Ont i rumpestumpen

Mycket som händer nu, inte tid att sitta ner vid datorn och lägga ut mina dagar, men jag ska iaf ge er ett livstecken.

I tisdags träffade jag mina älsklingar på Alströmerhemmet. kärt återseende! Som jag saknar dom. Men mina nya kollegor är också underbara, men det är något speciellt när ett skönt gäng skiljs åt. Östgöta Källare var restaurangen som fick äran att ha oss som matgäster, och det var minsann väldans gott. Åt någon soppa med skaldjur och saffran. Tack Sara för tipset! ;)

Prutten min fick "akut" åka till England i onsdags, stackarn, måste vara jobbigt att se sig om i världen jämt och ständigt. En annan blir glad bara man får åka till huvudkontoret i Danderyd, miljöombyte, haha. Han kommer hem inatt nån gång och imorrn går bilen mot Linköping för att hjälpa en av Jockes gamla lumpapolare att flytta möbler och grejer upp hit till Stockholm. Jag ska följa med och passa på att uträtta lite ärenden inför showen.

Och nästa fredag är det vår tur att flytta. Ojoj, ska bli spännande och skönt. Bered er på många fikastunder på Lilla Essingen och mycket aktiviteter i Sthlm från min sida. Nu jädrans ska livet levas. Det bästa med alltihop är inte att vi köpt en fin lägenhet vid vattnet, nej då, det bästa är att JAG KAN CYKLA till jobbet. Fattar ni?! Jag har pendlat minst 3 timmar varje vardag, men nu helt plötsligt kan jag hoppa upp på cykeln och trampa iväg några kilometer och sen är jag framme. Nästan som att bo hemma i Skåne igen, ja bortsett från att här är betydligt mer trafik här uppe. Och av just den anledningen ska jag faktiskt införskaffa mig en cykelhjälm. Visst, jag kommer se ut som en tönt, men jag är mer rädd om mitt liv än så.

Ikväll har jag tvättat lite lakan och handdukar i källaren. När jag skulle ner och hämta upp första omgången med tvätt tog jag på mig Jockes badtofflor. Precis innan jag skulle ta första steget ner för den långa spiraltrappan tänkte jag att jag kanske skulle ta hissen istället. Men så tänkte jag att jag kunde behöva röra på mig. Jag skulle tagit hissen! Jag har stl 38 i skor, Jocke har stl 44 och det betyder att hans skor är LITE för stora. Jag hade inte riktigt koll på skorna i förhållande till trappstegen så jag ramlade och slog mig på vänster skinka så in i norden. Nu sitter jag här och det bara bankar och bankar där bak, men det kunde gått betydligt värre så jag tänker inte så mycket på det.

Nu är det snart dags för del 2 av dagens Let's Dance och det kan jag inte missa...

Många nya intryck

Nytt jobb sedan i måndags. Känns kul och spännande samtidigt som jag tycker det är superjobbigt att inte träffa mina älsklingar på Alströmerhemmet varje dag. I fredags grät jag faktiskt en skvätt på morgonen så mycket som jag saknar dom. :(

Men det där nya jobbet. Det är ett betydligt större hus, fler kollegor, fler hjälpmedelsförråd, inte samma struktur på arbetet, mycket nya människor. Jag har varit helt slut varje dag, men inte för att jag egentligen gjort så många arbetsterapeutiska insatser såhär första veckan, mer för att det har varit så många nya intryck. Men det här kommer bli bra, tjejerna jag jobbar med är goa och hjälpsamma.

Idag har jag varit och klippt mig så nu är jag äntligen mig själv igen. Jag är en sån där person som klipper mig en gång i halvåret, dvs inte särskilt ofta. Detta är inte för att jag är snål, mer för att jag är lat och har bra hår som man faktiskt bara kan sätta upp i en knofs utan att det syns att topparna är slitna och håret egentligen ser för jävligt ut.

Natten till igår övernattade Jocke på SCANIA. Nu undrar ni säkert varför och det ska jag berätta för er. Det är nämligen så att när man börjar traineeprogrammet får man ta lastbildskörkort och sen finns det en avdelning där man kan hyra en lastbil med skåp, men endast en sådan lastbil på  hela SCANIA och den måste bokas tre veckor i förväg. Som ni säkert vet ska vi flytta nu snart och tänkte att det kunde ju vara smidigt att låna den där lastbilen för då blir det liksom gratis och smidigt på alla sätt. Problemet med bokningen av denna söta lastbil är bara att folk brukar komma dit väldigt tidigt för att hamna först i kön och på så vis kunna boka valfri dag innan alla andra. Jocke pakcade en liten väska vid 21-tiden i torsdags kväll och brummade bort mot SCANIA. Han tillbringade natten där då han hört att det var en annan kille som skulle göra samma sak och vi ville ju kunna välja dag före honom. Stackars krake kom vid 03 på morgonen, men då hade ju Jocke redan varit där flera timmar så han gick hem igen. Vi bokade hela helgen, men bara för att vara lite snälla kommer vi att lämna lastbilen till killen som kom på söndagsmorgonen, då det var den dagen han ville ha lastbilen. Ojoj, många karmapoäng där!

Stockholm, here we come!

Flytten kommer ske 27-28 februari och det bästa med allt det här är att jag är inte hemma då. :) Nej jag tycker det är väldans tråkigt. Vi ska ha fotografering med showen just den helgen så jag kommer inte hem förrän vid 19 den 28 februari, men stannar gärna uppe hela natten för att kunna hjälpa till. Dessvärre har fotograferingen varit bokad sen månader tillbaka och därför är det inte så enkelt att flytta på den då allt är ordnat med fotograf och istid. Jag får se till att packa upp några extra kartonger så det jämnar ut sig lite.

Nu blir det lite nerpackning här innan en färd till systemet för vidare festligheter i underbara Södertälyeah.

En lyckad helg i Södertälje

Sista dagen på Alströmerhemmet avklarades i fredags. Känns sorgligt, men å andra sidan visste jag att jag skulle sluta förr eller senare eftersom jag gick på ett mammavik, men det känns ändå tungt. Imorgon börjar jag på ett annat SÄBO.

I fredags kom Nicklas (prutts gamla barndomskompis) och Sophie till stora staden Södertälje för att tillbringa helgen här hos oss. Fredagen bestod av mat från en av alla kolgrillar här i hoodsen och en trivsam kväll hos en Scaniatrainee. Sen var det lördag, en lördag som för grabbarna bestod av datorbyggande och för oss tjejer blev det shopping i självaste huvfudstaden. Ojoj vad det finns mycket kul saker jag skulle vilja ha till nya lägenheten, men dumt att köpa när vi inte riktigt vet hur det är med väggyta osv. Däremot köpte jag ett par byxor, strumpbyxor, sjal och supersött presentpapper på Lagerhaus. Sofie var också lite svag för det där pappret så det slank ner en rulle även i hennes påse. Och idag har vi mest slappat och inte gjort många knop. Sammanfattningsvis har den här helgen varit alldeles perfekt.

Nu ska jag se om jag kan fixa biljetterna till isshowen då de tydligen ska börja säljas redan nu. Missa inte ISSHOW 2009 i Stångebrohallen i Linköping den 25/4 och 26/4 kl. 15.00!


RSS 2.0