kg.
  2. Axelpress över huvudet med stång, 10x3 reps. Jag hade 20 kg, men skulle nog kunna ha 25 kg.
  3. Benböj (squats), 10x3 reps. Jag hade sammanlagt 50 kg och det var en ganska lagom vikt.
  4. Plankan i 3 minuter.
  5. Fällkniven, så många reps man orkade. Jag klarade 18 st, men det sög ganska bra i magen efter plankan.
  6. Kettlebell renegade, 16x3 reps. 12 kg.
  7. Pistolen / skjuta hare. Så många man orkade 1 gång/per ben. Jag missuppfattade den här övningen och trodde man växelvis skulle göra så många man kunde så när det väl gick upp för mig hur jag skulle göra hade hade jag lite mjölksyra så det blev 15 reps på vänster ben och 18 reps på höger ben.

Jag känner redan hur träningsvärken börjar smyga sig på i benen, härligt! På fredag är det dags igen och då är målet att vi ska hinna alla ovanstående övningar och några övningar till. Jag tror att med lite mer tempo och rätt vikter kan det här bli riktigt bra.

För att få mer information om vilka mina lagkompisar är och vad som händer får ni gärna kika in på min PT:s och lagledares blogg

 

Jag känner mig inte så BADASS på morgonen kl. 06.30, men kl. 08.00 om 8 veckor, då jäklar!

Foto: Magdalena Bibik


BADASS Bibik

I morgon börjar en stor träningsutmaning. En utmaning som jag sett fram emot och längtat efter sen jag fick frågan om att vara med. BADASS Bibik. Läs gärna med om utmaningen här.
 
Mina mål med dessa 8 veckor är:
 
- klara 5 st chins
- klara 10 st dips
- klara 20 armhävningar med blicken framåt och vändning en knytnäve från golvet
- mäta 100 cm över rumpan
 
Att sätta upp ett viktmål känns för mig svårt då jag tror att jag kommer bygga muskler under den här perioden och muskler väger mer än fett. Med anledning av det tycker jag det är mer intressant att se om det händer något med måtten på kroppen. Jag skulle kunna sätta måttmål på bröst, midja och rumpa, men det får inte bli för många mål som spretar utan hellre ha färre mål som går att uppnå. Träningen blir roligare då.
 
Självklart kommer jag vara lite återhållsam med godsaker under den här perioden, men inte ta bort dom helt. Jag tänker inte gå på något diet, men inte heller äta precis vad som helst. Jag kommer äta sunt och äta godsaker en gång i veckan. Jag började med att endast äta godsaker en gång i veckan efter semestern och det har gått över förväntan. När man väl har bestämt sig spelar det liksom ingen roll, kroppen vet att det inte är lönt och då blir jag inte heller sugen.
 
Dagen idag har jag inlett med ett blytungt huvud och hoppas att huvudvärken varit tillfälig och inte är kopplad till någon kommande förkylning.
 
Mitt mål är att blogga om träningen, men jag har mycket som händer i höst så jag kommer nog slänga in ett och annat inlägg om helt vanliga dagar också. Jag ska försöka dokumentera lite i bilder, men jag har en sån där riktigt gammal iPhone så ni får hålla till godo med det som bjuds.
 

Träning i parken i somras
(jag i grönt linne)

RSS 2.0