Pölseätande gräsänka

I fredags var det äntligen dags för den där förbannade tentan. Den är inlämnad och har status "bedömning pågår". Det var en uppgift jag inte hann färdigt med så där tappade jag massor med poäng, men får hoppas på att dom uppgifterna jag blev klar med genererar lite poäng.

Efter tentan bar det av ner mot Skåne. Syster liten skulle firas. Tog den traditionella byarundan med span i affärer. Hittade en väska, en klänning och tre bh:ar. Jag och Jocke fikade även på nya (för mig, inte för de som bor i Osby dygnet runt) cafét Pecorino. En delikatessbutik med mysig stämning! Hoppas Osbyborna inser vilken lyx det är att ha en sån affär lokalt och ser till att utnyttjar det.

Hann även med ett träningspass i ishallen inför showen om 1½ vecka. Ska bli superkul.

Idag var sista tränarpasset innan våruppehållet i ishallen här hemma. Vi kör igång igen den 24 april. Ska faktiskt bli skönt med lite ledigt så jag hinner träna lite på SATS.

Men ikväll är jag en pölseätande gräsänka som tittar på Håkans Bar.


Nu snöar det, igen

Idag var det planerat en promenad med Sara vid lunchtid. När passet var klart i Spånga ishall tog jag mina saker för att köra hem och byta kläder för att sen möta upp Sara. När jag tittade ut från ishallen vräkte det ner snö och det var inget vidare promenadväder. Sara höll på med CV och grejer och igår hörde Klara av sig angående Barkarby så det kändes som ett bättre alternativ just för stunden.

Väl i Barkarby hittade vi ingenting. Eller ingenting är väl fel att säga, men inget av betydelse. Jag köpte sex tygservetter och ett par trosor. Klara köpte ingetning. Fick provat den klänningen som jag såg redan förra sommaren och till min plånboks instämmande satt den inte som en smäck, vilke tnu innebär att jag inte behöver gå och tråna efter den längre.

Eftermiddagen och resterande av kvällen innebär plugg. Resultat- och balansräkning. Går inget vidare. Jag skulle kunna skylla på att teoriboken inte riktigt hör ihop med övningsboken, men det hjälper dessvärre inte. Men faktiskt så känns det som att övningarna i övningsboken inte hör ihop med motsvarande kapitel i teoriboken.

Jocke ska göra fricadeller nu och jag ska fortsätta plugga.

Våruppvisning

Vad annorlunda det är med en uppvisning. Inga kulisser, bara en akt, inga enhetliga kläder, bara en föreställning. Men så mysigt det kan vara utan allt det. Föräldrarnaskreatvitet har verkligen satts på prov och dom har gjort det så utomordentligt bra med alla dräkter. Vad kul det är att se hur andras fantasi ser ut! Och nog hade dom fixat med lotteri, inträde och lite kulisser utan att någon egentligen sagt något. Det bådar då riktigt bra inför kommande satsning. Vi kommer nämligen att försöka satsa på en isshow nästa säsong, men det är många trådar som är väldigt lösa och jag antar att styrelsen måste diskutera och ta ett beslut.

Alla barn var så duktiga på isen. Kom ihåg sina program och sträckte fint på sig.

Som ni nog förstår var det våruppvisning i Solna ishall i förmiddags.

Resterande del av lördagen har jag ägnat åt att plugga. Tenta på fredag och har fyra kaptilel kvar att både läsa och göra övningsuppgifter till.

Dock tar jag just nu en paus för att titta på Millenium som syster söt så snällt påminde mig om.

Snuskiga toaletter

När jag började mitt nya jobb i januari var jag överlycklig för det fina omklädningsrummet som fanns att tillgå, ett av många. På tidigare arbetsplatser har expeditionen även agerat omklädningsrum. Något jag visserligen inte haft något emot, men alltid trevligare att kunna hänga in kläderna i ett skåp. Min glädje över omklädningsrummet försvann redan efter första veckan. Bajs på undersidan av ringen, urinfläckar på ringen, papperskorgen hade klättrat mer än halvvägs upp på väggen, inget tvål, inget papper varken att torka nedre med eller händerna, grusigt på golvet och skräp precis överallt.

