Min första semester

Nu har jag avslutat min första semester. Precis som under den vanliga helgledigheten har jag och Jocke proppat in så många aktiviteter som det bara gått för två veckor är inte så välands lång tid när det är mycket som man vill hinna med.

Fredag 24 juli
Mitt semesterfirande med att jag och Jocke bjöd en granne (lumparkompis till Jocke) på middag.

Lördag 25 juli
Bjöd två kompisar på brunch hemma på vår balkong för att sedan ta oss ett dopp nere vid bryggan. Jag och Jocke tog sen en sväng till Barkaby för att på kvällen bjuda underbara Challe på middag. Ett trevligt återseende!

Söndag 26 juli
Paddeltur med John och Klara runt Kungsholmen. Eller okej, vi kom aldrig hela vägen runt för det blåset som tusan så vi vände halvvägs (blåste mindre där vi redan paddlat). Efte det tog jag och Jocke bilen till Oskarshamn. Vi hann inte längre än SKHLM i Skärholmen förrän vi var tvungna att stanna. Jag ville kolla in om det eventuellt fanns ett par svarta finskor inför bröllopet jag ska på den 22:a augusti. Självklart hittade jag ett par skitasnygga Tiger-skor, men jag tycker att 1 300 kr är för mycket pengar för ett par skor som jag inte använder dagligen.

Måndag 27 juli
Min första långa sovmorgon. Efter en stadig frukost tog vi oss ner på stan för att spana rundor. Jag hittade ett par svara finskor till bröllopet och så hittade vi två fina ljushållare till balkongen. Det bästa med ljushållarna var att det var halva priset och det blev vi inte medvetna om förrän i kassan, haha. Sen eftermiddag bar det av till Kalmar tillsammans med Nicklas och Sofie för biobesök.

Tisdag 28 juli
Fika hemma hos Jockes mormor och morfar. På kvällen grillade vi med Jockes föräldrar och åt vinbärspaj. Vi hann även med ett dopp i Påskallaviks stenbrott med Nicklas och Sofie innan det var dags att sova.

Onsdag 29 juli
Bilfärd tillbaka till Stockholm med stopp i Söderköping och Norrköping. I Söderköping åt vi upp våra goda räkmackor som vi köpt i Fårbo. Vi var även på Smultronstället då ingen av oss varit där tidigare. Jisses vilka "glassbakelser" där fanns. Vi stod i kö ca 30 minuter för att komma in, men det var det värt! Väl hemma i Stockholm gjorde vi inte så mycket mer den dagen.

Torsdag 30 juli
På förmiddagen var vi i Kungens Kurva för att inhandla och lämna tillbaka en hallmatta. På kvällen tog vi oss till Fjäderholmarna och tittade på utomhusteatern "Bruden som visste för lite". Däremellan sov jag i stort sett varje minut. Teatern var i vilket fall otroligt rolig och mycket bättre än jag vågat hoppas på.

Fredag 31 juli
Jocke tyckte om Björn Borg-kalsongerna han köpte i Barkaby helgen innan och ville absolut köra dit och köpa på sig ett lager. På vägen dit tuggade han tuggummi och helt plötsligt hör jag bara att han börjar mumla om att hans lagning i tanden gått sönder. Yes, så var det. Den hade spruckit, gått av liksom. När han inhandlat det han skulle i Barkaby ringde han tandläkaren och fick göra ett akut besök i Södertälje. Detta sabbade vår planering för avresan till Göteborg. Hur som helst och efter många om och men satt vi kl. 17.00 äntligen i bilen på väg mot Göteborg och U2 tillsammans med John och Klara.

Lördag 1 augusti
Konsert med U2 på Ullevi. Häftigt att höra 56 000 personer stå och skrika, gorma och gapa. En helhäftig konsert och för mig som inte lyssnat på U2 slaviskt var det en toppenkonsert då dom valde att spela många gamla låtar och endast ett par tre stycken från nya skivan. Tidigare på dagen blev det lite shopping, god mat och öl (okej, cider för mig då, men ändå).