I detta omklädningsrum är det VUXNA människor som byter om. Vem bajsar så det hamnar på undersidan av ringen? Vem lämnar urin på ringen? Vem slänger förpackningarna till arbetskläderna på golvet? Vem går ens på toaletten utan att kunna tvätta händerna efteråt? Usch!

Så i tisdags tog en av cheferna och kavlade upp ärmarna och röjde det värsta. Jag pratade med städerskan och frågade vilken dag omklädningsrummet städas. Onsdag, svarade hon. Idag är det torsdag och det är fortfarande äckligt på golvet inne på toaletten, det finns inget tvål, papperskorgen är överfull, det är grusigt på golvet och fullt med urin- bajsfläckar i/på hela toalettstolen. Jag har svårt att tro att någon eller några lyckats åstadkomma allt detta på en natt.

Jag har svårt att tro att dom som jobbar på mitt jobb beter sig såhär hemma. Jag gör inte det i alla fall, och därför går jag inte heller på toaletten på jobbet.

                         


Porrtjänst

Efter jobbet tog jag det stora ansvaret på mina axlar att åka förbi Bolia för att kontrollmäta soffan vi är inne på att köpa. Jag mätte soffan OCH passade på att göra en beställning då jag tror att måtten jag blev mest glad över är till vår fördel när det gäller att knöla in soffan i lägenheten. Så jag la en beställning på soffan med en tillhörande fotpall. Jag avstod nackkuddarna då jag och Jocke inte är riktigt överens och sen vet jag inte hur många som planeras om det ska köpas. Ringer Jocke, superglad för att jag äntligen gjort slag i saken, och frågan jag får då är:

- Såg du till så att bortforsling av vår gamla soffa ingick i leveranspriset?

Självklart inte. Jag glömde helt bort att vi måste få bort vår befintliga soffa för att få in den nya. Så förhandlare som Jocke är förklarade han väldigt tydligt för mig att det nu inte finns någon chans att få bort gamla soffan vid leverans från Bolia utan att betala extra. FAN! Men som många vet är jag ganska envis så jag ska bädda ut soffan och ta några foton för att sen lägga ut soffan på Blocket. Nästa fråga blir sen:

- Är det ens någon som kommer viljaköpa vår gamla, fula, nersuttna soffa?

Troligtvis inte, men det är värt ett försök.

I bussen på väg hem från jobbet såg jag plötsligt en skåpbil med texten "Porrtjänst". Jag förstod på direkten att det inte stämde, men det var lite roligtdär ett par sekunder innan bilen började röra på sig och jag insågatt det stod "Borrtjänst". Om det var solen eller mina trötta ögon som var anledningen vet jag inte, och det kvittar för jag hade kul där en stund.

Ikväll blir det middag med SME-kidz. Ett trevligt gäng och alltid god mat. Den här gången blir det ingen längre utflykt, bara bort till Kronobergsgatan.

Gröna fingrar

Den superfina hortensian vi köpte i Sigtuna i lördags för dyra pengar är redan jätteledsen. Kvinnan i blomsteraffären sa att man normalt vattnar en hortensia varannan var tredje dag. Perfekt tänkte jag, då vattnar jag den på måndag eftersom vi köpte den i lördags. Tji fick jag. I morse stod den så fin och ståtlig i sovrumsfönstret, men nu när jag skulle vattna den var den snustorr och både bladen och själva blommorna hänger. Undrar om den någonsin kommer att repa sig?

                    

                                             Gröna fingrar? Inte jag i alla fall!


Sigtuna

I morse var vi uppe med tuppen. Eller ja, nästan i alla fall.

Jag gjorde frukost medan Jocke mornade till sig. När vi var mätta, rena och klädda tog vi bilen till Sigtuna för att utforska deras mysiga lilla gata med gamla hus och mysiga "bodar". Vi började med att klippa till på varsina handskar. Jag köpte skinntumvantar och Jocke tuffade till sig och köpte ett par skinnhandskar med dragkedja, haha. Vi tog oss genom gatan, in i nästan varje affär och avslutade med lunch på Myntet, eller nåt i den stilen.

Jag skulle absolut kunna tänka mig att på i Sigtuna. Kändes mycket mer som hemma med alla hus och lite småstadsaktigt. I vilket fall kommer vi garanterat att åka dit fler gånger.

Eftermiddagen har jag ägnat åt att plugga. Har tydligen blivit godkänd både på grupprapporten och opponeringen så nu är det "bara" tentan kvar. En tenta som jag är supernervös för och har ont i magen över.

Nu vankas det kålpudding. Eller inte just nu kanske, för Jocke satte precis in den i ugnen, men om cirka 1 timme. Till efterrätt blir det chokladpudding och glass. Och apropå onyttigheter har jag bestämt mig för att bara äta godis, chips, läsk, kakor osv. en dag i veckan, förslagsvis på helgen. Dessvärre har jag redan misslyckats då vi hade fredagsfika på jobbet igåroch lördagsmys här hemma nu. Har även lyckats komma igång med träningen lite så nu är jag på rätt bana igen. Har mått dåligt över att inte hinna med och träna. Det får bli SATS några veckor till sen när snön är borta ska jag och Jocke börja springa också. Fläsket på magen och rumpan ska bort, bort bort bort!


Plötsligt händer det

Nej, jag har inte vunnit på TRISS. Däremot har jag för första gången satt mig på ett säte i Stockholms kollektivtrafik och inte märkt hur blöt jag blev, förrän jag reste mig upp och märkte att byxan klibbat fast på högra skinkan. Jag har åkt med Stockholms kollektivstrafik minst fem dagar i veckan i över 2½ år och inte en endaste liten gång har jag satt mig i något konstigt, förrän nu. Sätet såg verkligen inte blött ut. Hur som helst så det första jag gjorde när jag kom hem var att slänga jeans och trosor i tvätten och sen dränkte jag rumpan i handsprit. Känner mig fortfarande lite smutsig trots att jag duschat och skrubbat rumpan.

I lördags drog jag runt med Jocke i city precis hela eftermiddagen. Inte så ofta jag tar en shoppingdag men nu var det dags. Jag var på jakt efter ett par skor och lite kläder, men gick tom i varje affär fram tills vi kom till VILA inne i Gallerian. Där hittade jag en tröja, men då hade vi också strosat runt i säkert fyra timmar. Några skor blev det inte tyvärr. Jocke däremot köpte både två par snygga jeans och en snygg skjorta. På kvällen var vi hemma hos fina Emma och Kristofer på inflyttningsfest och det var lika trevligt som alltid.

I helgen är det DM i Solna ishall och därför ingen träning, vilket innebär att jag är ledig precis hela helgen. Har bokat in lite SATS-träning och tänkte ta mig till ishallen och titta på tjejerna och killarna när dom tävlar. Dessvärre måste jag även lägga den mesta vakna tiden på att plugga för om två veckor är det tenta.

Nu ska jag gå och ta mig en apelsin, så det så!

Isshow

Sitter och läser bloggen om Linköpings isshow som jag och Ida startade 2009. I år är jag inte med och styr och ställer och det känns väldigt tungt, samtidigt som det känns skönt att faktiskt vara ledig på helgerna och kunna göra andra saker än hänga i ishallen.

I Solna, där jag är nu, är inte klubben så stor och det är svårt att göra en isshow när det inte finns tillräckligt med artister. Min förhoppning är att Solna inom snart framtid ska bli så stor att vi kan köra igång med isshower även där. I nuläget är det "bara" jul- och våruppvisningar, men fina sådana. Uppvisning i all ära, men när man gör en show bildas en sån gemenskap som inte går att få någon annan stans.



Ikväll är Jocke på lite afterwork (att han är ledig på fredagar är en annan historia) så jag har kolla på Let's Dance i lugn och ro utan en massa suck och stön i bakgrunden. Ska snabbt som tusan gå och leta fram lite fredagsmys och bulla upp med här i soffan för att sen bara sitta och njuta!

RSS 2.0