Söndag 2 augusti
Bilen styrde denna dag mot Falkenberg där jag och Jocke skulle hänga lite med Niklas. Det blev en dag/kväll med god mat från Laxbutiken och en lokal slaktare. Tog oss även ett dopp i det blå. Var inte så fasligt kallt som jag trodde att det skulle vara att bada i havet och det var fin botten och en bra stege ner från klipporna. Pratade engelska hela dagen/natten då Niklas hade besök av två tyska kompisar. Fy tusan vad dålig jag är på engelska, iaf att prata!

Måndag 3 augusti
Jag har sedan barnsben aldrig nått Gekås i Ullared efter att de öppnat. Jag har alltid varit där innan dom öppnat för att slippa köer och annat tråkigt. Kommer man mellan kl. 11-13 är det milslång kö som gäller och man hinner tröttna på hela cirkusen innan den ens börjat. Med detta i tankarna hade jag och Jocke bestämt oss för att ge oss iväg tidigt denna måndagsmorgonen, men eftersom söndagkvällen blev till natt innan vi somnade blev det inte som vi planerat. Så gissa när vi nådde Ullared?! Jo just precis, kl. 12.00. Ösregn och en enormt lång kö var vad som väntade oss. Vi blev totalt dyngblöta (då Jocke propsat på att lämna kvar paraplyet i bilen trots de enorma dropparna utanför bilen), men när vi kom ut från Gekås var vi torra. Om det är bra eller dåligt det vet jag inte, men vi kom i vilket fall därifrån med en hel del bra saker och det fanns väldigt mycket mer som vi skulle kunna ha köpt. Bilen styrde efter vårt besök i Ullared vidare mot Osby.

Tisdag 4 augusti
Som alltid när jag är hemhemma passar jag på att göra tråkiga saker som att klippa mig och göra bankärenden. Jag både klippte mig och bytte bank den här dagen. Sen eftermiddag styrde jag, Jocke, mamma, pappa och Picasso bilen mot mormors gamla hus för träff med moster och delar av hennes familj. Grillning och luftgevärsskytte var det som stod på schemat. Mamma och moster (båda med respektive) har börjat så smått med att byta gardiner och ljusa upp mormors gamla murriga hus. Det har redan gjort en enorm skillnad och det ska bli kul att se det när alla ändringar som de tänkt sig är gjorda.

Onsdag 5 augusti
Jocke körde och hälsade på sin farmor medan jag passade på att hälsa på min ena kusin och hennes lilla bebis. Söta söta lilla flicka, helt fantastiskt.

Torsdag 6 augusti
Jag och Jocke gick upp med tuppen och körde hem till Stockholm på förmiddagen. Vi gjorde ett stopp i Linköping för att jag skulle hämta mina skridskor i ishallen och när vi ändå var där i vår gamla hemstad passade vi på att äta lunch på Stångebro Gatukök, mums! Bästa gatuköket ever, helt enkelt. När vi väl kommit hem packade Jocke stridssäcken för att ge sig ut på långnav med sjövärnskåren. Strax efter att han kört till Berga kom mamma, pappa och Picasso till Stockholm för att tillbringa några dagar här uppe.

Fredag 7 augusti
Jag, mamma, pappa och Picasso gick ut på en riktig långpromenad. Vi tog Norr Mälarstrand in till Gamla Stan och sen Hornsgatan och Västerbron hem. Vi stannade en stund i Gamla Stan för fika och ett besök på Kungens Lilla Piga, där jag hittade en superfin temugg. När vi kommit hem till lägenheten lämnade jag och mamma pappa och Picasso hemma för att köra till SKHLM i Skärholmen och köpa presenter till lillebrors styvbarn och mat till kvällen. På kvällen lagade vi mat och hängde på balkongen, riktigt mysigt.

Lördag 8 augusti
Hälsade på lillebror med familj i Västerås. Vi fikade, spande in lägenheten och grillade. Bror och flickvän håller på att renovera lägenheten så det var ett väldans byggkaos som vi möttes av när vi kom dit, men det kommer bli bra när det väl är färdigt. När vi kom hem till Stockholm igen blev det ett dopp i det blå för att sen hänga på balkongen med mamma, pappa, Jocke, Klara, John och Picasso.

Söndag 9 augusti
Den enda dagen på hela sommaren och semstern som jag och Jocke tog det lugnt hela dagen och bara hängde nere vid vattnet och solade och badade. En perfekt avslutning på semestern!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0